НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Рекорд на хеширащата мощност в мрежата на Етериум

ЯНУ. 28, 2022 22:11 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Рекорд на хеширащата мощност в мрежата на Етериум

През предходната година стойността на Етериум (ETH) се увеличи до такава степен, че значително превъзхожда Биткойн (BTC) по отношение на възвръщаемостта.

Възходът на Етериум направи копането в неговата мрежа по-доходоносно с течение на времето. Това изглежда е привлякло допълнителни копачи, което от своя страна е довело до увеличаването на хеширащата мощност на мрежата.


Хашрейтът на Етериум достигна нов връх, доближавайки се до рекордни нива от 1.11 PH/s според данни от Glassnodes на 27-ми януари. Предишният ATH беше достигнат преди това на 13-ти януари, когато цената на ETH падна от $4,460 на $3,160.Когато хашрейтът нараства, това показва, че повече нодове се присъединяват към мрежата и тя става все по-децентрализирана. В резултат на това подобно увеличение помага за укрепване на сигурността на блокчейна. Въпреки това, ако хашрейтът е твърде нисък, това може да бъде пагубно за мрежата, тъй като ще има по-малко нодове, което води до бавни транзакции и по-малко сигурност.


През декември 2021 г. участниците в мрежата на Етериум внедриха актуализацията Arrow Glacier, което забави прехода към консенсусния алгоритъм за доказателство за залог. Това също така означава, че добивът на Етериум трябва да извърви дълъг път, преди да приключи. Необходим е преход от алгоритъм за доказателство за работа (PoW) към алгоритъм за доказателство за залог (PoS), преди да се достигне до ETH 2.0, което се нарича 'The Merge'. В този момент по същество ще спре копането на ETH и ще постави мрежата в "ледена епоха", която ще продължи, докато прехода не приключи.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
The Sandbox (SAND) направи значително обявление


След преминаването към PoS обаче, ETH вече няма да се копае; вместо това транзакциите ще бъдат валидирани чрез стейкинг на специални нодове.


В момента хашрейтът на мрежата се е увеличил след един петахаш. Числото е еквивалентно на около 1,000 TH/s и показва, че хеширащата мощност на мрежата се е повишила с повече от 66,000% от март 2016 г.


Фондация Етериум разкритикува брандирането на ETH 2.0, заявявайки, че не отразява адекватно какво се случва с мрежата по време на актуализациите. „ETH 2.0“ и терминологията, използвана за разграничаване на веригата за доказателство за залог от тази, която е базирана на доказателство за работа, може да бъдат премахнати в близко бъдеще, според публикацията.


Сред причините за промяната са лош модел за новите потребители, предотвратяване на измами, включване и яснота на залога. Преминаването от PoW към PoS е планирано да стане през второто или третото тримесечие на тази година.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Cardano китовете изкупуват големи количества ADA

Скокът на облекчението беше предизвикан от комбинация от фактори, включително силни настроения заради свръхпродаването на пазара, което накара търговците да правят поръчки за покупка при силно намален...
МАЙ. 17, 2022 06:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестицята на Binance в LUNA вече струва само $3,400

Борсата инвестира $3 милиона в екосистемата на Terra през 2018 г., като получи 15 милиона Luna токена. При пиковата цена на актива тази инвестиция е на стойност $1.6 милиарда, според Джао. Поради срив...
МАЙ. 16, 2022 16:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Съветник на Luna Foundation Guard даде информация за резервите на проекта

Тето сподели за това на 16-ти май, като каза, че е време да наруши мълчанието и да информира общността за стъпките, които скоро ще бъдат предприети. Той каза, че балансовите резерви на Luna Foundation...
МАЙ. 16, 2022 14:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Циркулиращото предлагане на Terra (LUNA) скочи с почти 2,000,000%

Докато ефектът от загубата на фиксацията на Terra USD (UST) към долара продължава да оказва своето влияние, циркулиращото количество LUNA на Terra нарасна с над 1.9 милиона процента през последните се...
МАЙ. 16, 2022 18:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света