НАЧАЛО Финтех

Ripple официално обяви Bank of America като топ партньор на сайта си

НОЕ. 23, 2020 15:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ripple официално обяви Bank of America като топ партньор на сайта си

Блокчейн гиганта Ripple, вече официално добави Bank of America към списъка с топ членовете на RippleNet на своя уебсайт.

 

Междувременно, тъй като XRP остава около $0.50, много големи борси - включително ODL платформите на Ripple - преместват изключително големи количества XRP: повече от 310 милиона монети.


Bank of America използва RippleNet


Една от най-големите банки в САЩ и една с голямо влияние върху финансовата индустрия, Bank of America, показа няколко пъти тази година, че или тества, или вече използва някои от продуктите на Ripple.


По време на годишната конференция Swell, организирана от Ripple, която се проведе онлайн тази година поради пандемията, BoA демонстрира използването на продукта xCurrent на Ripple.


Още по-рано, през 2019 г., банката подаде патент за регистрация на базиран на блокчейн продукт, наречен "Ripple".


Ripple заяви, че Bank of America е нейн клиент още от 2016 г. Въпреки това, едва сега тази информация е добавена към уебсайта на Ripple и BoA стои до други големи членове на RippleNet като Santander и Nium.Преместени са поне 310 милиона XRP


От 21-ви ноември XRP скочи от $0,35 до $0,51 днес и успя да си върне 3-тото мястото по пазарна капитализация, измествайки Tether.


Този скок на цената и пазарната капитализация изглежда са раздвижили големипритежатели на XRP от различни крипто борси, включително най-големите, като Huobi и Binance.


Сред тях са ODL коридорите на Ripple в Япония и Южна Корея: Bitbank и Bithumb. Последният е и най-голямата борса в съответната си страна.


Само Bithumb е преместил над 140 милиона XRP в само две транзакции: 80 милиона и 60 милиона XRP.


Общият размер на XRP, прехвърлен през последните 24 часа, надхвърля 310 милиона монети.


Индекс на ликвидност на XRP за ръста на XRP / MXN


Междувременно индексът на ликвидност XRP на мексиканската борса Bitso - също партньор на Ripple ODL - скочи рязко и сега е с 50 процента под последния рекорд за всички времена.


Индексите на ликвидността на XRP намаляват от март, когато се състоя пазарния колапс, избутвайки XRP до зоната от $0,13 и заличавайки повече от 50 процента от стойността на Биткойн за един ден.


Цифрите на тези индекси обаче започнаха да се увеличават през уикенда, когато обменният курс на XRP се повиши значително.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Финтех новини

DeFi секторът бележи ръст от 827% за близо 6 месеца

Децентрализираното финансиране (DeFi) е бързо развиващ се сектор на крипто пазара и представлява около 2% от общата пазарна капитализация от $1,04 трилиона. DeFiPulse предоставя данни за различни типо...
ЯНУ. 20, 2021 10:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Само 40 държави имат право да издават дигитални валути

В скорошна блог публикация МВФ съобщава, че според различни проучвания все по-голям брой централни банки проучват възможността да имат дигитална валута на централната банка (CBDC). Повечето държави-чл...
ЯНУ. 17, 2021 18:36 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Goldman Sachs 'скоро' ще навлезнат в пространството на криптовалутите

На въпрос за таймингът, източникът на Goldman каза, че плановете за попечителство на банката ще станат "явни скоро".Искането на информация за попечителство на дигитални активи от страна на Goldman Sac...
ЯНУ. 17, 2021 23:02 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Сделката на VISA за Plaid отпада

Предложената сделка беше обявена преди година, но през ноември DOJ заведе дело за блокиране на придобиването с антитръст основание.В изявление, обявяващо прекратяването на сливането във вторник, главн...
ЯНУ. 16, 2021 14:49 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света