НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Ripple потвърди голяма сделка с банков гигант от Близкия изток

СЕП. 15, 2018 21:47 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ripple потвърди голяма сделка с банков гигант от Близкия изток

Глобалната платежна мрежа на Ripple, захранвана от блокчейн, потвърди един от най-големите си клиенти в Азия: Националната търговска банка на Саудитска Арабия (NCB). Банковият гигант е на стойност над 120 милиарда долара.


Компанията обяви на 13-ти септември, че NCB ще стане пълноправен член на RippleNet до края на Q4 2018 г.Сделката между Ripple и NCB следва наскоро проведен тест, в който американската финтех фирма помогна на саудитските банки да подобрят своята платежна инфраструктура, като използват xCurrent - решение за предприятията, което улеснява незабавните трансгранични плащания.

С присъединяването си към мрежата RippleNet, NCB очаква да се окаже в по-добра позиция да се свързва безпроблемно с финансовите институции по целия свят. Сред други предимства, това ще доведе до това клиентите на банката да имат много по-бързи и по-прозрачни международни платежни услуги.

Банката планира да започне тази технологична трансформация, като таргетира финансовите институции в Сингапур до края на тази година. След това ще използва RippleNet, за да се свърже с финансовите институции в Северна Америка и Азия.

Създаването на "две критични платформи за плащания веднага" за Азия и Северна Америка ще бъде от полза за клиентите на NCB, предлагайки бързи и ефективни услуги в региони, които не са могли да ги получат по-рано, казва Ripple в публикация, обявяваща сделката.

Сделката е огромна победа за Ripple, тъй като Саудитска Арабия продължава да бъде един от най-големите играчи на световния пазар на парични преводи. Според данните за преводите на Световната банка за 2016 г. от Саудитска Арабия са били изпратени повече от 37 милиарда долара, в сравнение с 308 милиона долара, които е получила.

Като една от най-големите банки в Близкия изток с над 400 клона в Саудитска Арабия, NBC играе ключова роля в този пазар.Банката също е вероятно да насърчи други финансови институции в Близкия изток да се възползват от блокчейн технологията.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Cardano обяви едно от най-значителните си партньорства

Екипът на Cardano сподели блог публикация, обявявайки партньорство с Chainlink, което ще доведе до интегриране на оракулите на блокчейна. Това ще помогне на разработчиците да изградят интелигентни дог...
СЕП. 26, 2021 11:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Анализатор споделя възлгедите си за Cardano (ADA)

Анализаторът каза, че най-добрата входна точка за Cardano може да e изчезнала, след като активът отскочи от ключовото ниво на подкрепа на $1.86.“Ако искате да влезете в Cardano, това беше регионът, къ...
СЕП. 26, 2021 10:22 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Този алткойн скочи с над 100% на фона на спада

Данните от CoinGecko показват, че цената на Spell Token (SPELL), който в момента има пазарна капитализация от около $213 милиона, се повиши от 7-дневното дъно от $0.00197753 до максимум от $0.00428190...
СЕП. 25, 2021 17:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво следва за Биткойн и Етериум след новините от Китай?

В своя неотдавнашен туит, изпълнителният директор на крипто хедж фонда Galaxy Digital и бивш мениджър на активи на Goldman Sachs, Майк Новограц, заяви, че вярва, че Биткойн и Етериум ще се консолидира...
СЕП. 25, 2021 14:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света