НАЧАЛО Финтех

Revolut пуска тегления на Биткойн

МАЙ. 7, 2021 15:03 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Revolut пуска тегления на Биткойн

Водещото европейско финансово приложение Revolut най-накрая даде възможност за теглене на Биткойн четири години след като за първи път предостави услуги за крипто търговия на някои потребители и една година след като разшири търговията до всички 7 милиона потребители по целия свят.

Revolut за първи път добави търговия с BTC, LTC и ETH за потребителите през 2017 г., но досега те успяха да го изтеглят само като фиат.

 

Финансовата технологична компания обяви днес бета стартирането на тегления на Биткойн с ексклузивен достъп, предоставен за първи път на своите клиенти от висок клас Metal, базирани във Великобритания. 

 

Revolut също планира да пусне тегления по целия свят - в САЩ, Австралия и другаде - и в бъдеще на други клиентски бази.

 

Ходът следва подобно решение от Paypal, който стартира търговия с крипто в САЩ в края на 2020 г., като мнозина отбелязват, че монетите, закупени в платформата, няма да могат да я напуснат.

 

Като начало, потребителите на Revolut ще могат да добавят три външни адреса и да теглят между 500 и 1000 паунда на месец, като Revolut също въвежда двуфакторно удостоверяване, за да облекчи опасенията за сигурността.

 

Ник Сторонски, основател и главен изпълнителен директор на Revolut, отбеляза, че потребителите са поискали тегления:

 

Изтеглянията на крипто е силно търсена функция в крипто общността на Revolut и ние сме доволни, че можем да започнем постепенния процес на въвеждането му. Клиентите могат да [държат] навсякъде, където се чувстват най-сигурни - независимо дали е Revolut, в топло или студено хранилище или на друга борса. 

 

Това е само началото на дълъг списък с нови крипто функции, които планираме да пуснем, за да можем да предложим на клиентите един от най-добрите крипто продукти на пазара”, добави той.

 

Revolut е базирана в Лондон фирма, която предлага банкови сметки на своите клиенти, дебитни карти, обмяна на валута, търговия с акции без комисионни, крипто обмен и валутни услуги. Приложението поддържа клиенти в цяла Европа, Канада, Сингапур, Япония, САЩ и Австралия.

 

В отговор на глобалната пандемия, приложението за цифрово банкиране въведе крипто услуги за всички стандартни потребители през април 2020 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (4)
Изкажете мнение
Още Финтех новини

Briq - финтех за строителната индустрия

Финансирането е сред най-големите набирания на средства от Серия B от стартъп за строителен софтуер, според компанията, и довежда общата набрана сума на Briq до $43 милиона от създаването ѝ през януар...
ЮНИ. 10, 2021 12:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

'Изкуствените валути' са заплаха за финансовата стабилност, според ЕЦБ

В доклад за международната роля на еврото изследователите подчертават значението на дигиталните валути на централните банки (CBDC) спрямо "изкуствените валути“, които се изграждат от технологични гига...
ЮНИ. 5, 2021 16:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Сингапурската банка DBS емитира $ 11,3 милиона в блокчейн облигации

Най-голямата банка в Югоизточна Азия, базираната в Сингапур DBS, се превърна в последната банка, която емитира облигации на блокчейн.Емитентите се надяват, че свързването на традиционни ценни книжа в ...
ЮНИ. 2, 2021 12:01 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Goldman Sachs с инвестиция в автомобилния стартъп за рефинсниране MotoRefi

Стартъпът разработи платформа за автоматично рефинансиране, която обработва целия процес на заемане.MotoRefi казва, че използването на неговата платформа спестява на потребителите средно 100 долара на...
МАЙ. 31, 2021 19:47 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света