НАЧАЛО Други

Резервната банка на Индия потвърждава изследването на създаване на дигитална валута на централната банка

АВГ. 31, 2018 11:58 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Резервната банка на Индия потвърждава изследването на създаване на дигитална валута на централната банка

Централната банка на Индия (RBI), потвърди създаването на междуведомствена група, натоварена с анализирането на възможността за емитиране на дигитална валута на централната банка, подкрепена от рупии (CBDC), съобщава Economics Times.

Централната банка на Индия (RBI), потвърди създаването на междуведомствена група, натоварена с анализирането на възможността за емитиране на дигитална валута на централната банка, подкрепена от рупии (CBDC), съобщава Economics Times.


Създаването и фокусът на групата бяха подробно описани в годишния доклад на банката от 2017-18 г., потвърждавайки по-ранни подробности след срещата на Комитета по паричната политика на Индия през април.

Economic Times цитира статистически данни, които предполагат, че разходите за отпечатване на хартиени банкноти в Индия са били 6,3 милиарда рупии (около $89 милиона) за финансовата 2018 година. Докладът на RBI отбеляза, че:

В световен мащаб нарастващите разходи за управление на хартиени/метални пари доведоха централните банки по целия свят да проучат възможността за въвеждане на фиатни цифрови валути.

Други фактори включват "бързи промени в платежната индустрия" и "покачване" на частни цифрови токени, според Economic Times.


Махеш Макхиджа от EY India заяви пред вестника, че "идеята за издаване на цифрова валута от централна банка е много обещаваща, въпреки че е необходимо да се обърне внимание на проблемите, свързани с цифровото фалшифициране". По-нататък той отбеляза, че индикацията на RBI, че е отворена идеята за използване на разпределените технологии (DLT) за платежни системи, клирингови и сетълмент процеси, е "приветствано развитие".

Макар да отбелязва, че криптото понастоящем не представлява "системни рискове", банката предупреди, че "крипто екосистемата може да засегне съществуващата система за плащане и сетълмент, която от своя страна може да повлияе на предаването на паричната политика."

Призовавайки се за координация с глобалните регулаторни органи, за да се справи с предизвикателствата, породени от крипто, банката съобщи, че междувременно ще наблюдава внимателно:
Крипто търговия, която пренасочва от борси към режим peer-to-peer, което може да включва и увеличаване на използването на пари в брой. Възможностите за миграция на крипто обменни къщи до тъмни басейни / парични средства и до офшорни местоположения, създават загрижеността при борбата срещу изпирането на пари (AML) / борбата с финансирането на тероризма (CFT) и данъчните въпроси.

Важната и противоречива забрана на RBI за взаимоотношенията на банките с крипто свързани предприятия и лица, влезе в сила на 5-ти юли. В отговор на някои вътрешни борси или са преустановени тегления на фиат, или са посочени планове за трансформиране в P2P платформи, така че да се избегне вътрешно крипто-към-фиат конвертиране.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Китайска държавна медия предупреждава за рискове свързани с метавселената

В мнение, публикувано от държавния Economic Daily, се казва, че колкото по-гореща става метавселената, толкова повече обществеността трябва да остане спокойна.Авторът пише, че в бъдеще, когато техноло...
НОЕ. 29, 2021 14:14 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Мъж кръщава сина си на любимата си криптовалута

Неговият туит не остана незабелязан от главния изпълнителен директор на Input Output Чарлз Хоскинсън, който приветства бебето на света.Welcome baby cardano to the world https://t.co/oXNx1sUi22— Charle...
НОЕ. 29, 2021 12:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Казахстан обмислят изграждането на АЕЦ за копаене на криптовалути

Ядрената алтернатива за снабдяване на енергийната система на страната е доста непопулярна сред гражданите. Въпреки това президентът Касим-Жомарт настоява, че предложението има за цел "да увеличи прино...
НОЕ. 28, 2021 18:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Shiba Inu навлиза в метавселената представяйки блокчейн гейминг

Shiba Inu, след като достигна най-високата си стойност от $0.000088, оттогава е в низходяща спирала и не успява да повтори възходящите си движения отпреди месец.Репутацията на Shiba Inu (SHIB) на "мем...
НОЕ. 28, 2021 13:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света