НАЧАЛО Регулации

Решението на Индия за крипто ще бъде отложено за септември

ЮЛИ. 20, 2018 23:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Решението на Индия за крипто ще бъде отложено за септември

Изслушването на Върховния съд на Индия относно забраната на централната банка за крипто сделки, първоначално насрочено за 20-и юли, бе преместено за септември, според tweet.

Банковата забрана на резервната банка на Индия (RBI) бе въведена в началото на април тази година и забранява на местните банки да предоставят услуги на всяко лице или бизнес, които се занимават с криптовалути.

Върховният съд е изслушал "ограничените аргументи" от името на Индия и Мобилната асоциация на Индия (IAMAI) и RBI, но поради "малкото други", които не подават отговори на петиции, изслушването ще бъде на 11-и септември 2018 г.

В средата на май Върховният съд е потвърдил забрана на крипто до изслушването през юли, като в началото на юли също така реши да не предоставя временни облекчителни мерки на засегнатите от забраната.

Крайният срок за въвеждане на забраната за справяне със свързаните с крипто сметки изтече на 5-и юли. Оттогава индийските граждани не са могли да купуват и продават крипто на борси, а крипто-обмените и компаниите не могат да получават заеми от банки в Индия.

Също през юли, анонимен източник в правителството съобщи, че индийските регулатори биха могли да третират криптовалутите като стока, вместо да въвеждат забранена.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Канадски политик обяви подкрепата си за Биткойн преди федералните избори в страната

В туит от миналата седмица Берние заяви, че криптовалутите са "друг нов и иновативен начин“ за противодействие на централните банки, които според него "унищожават парите и икономиката ни". Канадският ...
СЕП. 20, 2021 11:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Регулаторите в Тексас и Ню Джърси погват Celsius Network

В същото време Бюрото по ценни книжа на Ню Джърси нареди на платформата да спре да предлага и продава криптовалутни продукти, върху които се печелят лихви.Според декларация от 17-ти септември регулато...
СЕП. 19, 2021 18:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

60 борси за криптовалути ще бъдат закрити в Южна Корея

За да продължат дейността си в страната, борсите трябва да се проверят в звеното за финансово разузнаване преди 24-ти септември и да предоставят сертификат за сигурност от агенцията за интернет сигурн...
СЕП. 17, 2021 18:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance прави сериозна стъпка, за да успокои регулаторите

Чанпен “CZ” Джао, основател и главен изпълнителен директор на Binance, разкри плановете на борсата да има щаб централа на определено място.В стремежа си да бъде по-законово съвместим, Binance ще се от...
СЕП. 16, 2021 21:39 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света