НАЧАЛО Други

Националната банка на Кувейт стартира продукт базиран на RippleNet

ДЕК. 28, 2018 10:35 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Националната банка на Кувейт стартира продукт базиран на RippleNet

Националната банка на Кувейт (НБК) стартира продукт за трансгранични разплащания на базата на RippleNet, според съобщение, публикувано на 27-ми декември.


НБК стана първото финансово предприятие в Кувейт, което е въвело продукт за преводи ("NBK Direct Remit”) за международни плащания на живо на базата на технологията на RippleNet. Идеята на продуктът е да ускори трансграничните парични преводи.

Създадена през 1952 г., НБК е най-голямата финансова институция по отношение на активи в Кувейт.


Съгласно годишния отчет на банката за 2017 г., НБК има над $ 86.3 милиарда общо в активи.


Димитриос Кокосиулис, заместник главен изпълнителен директор на груповите операции и технологии, заяви, че решението, базирано на блокчейн, позволява на клиентите на банката да извършват парични преводи за секунди и по всяко време на деня. Той допълни, че впоследствие ще се разширят до други страни.

През ноември малайзийският кредитен гигант CIMB Group Holdings Bhd се присъедини към RippleNet. CIMB ще интегрира продукта XCurrent на Ripple. Това е софтуерно решение за ускоряване на трансграничните плащания, за своя продукт за прехвърляне на средства "SpeedSend".

През същия месец японската банка и финансова компания Mitsubishi UFJ Financial Group, Inc. обяви, че ще използва Ripple за създаване на нова трансгранична платежна услуга за Бразилия чрез партньорство с Banco Bradesco. Продуктът има за цел да съдейства на банките, докато те работят за комерсиализиране на високоскоростно, прозрачно и проследимо решение за трансгранични плащания между Япония и Бразилия.

През октомври Ripple пусна платформата за сетълмент xRapid за търговска употреба. xRapid е платформа, предназначена да ускори международните плащания, като същевременно елиминира необходимостта от предварително финансирана ностро сметка.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Нов проект раздава безплатни криптовалути

Глобалните амбиции на WorldcoinСам Алтман, бивш президент на Y Combinator и настоящ главен изпълнителен директор на OpenAI, официално представи Worldcoin, приблизително четири месеца след като новинат...
ОКТ. 23, 2021 03:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционeн гигант се насочва към търговията с криптовалути

Pimco, инвестиционен посредник на стойност $2 трилиона, потенциално може да започне да търгува с криптовалути на спот пазара, потвърди главният инвестиционен директор на фирмата Даниел Ивасцин пред CN...
ОКТ. 22, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Diem Association: 'Ние не сме Facebook'

Американските законодатели поставиха под съмнение дали е правилно да се позволи на Facebook, а оттам и на Diem, да управляват криптовалута, предвид опасенията за поверителността, повдигнати през после...
ОКТ. 22, 2021 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100 милиона потребители притежават криптовалути в Индия

Според статистически данни, Индия е дом на най-големия брой собственици на крипто в света. Следват съответно САЩ и Русия на второ и трето място.Защо търговията с криптовалути е популярна в Индия?Една ...
ОКТ. 22, 2021 17:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света