НАЧАЛО Други

Робо-съветници допринасят за броя на дългосрочните инвеститори

ДЕК. 4, 2018 12:57 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Робо-съветници допринасят за броя на дългосрочните инвеститори

Робо-съветниците за криптовалути, като New Wave Capital, продължават да растат въпреки мечия пазар през 2018 г. Някои смятат, че тяхната популярност би могла да привлече повече аутсайдери да инвестират дългосрочно в цифрови валути.


2018-та е тежка година за цените на криптовалутите.


Последиците от необичайният пазар се усещат в различните борси, обмени и други големи институции в бранша.

Обаче робо-съветниците за криптовалути, като New Wave Capital, изглежда, че се справят добре, дори в сегашните обстоятелства. Инвестиционният посредник наскоро отбеляза, че все повече клиенти се регистрират, за да инвестират дори и по време на спад.

Идеята за робо-съветници като New Wave Capital, която стартира през юли, е да се обърнат към обикновените хора, които искат да инвестират във виртуални валути. Компанията оценява толеранса на инвестиционния риск на дадено лице чрез алгоритъм и след това разпределя парите, които хората са готови да инвестират в различни криптовалути по специфичен начин.

Няколко други компании, като Automata и Empirica, са изградили платформи, базирани на алгоритми, за да влязат в сферата на робо-съветници.

Automata се представя като "първият роботен съветник, специално разработен за защита на Вашия капитал", като приспособява инвестиционната си стратегия след като изслуша нуждите на дадено лице.

От друга страна, Empirica рекламира платформата си като "решение на бял етикет" за мениджъри на портфейли за криптовалути и фирми, които искат да помогнат на клиентите, като оценяват риска за изграждане на подходящ инвестиционен портфейл.

Съществуват и други субекти, като Digital Large Cap Fund на Grayscale, които позволяват на хората да бъдат изложени на множество цифрови валути.

Въпреки това фокусът на нарастващия брой робо-консултантски фирми не са институционалните инвеститори. По-скоро са обикновените хора, които може да мислят, че инвестирането във виртуални валути е изключително рисковано или ненужно усложнено.

Идея на робо-съветниците започна да получава повече внимание след финансовата криза през 2008 г., когато хората загубиха вяра в традиционните финансови консултанти. Някои от тях също бяха недоволни от таксите за управление и консултиране.

Други смятат, че тенденцията на робо съветниците ще продължи да се засилва в крипто света, защото все повече хора се интересуват от автоматизирането на финансите си.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Издигнаха статуя на Сатоши Накамото в Будапеща

На церемония по откриването на 16-ти септември Андраш Дьорфи, съосновател на проекта за статуята и редактор на крипто новинарския сайт Kripto Akademia, говори пред тълпа от журналисти и унгарски жител...
СЕП. 17, 2021 08:16 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

SkyBridge събира $100 милиона за Algorand фонд - подава документи за ETF крипто компания

В разговор пред CNBC основателят на SkyBridge и бившият директор по комуникациите на Белия дом Антъни Скарамучи заяви, че фирмата е събрала над $100 милиона за наскоро обявения Algorand фонд. Той доба...
СЕП. 16, 2021 20:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво да очакваме от крипто пазара до края на 2021 година?

В ново интервю за Real Vision Finance Пал казва, че очаква Биткойн и крипто пазарите да претърпят значителен подем до края на годината.“Най-общо казано, последното тримесечие на годината е, когато идв...
СЕП. 16, 2021 19:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Cardano загатва за значителни партньорства в бъдеще

Негативната страна на крипто общността изрази съмнение дали това изобщо ще се случи, камо ли да се случи навреме. Независимо от това, с този основен момент, който вече официално мина, вниманието се на...
СЕП. 16, 2021 17:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света