НАЧАЛО Други

Robinhood наемат служители преди опит за експанзия в Обединеното Кралство

ЯНУ. 13, 2019 09:25 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Robinhood наемат служители преди опит за експанзия в Обединеното Кралство

Според доклад на Techcrunch, Robinhood, търговската компания с нулева такса, която е базирана в САЩ, прави планове за откриване на офис в Лондон и започват да набират кадри за тази цел.


Различни източници в рамките на лондонския финтех пазар потвърдиха, че Robinhood, която стартира през 2013 година и е оценена на $5.6 милиарда, работи за отварянето на своя лондонски офис. Компанията активно се занимава с набиране на персонал, включващ назначаване и набиране на кадри с опит в сферата на връзки с обществеността , маркетинг и др.Свързано изображение

Стартъпът също търси наемането на ръководители за продуктoви и съответстващи с регулациите позиции, което е изключително разумно за компания, която планира да получи множество лицензи от финансовия надзорнрик на Великобритания - Financial Conduct Authority (FCA).

Разширяването на Robinhood в Обединеното кралство ги поставя в пряка конкуренция със сходни финтех стартъпи, които спечелиха сърцата на британските търговци, предлагащи „безплатни” сделки, както Robinhood спечели сърцата на американците. Една от тези фирми е базираната в Лондон Freetrade, която предлага „безплатни” сделки. Пример е ако желаете за незабавно изпълнение на сделката, таксата е по-ниска от £ 1.


Друг финтех стартъп, който трябва да бъде в полезрението на Robinhood е Revolut, базираната в Лондон компания, която наскоро обяви плановете си да предллага на своите клиенти безмитна търговия с Robinhood чрез приложението си за банкиране.


И двете компании имат преплетена история, и ще бъде интересно да видим как се развива тази битка. Стартирането на подразделение във Великобритания ще постави Robinhood в пряка конкуренция с местните финтех компании, а успехът на предприятието в САЩ се смята за причина, поради която много нови участници във Великобритания започват да пускат платформи за търговия без такси.

Миналия месец Robinhood стартира спестовна и разплащателна сметка за американските си клиенти, предлагайки на потребителите сметка без такса, без ангажимент и без изненади, която им изплаща 3% лихва за всеки депозит, направен в нея.

Компанията казва чрез публикация в блог по това време:

Понастоящем традиционните разплащателни и спестовни сметки струват по-скъпо за хората, които изкарват по-малко и са заобиколени от нечестни, и скрити такси, като също така ви печелят минимални печалби от спестяванията. Вярваме, че трябва да печелите повече от парите си и не трябва да се взимат такси за достъп до тях.

Сметките ще бъдат снабдени с дебитна карта, която ще бъде персонализирана и може да се използва в над 75 000 банкомата в САЩ за тегления. Въпреки това, няколко дни след като обяви плана си за започване на сметките, Корпорацията за защита на инвеститорите в ценни книжа (SIPC), агенцията, която отговаря за брокерските сметки, заяви, че Robinhood не се консултираха с агенцията за плановете си, преди да отправят съобщението.Резултат с изображение за hiring

Стивън Харбек от SIPC заяви, че Robinhood ще използва модел, който надхвърля това, което могат да защитят и като такъв, те незабавно докладват за стартъпа на Комисията за ценни книжа и борси.

Robinhood ще купува ценни книжа за сметката си и ще споделя част от постъпленията с клиентите си, a в крайна сметка не е това, което покриваме. И един документ не видях по този въпрос. Дори не направих консултация. 

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Инвестиционeн гигант се насочва към търговията с криптовалути

Pimco, инвестиционен посредник на стойност $2 трилиона, потенциално може да започне да търгува с криптовалути на спот пазара, потвърди главният инвестиционен директор на фирмата Даниел Ивасцин пред CN...
ОКТ. 22, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Основателят на PayPal съжалява, че не е инвестирал повече в Биткойн

Тийл говори за криптовалутите, централни банки и изкуствения интелект (AI) по време на интервю в Маями, организирано от политически мозъчен тръст Lincoln Network, съобщи Bloomberg на 20-ти октомври."Т...
ОКТ. 22, 2021 09:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Обемът на търговия на Binance достигна невероятните $100 милиарда за един ден

100 billion traded yesterday on #binance pic.twitter.com/SelYpou3mL— CZ 🔶 Binance (@cz_binance) October 21, 2021Водещата крипто борса записа този важен етап в деня, в който Биткойн, най-голямата крипт...
ОКТ. 21, 2021 12:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

AMC може да създадат собствена криптовалута

AMC е „хиперактивен в крипто“Арон намекна за плановете по време на интервю за CNBC, като отбеляза, че AMC "става хиперактивен в крипто"."Има много причини, поради които AMC може да бъде успешен емитен...
ОКТ. 21, 2021 20:57 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света