НАЧАЛО Други

Резервите стабилни монети на борсите достигнаха рекордни стойности

МАР. 30, 2021 12:32 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Резервите стабилни монети на борсите достигнаха рекордни стойности

Стабилни монети като Tether (USDT) и USD Coin (USDC) постигнаха още един важен момент по отношение на натрупването от борсите.

Според доставчика на пазарни данни CryptoQuant, холдингите на стабилни монети на глобалните крипто борси се покачиха до нов рекорд за 28 март, надхвърляйки 10 милиарда долара.

 

Криптовалутните борси сега държат близо 16% от общата пазарна стойност на всички стабилни монети, като пазарната капитализация на стабилните монети възлиза на 63 милиарда долара по време на писането на статията, според данни от CoinMarketCap. Общият обем на търговия на всички стабилни монети се оценява на около 88 милиарда долара.

 

Според данните на CryptoQuant, обемът на холдингите на стабилни монети на борсите достигаха рекорди за всички времена тази година на няколко пъти, нараствайки над 100% за два месеца. 

 

Както беше съобщено по-рано, стабилният входящ поток често се разглежда като краткосрочен индикатор за бичи действия за Биткойн, което предполага, че капиталът встрани се връща обратно в BTC.

 

Заедно с нарастващите натрупвания на стабилни монети, някои други показатели като отношението на обменните стабилни монети на CryptoQuant могат потенциално да насочат към поредното движение нагоре на крипто пазарите. Техническият анализатор Crypto Seer отбеляза на 27-ми март, че показателят е достигнал най-ниското си ниво от ноември 2020 г.

 

Всеки път, когато това съотношение е толкова ниско, се отбелязват периоди на значителна сила за $ BTC. Тук може да се забележи значително намаление на предлагането на борса за BTC”, каза той. 

 

Показателят показва резервите на BTC, разделени на всички резерви на стабилни валути, държани на борсите, което сочи за потенциален натиск от страна на продавачите.

 

Най-новият важен етап на пазара на стабилни монети идва, когато платежният гигант Visa официално пилотира първата си транзакция за сетълмент в USD Coin в блокчейна на Етериум. USD Coin е втората по големина стабилна монета, свързана с щатския долар, след Tether.

 

Надушвам масово приемане на крипто тук”, каза изпълнителният директор на CryptoQuant Ки Йънг Джу за преминаването на Visa в USDC.

е да е резултат от навлизането на повече инвеститори от САЩ на пазара:

 

Притежанията на стабилни монети на всички борси могат да показват потенциална покупателна способност. От миналата година на пазара на стабилни валути доминираше предимно Tether, но сега пазарът се разпределя равномерно с други стабилни монети като USDC, BUSD, HUSD и др. [нарастващото приемане]на USDC, което може да означава, че повече американски инвеститори идват в тази индустрия. 

 

Според CryptoQuant, притежанията на USDC на крипто борси сега възлизат на над 2,2 млрд. долара, докато пазарната му капитализация е около 11 млрд. долара.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Free Bitcoin МАР. 30, 2021 От няколко месеца се занимавам с един сайт.Това е най-старият крипто кран за Биткойн в света работи от 2013г. Не изисква инвестиция.Който няма Биткойн сега е момента да добие БЕЗПЛАТНО.https://freebitco.in/?r=36608933
Изкажете мнение
Още Други новини

Хакер направи пробив в Trezor и възстанови $2 милиона на собственика

Средствата са били съхранявани в хардуерен портфейл на Trezor, един от най-популярните портфейли за 'студено' съхранение.През 2018 г. Дан Райх, който е главен изпълнителен директор и съосновател в Tro...
ЯНУ. 27, 2022 17:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

9GAG може и да пуснат NFT колекция

Гигантът на социалните медии обяви, че е закупил един от скандално известните Bored Ape Yacht Club NFT. Това може да е породило идея за тяхната собствена NFT колекция.9GAG е една от най-известните пла...
ЯНУ. 27, 2022 13:56 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Илон Мъск подтиква McDonald's да приемат Dogecoin

Мъск е дългогодишен фен на Dogecoin, туитвайки “Dogecoin е криптовалутата на хората” миналия февруари.Според уебсайта Know Your Meme Dogecoin е вдъхновен от популярното меме, базирано на породата Шиба...
ЯНУ. 27, 2022 12:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Capitrade Launchpad - пионер на Luna DeFi платформите

Операционното ниво и механизъм на Capitrade Launchpad гарантират, че всяко ниво се разпределя. Capitrade Ventures изгради отлични връзки с влиятелни лица и маркетинг партньори, което доведе до последо...
ЯНУ. 26, 2022 15:10 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света