НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Ripple потвърди голяма сделка с банков гигант от Близкия изток

СЕП. 15, 2018 21:47 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ripple потвърди голяма сделка с банков гигант от Близкия изток

Глобалната платежна мрежа на Ripple, захранвана от блокчейн, потвърди един от най-големите си клиенти в Азия: Националната търговска банка на Саудитска Арабия (NCB). Банковият гигант е на стойност над 120 милиарда долара.


Компанията обяви на 13-ти септември, че NCB ще стане пълноправен член на RippleNet до края на Q4 2018 г.Сделката между Ripple и NCB следва наскоро проведен тест, в който американската финтех фирма помогна на саудитските банки да подобрят своята платежна инфраструктура, като използват xCurrent - решение за предприятията, което улеснява незабавните трансгранични плащания.

С присъединяването си към мрежата RippleNet, NCB очаква да се окаже в по-добра позиция да се свързва безпроблемно с финансовите институции по целия свят. Сред други предимства, това ще доведе до това клиентите на банката да имат много по-бързи и по-прозрачни международни платежни услуги.

Банката планира да започне тази технологична трансформация, като таргетира финансовите институции в Сингапур до края на тази година. След това ще използва RippleNet, за да се свърже с финансовите институции в Северна Америка и Азия.

Създаването на "две критични платформи за плащания веднага" за Азия и Северна Америка ще бъде от полза за клиентите на NCB, предлагайки бързи и ефективни услуги в региони, които не са могли да ги получат по-рано, казва Ripple в публикация, обявяваща сделката.

Сделката е огромна победа за Ripple, тъй като Саудитска Арабия продължава да бъде един от най-големите играчи на световния пазар на парични преводи. Според данните за преводите на Световната банка за 2016 г. от Саудитска Арабия са били изпратени повече от 37 милиарда долара, в сравнение с 308 милиона долара, които е получила.

Като една от най-големите банки в Близкия изток с над 400 клона в Саудитска Арабия, NBC играе ключова роля в този пазар.Банката също е вероятно да насърчи други финансови институции в Близкия изток да се възползват от блокчейн технологията.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Shiba Inu (SHIB) и още два алткойна показват признаци на възстановяване

Фирмата казва, че меме токена Shiba Inu (SHIB), блокчейна за алгоритмични стабилни монети Terra (LUNA) и децентрализираната борса (DEX) Pancakeswap (CAKE) се възстановяват от падането на пазара по-бър...
ЯНУ. 24, 2022 17:21 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Да очакваме ли обрат на пазара?

В ново интервю за канала InvestAnswers в YouTube, Коуен казва, че нивото от $30,000 действа като основно ниво на цената за Биткойн.“Ясно е, че $30,000 също са голяма площ. Не искам да кажа, че непреме...
ЯНУ. 23, 2022 15:42 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Floki Inu започна прехода си към DAO

Floki Inu обяви актуализациите на FlokiDAO на 18-ти януари 2021 г. Фаза 1 от актуализацията започна в 08:00 UTC в събота, 22-ри януари 2022 г. Решението да се превърне Floki Inu в децентрализирана авт...
ЯНУ. 24, 2022 13:29 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над $1.1 милиарда бяха заличени от пазара през последното денонощие

Според данните за ликвидации на Coinglass, над 359,788 търговци са били ликвидирани през последните 24 часа на обща стойност от над $1.18 милиарда.Биткойн (BTC) води групата с ликвидации на стойност $...
ЯНУ. 22, 2022 17:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света