НАЧАЛО Други

Рекордна година за крипто хаковете

ЯНУ. 1, 2019 22:14 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Рекордна година за крипто хаковете

2018 беше рекордна годинa


От броя на хакнатите крипто борси, до количеството на откраднатите активи, до най-големия хак на борса на всички времена, крипто постави много рекорди. Жалко, че не са такива, с които крипто новаторите ще се хвалят през следващата година.

Въпреки че криптовалутата продължава да придобива масова популярност, това показва, че е ясно колко опасно е да държите вашите активи на борсата.

Това бяха изключително волатилни 12 месеца за пазарите на криптовалути и тъй като стойността се повиши по-рано през годината, също се увеличи и броят на новите инвеститори. С тези нови инвеститори се наблюдаваше повишен интерес от страна на хакерите и тъй като пазарите се разрастваха толкова бързо, борсите нямаха време и ресурси за изграждане на устойчиви решения за сигурност.


Основни поуки за 2019 година  • Обменитте страдат от систематичен риск - като се налага да осигурят милиарди долари депозити, те са магнит за хакери. Много по-малко рисковано е и много по-изгодно е да се хакне борса, а не банков трезор. Борсите са на първо място финтех, а не компаниии за киберсигурност. В миналото те демонстрираха, че тяхната култура на сигурност и осведоменост не винаги са достигали до нивото на активите, които трябваше да подсигурят.

  • Хаковете стават все по-усъвършенствани - тъй като криптовалутата става все по-масово разпространена, както и нейните хакери. С толкова голям коефициент на опасност, повече хакери са посветили времето си на кражба от тези борси. През 2018 те успяха да осъществят най-съвременните атаки, като социалното инженерство, където крадат самоличността и се престорват за други хора, за да откраднат крипто активите на инвеститорите. За да се преборят с най-умните хакери в света, собствениците на крипто активи се нуждаят от най-сложните технологии за сигурност.

  • Всеки ден от борсите се крадат $2,7 милиона - Размерът на открадната криптовалута от борсите през 2018 се е увеличил 13 пъти в сравнение с миналата година. Това възлиза на $2,7 милиона в крипто активи, които се крадат всеки ден, или $1860 всяка минута.


С рекорден брой хакове през 2018 г., необходимостта от сигурност е по-ясна от всякога - като гледаме към 2019 г., можем да очакваме повече пазарни решения за сигурност. В допълнение към инвестирането на повече пари в сигурността, през 2019 г. индивидуалните инвеститори ще станат по-наясно с необходимостта от защита на своите критични цифрови активи. С повишената дигитализация, индивидуалните данни и сигурността ще се увеличават само по значение.


Днешните решения


Борсите са склонни към хакове, защото те централизират риска и трябва да пазят част от частните си ключове онлайн, за да позволят тегления в реално време. Освен това, данните на крипто инвеститорите на борсите също са сериозни заплахи за сигурността.

Ако имейла ви бъде компрометиран, обикновено може да се сбогувате с вашите онлайн портфейли. Най-добрия начин да подсигурите средствата си са хардуерните портфейли.

Хардуерните портфейли ви дават възможност да притежавате и контролирате вашите крипто активи. Но с голямата сила идват големи отговорности: да си собствена банка със сигурност не е тривиалнoст и изисква дисциплина. Използването на хардуерен портфейл не ви прави непобедими срещу социалното инженерство, физическите заплахи или човешката грешка.


Използвайте здравия разум и прилагайте основните принципи на сигурността.  • Не използвайте крипто борси за дългосрочно съхранение.

  • Ако го направите, използвайте двуфакторно удостоверяване, за предпочитане такова, което не е ограничено до устройства, свързани към интернет.

  • За вашия хардуерен портфейл изберете ПИН код, който можете да запомните, но в същото време да е достатъчно комплексен, че да не може да се разгадае.

  • Съхранявайте листа за възстановяване от 24 думи и никога не го въвеждайте на всяко устройство, което е свързано с интернет.

  • Доверете се само на това, което можете да видите на екрана на хардуерния си портфейл. Проверете адреса за получаване и информацията за плащане на устройството.

  • Винаги подхождайте с внимание с информация, показана на екрана на вашия компютър или смартфон. Да приемем, че софтуерът може да бъде компрометиран по всяко време.


Крипто хакерите стават все по-усъвършенствани, но като следвате тези правила и съхранявате криптовалутата на хардуерния си портфейл, ще гарантирате, че активите ви ще бъдат защитени.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

5 съвета за висока продуктивност от Career Show

Постигането на висока продуктивност на работа обаче често се оказва сериозно предизвикателство. Нерядко задачите, които сме си поставили в началото на деня, не само че не намаляват, а дори се увеличав...
ОКТ. 16, 2021 12:14 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Блокчейн геймингът набира популярност

Според доклада за блокчейн игри на DappRadar за Q3, уникалните активни портфейли, свързани с децентрализирани приложения за игри, достигат общо 754,000 за периода. Това представлява почти половината о...
ОКТ. 15, 2021 16:28 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Пенсионен фонд в размер от $69 милиарда проучва крипто пространството

Стюарт Симънс, директор на QIC и отговорник за валутите, твърди, че държавната компания няма да инвестира много от самото начало поради липсата на регулаторна яснота относно криптовалутите в Австралия...
ОКТ. 15, 2021 14:12 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Wix ще приема крипто плащания чрез партньорство с BitPay

Wix вече ще започне да приема Биткойн и други криптовалути в своята платформа. Това вече ще позволи на търговците на Wix да приемат до 12 криптовалути, включително Биткойн Кеш, Dogecoin, XRP, Етериум,...
ОКТ. 15, 2021 11:16 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света