НАЧАЛО Други

Рекордни шортове на щатския долар

ЯНУ. 17, 2021 15:16 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Рекордни шортове на щатския долар

Според Scotiabank, една от петте големи банки в Канада, късите продажби на долара достигнаха нови рекорди.

 

"Данните от CFTC отразяват най-големия обрат на седмична база спрямо долара от началото на август 2020 г., като нетният шорт на щатския долар достига най-високата си стойност (в доларово изражение) при 35 милиарда USD на гърба на увеличение от 3,7 милиарда USD в полза на валутите, които проследяваме“, казаха те в наскоро публикувана бележка.


Еврото за разлика от това отчете ръст в дълговете с 1,8 милиарда долара през миналата седмица, като този ръст очевидно се дължи на затварянето на някои къси позиции.


От Scotiabank казват, че при златото все още са предимно лонгове, но тоози бичи сантимент отшумява отчасти, защото много инвеститори в актива разнообразяват с Биткойн.Доларът леко отскочи от голямата си подкрепа на 89, най-ниското ниво от март 2018 г. насам.


Въпреки това все още е далеч от ниските нива, достигнати по време на кризата от 2008 г., когато валутата спадна до 71, най-ниската стойност в историята.


И все пак безпрецедентните мерки за борба с пандемията са с мащаби по-високи от 2008 г., като Байдън наскоро обяви планове за стимули в размер на 2 трилиона долара на фона на 3-те трилиона долара, които бяха издадени през миналата година.


Тези 5 трилиона долара представляват 25% от БВП-то на правителство, което вече е в дълг от 28 трилиона долара.


Опасенията са, че повишаването на доходността може да направи този дълг неизползваем без това, което в този момент би било по-скъпо заемане, принуждавайки ФЕД да го изкупи, което само по себе си може да доведе до по-голяма инфлация.


Цените на храните са се увеличили с около 2% на запад, докато в страни като Бразилия са се увеличили с 15%. Това означава, че покупателната способност на парите пада.


В допълнение, тъй като икономиката е в големи затруднения, особено след като някои британски официални представители казват, че локдауните могат да продължат до есента, всякакви мерки за затягане тази година изглеждат малко вероятни, като обезценяването на долара е единствения подход, останал на ФЕД.


Това може да принуди и Европа да обезцени валутата си, за да направи износа си по-конкурентоспособен, докато Китай се опитва да изгради богата средна класа, така че ще са доволни да оставят юана да се засили, за да направи вноса по-евтин.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Rakuten ще позволи на клиентите да зареждат сметката си с BTC, ETH, BCH

В официално съобщение фирмата обяви, че ще позволи на клиентите на своя крипто портфейл и борсова платформа Rakuten Wallet да попълват сметките си за електронно плащане, използвайки Биткойн, Етериум и...
МАР. 1, 2021 21:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Robinhood очаква да плати $ 26,6 милиона FINRA глоба

Не всичко е негативно за компанията, която се готви да стане публична - Robinhood се оценява на 20 милиарда долара и добави 6 милиона потребители на крипто през 2021 година.Robinhood, популярното прил...
МАР. 1, 2021 13:29 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Хиляди търговци в САЩ вече могат да приемат крипто плащания

Повече от 8,500 търговци на OLB вече могат да приемат BTC, ETH, USDC и DAI на мястото на продажба чрез платформата за управление на бизнеса OmniSoft на компанията. Клиентите, желаещи да плащат с крипт...
МАР. 1, 2021 12:22 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Google Finance добавя раздел “крипто”

Разделът, озаглавен “Крипто”, вече се появява в категорията “Сравнение на пазарите” заедно с конвенционалните фондови и валутни пазари.  Разделът предоставя ключова информация за ценообразув...
МАР. 1, 2021 09:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света