НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Ripple е голяма технология която ще въздейства положително на финансовите институции

ОКТ. 9, 2018 08:50 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ripple е голяма технология която ще въздейства положително на финансовите институции

Съществуват непрекъснати доклади за влиянието на крипто върху бъдещата употреба на физически парични средства, а също и ако биха могли да изместят настоящите традиционни финансови институции, които са изключително регулирани.


В неотдавна публикуван доклад на Световната търговска организация (СТО) се посочва, че криптовалутите ще бъдат промяната в начина на функциониране на финансовите институции, тъй като въздействието им ще се усети много силно при тях.

В доклада, озаглавен "Бъдещето на световната търговия: как цифровите технологии трансформират глобалната търговия", се казва, че блокчейн има "потенциала за дълбоко преобразуване на начина, по който търгуваме, кой търгува и какво се търгува. "

Поради нивото на напредък и проникване, което продуктът на Ripple има в света на плащанията и приемането му във финансовите институции, в доклада се споменава особено, че:

Ripple има амбиции да заобиколи модела на кореспондентското банкиране чрез DLT платформата си. Тя дава възможност на банките да превръщат средства директно в различни валути за секунди и без никакви разходи, без да разчитат на кореспондентски банки.


В момента повече от 100 банки и финансови институции използват продуктите на Rupple's Lab, Xcur ren t и Ripplenet, а наскоро пуснатия xRapid също е получил одобрението на основните три финансови институции, Mercury FX, Cuallix и кооперативната финансова фирма Catalyst Corporate Federal Credit Union.

Докладът също така посочва, че "банките все още тестват системата". Там се споменава и IOTA, въпреки че тя се върти около Интернет на Нещата (IoT), а не блокчейн, а в доклада се казва, че:

Блокчейн е най-известната DLT технология, но се разработват все повече модели, които като блокчейн се разпространяват и използват различни криптографски техники, но се отдалечават от концепцията за "блокове" - или дори от двете понятия "блок" и "вериги".


Докладът добавя, че в IOTA :


"Всяка транзакция е свързана с две предишни транзакции като част от процеса на валидиране, за да се образува "плетеница", а не верига". Въпреки блокчейн пионерите в крипто платформите,на биткойн и етериум блокчейн срещат мащабируеми предизвикателства, но доклада осъзнава тяхното влияние, след като те са най-устойчиви на кибератаки.

Докладът подчерта, че:

На първо място, мащабируемостта на основните публични блокчейн остава ограничена поради предварително определения размер на блоковете и нивото на енергия, необходимо за захранване на мрежите. Биткойн платформата, например, обработва около седем транзакции в секунда средно, а публичния блокчейн етериум два пъти повече, докато Visa може да обработва 2000 транзакции в секунда с върхове от 56 000 транзакции в секунда.tron g>


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Този протокол нарасна с над 1,500% за 10 дни

Появата на Boba Network предизвика някои установени L2 решения.Решенията на L2 виждат солидна доминантност от Arbitrum, но за второто място има ожесточена конкуренция от известно време.Някога това беш...
НОЕ. 28, 2021 19:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Shiba Inu навлиза в метавселената представяйки блокчейн гейминг

Shiba Inu, след като достигна най-високата си стойност от $0.000088, оттогава е в низходяща спирала и не успява да повтори възходящите си движения отпреди месец.Репутацията на Shiba Inu (SHIB) на "мем...
НОЕ. 28, 2021 13:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Този алткойн изглежда позициониран за нови върхове

Псевдонимният анализатор казва на своите последователи в Twitter, че графиката за решението за мащабиране на Етериум Polygon (MATIC) предполага, че предстои значителен скок на цените.“Не съм сигурен д...
НОЕ. 28, 2021 12:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Защо Cardano спадна с над 50% от върха си?

ADA, основен роден актив на най-новата платформа за смарт договори Cardano, докосна $1.5 в многомесечния си спад. На 2-ри септември 2021 г. цената на ADA достигна рекордното си ниво от $3.10 в на...
НОЕ. 28, 2021 11:03 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света