НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Ripple е голяма технология която ще въздейства положително на финансовите институции

ОКТ. 9, 2018 08:50 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ripple е голяма технология която ще въздейства положително на финансовите институции
 

Съществуват непрекъснати доклади за влиянието на крипто върху бъдещата употреба на физически парични средства, а също и ако биха могли да изместят настоящите традиционни финансови институции, които са изключително регулирани.


В неотдавна публикуван доклад на Световната търговска организация (СТО) се посочва, че криптовалутите ще бъдат промяната в начина на функциониране на финансовите институции, тъй като въздействието им ще се усети много силно при тях.

В доклада, озаглавен "Бъдещето на световната търговия: как цифровите технологии трансформират глобалната търговия", се казва, че блокчейн има "потенциала за дълбоко преобразуване на начина, по който търгуваме, кой търгува и какво се търгува. "

Поради нивото на напредък и проникване, което продуктът на Ripple има в света на плащанията и приемането му във финансовите институции, в доклада се споменава особено, че:

Ripple има амбиции да заобиколи модела на кореспондентското банкиране чрез DLT платформата си. Тя дава възможност на банките да превръщат средства директно в различни валути за секунди и без никакви разходи, без да разчитат на кореспондентски банки.


В момента повече от 100 банки и финансови институции използват продуктите на Rupple's Lab, Xcur ren t и Ripplenet, а наскоро пуснатия xRapid също е получил одобрението на основните три финансови институции, Mercury FX, Cuallix и кооперативната финансова фирма Catalyst Corporate Federal Credit Union.

Докладът също така посочва, че "банките все още тестват системата". Там се споменава и IOTA, въпреки че тя се върти около Интернет на Нещата (IoT), а не блокчейн, а в доклада се казва, че:

Блокчейн е най-известната DLT технология, но се разработват все повече модели, които като блокчейн се разпространяват и използват различни криптографски техники, но се отдалечават от концепцията за "блокове" - или дори от двете понятия "блок" и "вериги".


Докладът добавя, че в IOTA :


"Всяка транзакция е свързана с две предишни транзакции като част от процеса на валидиране, за да се образува "плетеница", а не верига". Въпреки блокчейн пионерите в крипто платформите,на биткойн и етериум блокчейн срещат мащабируеми предизвикателства, но доклада осъзнава тяхното влияние, след като те са най-устойчиви на кибератаки.

Докладът подчерта, че:

На първо място, мащабируемостта на основните публични блокчейн остава ограничена поради предварително определения размер на блоковете и нивото на енергия, необходимо за захранване на мрежите. Биткойн платформата, например, обработва около седем транзакции в секунда средно, а публичния блокчейн етериум два пъти повече, докато Visa може да обработва 2000 транзакции в секунда с върхове от 56 000 транзакции в секунда.tron g>


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Етериум проби $590

Етериум се изстреля до значителна нова рекордна стойност за първи път от две години, като нарасна с $100 в рамките на само няколко дни.  По-рано днес бе докладавано, че ETH отбеляза значител...
НОЕ. 23, 2020 13:47 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто компания с патент за проследяване на транзакции с Monero (XMR)

В блог публикация от 20-ти ноември от CipherTrace, компанията заяви, че патентите ще включват криминалистични инструменти за изследване на транзакционните потоци на Monero (XMR). Те ще имат за цел да ...
НОЕ. 23, 2020 19:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Насочва ли се XRP към 2 долара?

Майкъл ван де Поп казва на своите 85,000 последователи в Twitter, че XRP има дълъг път да извърви, преди да достигне близо $2, което някои анализатори прогнозират, че може да се случи в следващия бичи...
НОЕ. 22, 2020 17:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Етериум може да продължи корекцията си под $530

Цената на ETH скочи допълнително над съпротивата на $520 и се установи доста над 100-периодната проста плъзгаща се средна стойност на 4-часовата графика. Движението нагоре беше такова, че имаше п...
НОЕ. 22, 2020 15:14 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света