НАЧАЛО Финтех

Revolut с експанзия извън Европа

ЮНИ. 17, 2019 16:03 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Revolut с експанзия извън Европа

Revolut разширява услугите си отвъд Европа с отваряне на врати в Австралия.

Финтех стратъпът Revolut пусна своето приложение в Австралия в четвъртък, отбелязвайки първото си разширяване извън Европа.


Платформата за онлайн банкиране заяви, че постепенно ще регистрира 20,000 австралийци, които вече са в списъка на чакащите, докато новите клиенти ще трябва да почакат малко повече.


Revolut се разраства бързо, откакто е основана през 2015-та, като събира общо над пет милиона клиенти. От друга страна, германският конкурент N26 заяви по-рано тази година, че има над 2 милиона потребители.


Дигиталната банка стана популярна поради своята валутна услуга, която предлага реалния валутен курс. Платформата добави повече функции през последните години, включително бизнес сметки и търговия с криптовалута.


Махон-Хеп, мениджърът на Revolut за Азиатско-тихоокеанския регион, заяви, че компанията няма да предлага тези допълнителни функции в Австралия, тъй като приема "премерен подход".


Изпращането на пари между Великобритания, Европа и Австралия по традиция е скъпо и отнема много време, тъй като на трансферите им трябват до три работни дни, за да пристигнат. Да успеем да направим тези транзакции незабавни между клиентите на Revolut е огромна стъпка към събарянето на финансовите граници и задържането на парите в джобовете на нашите клиенти.


Revolut избра Мелбърн за австралийския си щаб и заяви, че ще изгради и по-малки екипи в Сидни и Пърт. Компанията планира да наеме до 30 души в страната до края на годината.


Базирана в Лондон, Revolut досега успя да събере $336 милиона от инвеститори, включително и от първия инвеститор във Facebook - DST Global. Последно компанията бе оценена на стойност $1,7 милиарда.


Revolut е еднo от поредицата нови приложения, които се опитват да се конкурират с утвърдените играчи в банковия сектор. Компанията получи европейски лиценз за банкови услуги в края на миналата година, като се присъедини към британските си колеги като Monzo и Starling, които кандидатстваха за подобни разрешителни. Тя също така получи лицензи за работа в Япония и Сингапур.


Фирмата вече има лиценз за електронни пари в Европа, който е разрешен при регулаторния режим на Австралия, заяви говорител на CNBC. За да влезе на австралийския пазар, Revolut твърдят, че си партнират с местна банка, но отказат да коментират името на кредитора, който ще съхранява потребителските средства.

Докато приложения като Revolut процъфтяват в епохата на смартфона, възникнаха въпроси дали техният растеж може да бъде за сметка на въпроси като културата и спазването на регулации.


В началото на годината един доклад подчерта токсичното поведение на работното място в Revolut и честото напускане на служители. Някои дори предполагат, че срив в системата може да доведе до незаконни сделки.


Главният изпълнителен директор на компанията, Ник Сторонски, призна, че има недостатъци по отношение на фирмената култура. Той отрече твърденията за потенциалните регулаторните нарушения, заявявайки, че Revolut успява да отговори на регулаторните изисквания.


Междувременно, немският им конкурент - N26, който се оценява на $2,7 милиарда, беше подложен на обстоен преглед от германския финансов орган миналия месец, след като бе съобщено, че сметката на клиент е била хакната.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Kuzmanovv ЮНИ. 22, 2019 Ами нормално, хората мислят ?, работят ? и се развиват ⏫. Малко по-агресивна политика и успехът ? е налице. За разлика от плахите ? опити у нас / А1, ДСК / ...
Изкажете мнение
Още Финтех новини

Крипто борсата FTX затвори кръг на финансиране за $400 милиона

Според Reuters, американският филиал на FTX приключи кръг за финансиране от $400 милиона в сряда, воден от SoftBank Group Corp, Temasek Holdings, Paradigm и Multicoin Capital.Американският президент н...
ЯНУ. 26, 2022 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

България проучва възможности за крипто плащания

Василев заяви, че продължават разговорите с играчите на крипто индустрията, както и с централната банка. Министърът, който отказа да даде повече подробности, затвори вратата за възможността страната д...
ЯНУ. 24, 2022 22:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Банката на Корея завършва първата си фаза на тестовете на CBDC

Южнокорейската централна банка заяви, че първата фаза от нейното тестване на CBDC е завършена през декември, докато втората фаза е в ход, съобщиха YNA. Първата фаза на пробите включваше някои от основ...
ЯНУ. 25, 2022 16:26 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Robinhood стартира бета тестове на новия си крипто портфейл

Акциите на Robinhood падаха сериозно, а пазарът на криптовалути съставлява голяма част от приходите на компанията. Успехът на портфейла е много важна стъпка за техния растеж, тъй като може да доведе д...
ЯНУ. 23, 2022 14:20 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света