НАЧАЛО Други

Robinhood очаква да плати $ 26,6 милиона FINRA глоба

МАР. 1, 2021 13:29 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Robinhood очаква да плати $ 26,6 милиона FINRA глоба

Robinhood се занимава с множество регулаторни натиска и очаква да плати на финансов регулатор минимум от 26,6 милиона долара при потенциално споразумение.

 

Не всичко е негативно за компанията, която се готви да стане публична - Robinhood се оценява на 20 милиарда долара и добави 6 милиона потребители на крипто през 2021 година.


Robinhood, популярното приложение за търговия с акции, обяви в петък, че американските регулатори се готвят да проучат ограниченията му за търговия с акции на GameStop (GME) и други.


Компанията заяви в декларация пред Американската комисия за ценни книжа и борси, че в момента си сътрудничи с разследвания от редица регулаторни органи, включително SEC, Регулаторния орган на финансовата индустрия (FINRA) и прокуратурата на Ню Йорк.


Предстои договаряне с регулаторите


В декларацията за SEC, Robinhood също заяви, че се готви да плати поне 26,6 милиона щатски долара потенциален сетълмент с FINRA - не поради ограниченията на GameStop, а поради прекъсвания на търговията през март 2020 г. и политиките за търговия с опции, свързани с одобрение и показване.


В своята декларация Robinhood заяви, че е "ангажиран в дискусии със служители на FINRA относно евентуално договорено разрешаване на някои въпроси на FINRA, включително прекъсвания и търговия с опции от март 2020 г.", и че очаква, че "всяка резолюция, ако бъде постигната, ще включва обвинения за нарушения на правилата на FINRA, глоба, реституция на клиенти, порицание и консултант по спазване на изискванията. В нашия отчет за финансовото състояние за годината, приключила на 31-ви декември 2020 г., сме натрупали 26,6 милиона щатски долара, представляващи дъното от диапазона на вероятните ни загуби. Не можем обаче да предскажем дали тези дискусии ще доведат до разрешаване на тези въпроси."


От трейдърска мания до регулаторна лудост


Политиките на Robinhood за търговия с опции станаха особено спорни, когато Алекс Кърнс, 20-годишен търговец, се самоуби миналата година, след като погрешно вярваше, че е загубил близо 750,000 долара в залог за опции, направен на Robinhood. В действителност той имал баланс от $16,000, но се твърди, че е било  грешка в системата.


Приложението през януари отново беше подложено на разглеждане, когато спря закупуването на акции на GameStop на фона на лудостта. Инвеститорите на местно ниво бяха координирали Reddit да купуват акции на GameStop, за да повишат цените, принуждавайки хедж фондовете да изкупуват още повече.


С разрастването на лудостта Robinhood бързо спря търговията с GME и други акции, обект на подобно внимание от търговци на дребно, включително Nokia (NOKIA) и AMC Entertainment Holdings (AMC). Отделно, той също така ограничи покупките на незабавни депозити за криптовалути.


Компанията защити ограничаването на търговията - извънредното търсене повиши таксите ѝ към клирингови компании, принуждавайки ги да вземат това решение, заяви тя в опит да оправдае спорния ход. 


"Не е защото искахме да спрем хората да купуват тези акции", каза компанията.


Но нито едно от тези публични изявления не допринесе много за успокояването на разгневените търговци, които поставиха под съмнение твърдението на приложението за "демократизиране на търговията", тъй като се видя, че този ход е в интерес на Уолстрийт.


SEC се закле да защити търговците и сега към нея се присъединиха и други в регулаторните усилия за контрол на Robinhood.


Междувременно...


Регулаторното главоболие идва в особено неподходящ момент за компанията, тъй като тя се готви да стане публична по-късно тази година, като се похвали с отчетена оценка от около 20 милиарда долара.


Но лошата реклама пак е реклама - Robinhood добави повече от 6 милиона нови клиенти за крипто само през последните два месеца.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Други новини

Даниел Петканов отговаря на Любо Жечев - показва крипто портфейла си

В оригиналния клип, който отразихме по-рано, Лудият Репортер говори за инвестицията си в криптовалути, какво го е тласнало към това и как в крайна сметка е успял да инвестира. Много хора, включително ...
АПР. 17, 2021 15:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-старият магазин за вино в Америка ще приема плащания в Dogecoin (DOGE)

Според прессъобщението на Acker фирмата ще приеме Биткойн, Биткойн Кеш, Етериум, Dogecoin, PAX, Gemini Dollar и BUSD с помощта на криптопроцесора BitPay.Председателят на Acker Джон Капон каза следното...
АПР. 17, 2021 11:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Rothschild Investment Corp купува 250,000 акции от Етериум тръста на Grayscale

Базираната в Чикаго финансова институция Rothschild Investment Corp е придобила 265,302 акции в ETH тръста на Grayscale, според декларация от 15-ти април до Комисията по ценни книжа на САЩ (SEC).Фирма...
АПР. 16, 2021 20:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Немски програмист дарява $1,2 милиона от своя Биткойн за политическа партия

Според базирания в Хамбург вестник Die Zeit, Мориц Шмид, разработчик на софтуер от североизточния град Грайфсвалд, е изпратил 1 милион евро (около $1,2 милиона) на зелената партия в Германия, известна...
АПР. 17, 2021 10:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света