НАЧАЛО Финтех

Revolut ще предложи крипто на всички потребители поради глобалната пандемия

АПР. 3, 2020 22:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Revolut ще предложи крипто на всички потребители поради глобалната пандемия

Revolut въведе своите услуги за криптовалути за всички стандартни потребители.

Компанията заяви, че разширява достъпа по-рано от планираното поради глобалната икономическа криза.


В имейл до потребителите от 1-ви април финтех компанията, основана в Обединеното кралство, обяви, че сметките и търговията с криптовалути - преди това запазени от потребителите на Premium и Metal подреждане на приложението - вече са достъпни за всички стандартни потребители, с 1,5% фиксирана такса на търговия.


На фона на безпрецедентните икономически сътресения, предизвикани от пандемията на COVID-19, Revolut предупреждава своите потребители, че “сега започваме да наблюдаваме количествено облекчаване и обезценяване на валутата”, добавяйки:


Бяхме планирали да обявим това официално по-късно тази година, но предвид последните събития решихме да дадем възможност на всички клиенти на Revolut да изследват различни начини за диверсификация, включително чрез криптовалути, в момента.


Ръководителят на крипто отдела на Revolut Едуард Купър отбеляза, че тласъкът за създаването на криптовалутите е отчасти поради финансовия крах от 2008 г. - ера, белязана, както сега, от икономическа рецесия, нестабилност на валутния пазар и нарастващо на количественото облекчаване (QE).


QE - широкомащабното изкупуване на държавни облигации от централните банки - се превърна в рутинен паричен инструмент за управление на кризи след 2008 г.


Количественото облекчаване има за цел да намали доходността (лихвените проценти) на облигационния пазар, за да насърчи разходите, като направи по-евтино заемането на пари, като по този начин осигури стимул за растеж в икономиката.


Кейтлин Лонг, основателят на първата родна криптовалутна банка в САЩ, Avanti Bank and Trust, oтговори на обещанието на Федералния резерв през 2020 г. да продължи политиката, твърдейки, че:


Последният остатък от #капитализъм [почина] в САЩ [Монетизацията на американския дълг на Фед вече е неограничена. Национализацията на американските капиталови пазари - процес, започнал през 1968 г., вече е завършен. Този резултат беше предсказуем (вирусът просто му даде тласък).


Февруари тази година Revolut се превърна в една от най-ценните финтех компании в Европа. Миналия месец компанита стартира в САЩ - макар първоначално без крипто поддръжка.


Докато таксите за стандартните потребители, на крипто функцията на приложението, първоначално ще имат паритет с потребителите на Premium и Metal, на 1,5%, новата такса за стандартните потребители ще нарасне до 2,5% през май.


Revolut също ще направи търговията със злато достъпна за стандартните потребители до края на този месец.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Финтех новини

Deep Labs с $16 милиона в ново финансиране

Гънар Овърстром, партньор в Corsair Capital, Serendipity Capital и Gramercy Ventures, ръководи инвестицията.Основан през 2016 г. от бившия шеф на Visa Labs - Скот Едингтън - Deep Labs използва персона...
МАЙ. 23, 2020 10:27 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Банката на Франция обяви успешен тест на дигитално евро

От банката казват, че това е първият от поредицата тестове, за да се установи дали дигиталното евро има потенциал да укрепи световните финансови пазари. През следващите седмици централната банка ще пр...
МАЙ. 22, 2020 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-голямата инвестиционна банка в Латинска Америка използва Tezos

 Известен като ReitBZ, секюрити токена е подкрепен от бразилски недвижими имоти и вече се използва с Tezos за закупуване на 323 единици земя.ReitBZ - От Етериум до TezosReitBZ първоначално беше п...
МАЙ. 21, 2020 16:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ripple си партнира с финтех компания за изграждане на разплащателна система за Африка

"Автобусът е по-бърз" от банковите преводиБазирайки се в района Акра на Гана, Waya е нова дигитална банка, която работи за въвеждане на финансова система в Африка, регион, жертва на корупционни финанс...
МАЙ. 20, 2020 09:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света