НАЧАЛО Регулации

Регулаторите в Дубай търсят обществена обратна връзка за предложените крипто закони

МАР. 30, 2021 09:03 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Регулаторите в Дубай търсят обществена обратна връзка за предложените крипто закони

Финансовите регулатори в Дубай въведоха 30-дневен период за публични коментари относно разпоредбите за секюрити токени.

 

Органът за финансови услуги в Дубай, или DFSA, продължава усилията си за създаване на стандартизирана рамка за регулиране на криптовалутите в мегаполиса.

 

Според прессъобщение на DFSA, публикувано в понеделник, финансовият регулатор на Дубай призова обществеността да представи коментари по предложените от него регламенти за криптовалути, считани за секюрити токени.

 

Фазата за публични коментари на процеса ще продължи 30 дни и е част от условията за въвеждане на “Рамката за регулиране на секюрити токените” на DFSA.

 

Инфраструктурата на тези токени на Дубай се фокусира върху предоставянето на регулаторна яснота в три основни области. 

 

Първата част се занимава със създаването на регулирана рамка за предлагане и търговия с цифрови ценни книжа на инвеститори, включително купувачи на дребно.

 

DFSA дава приоритет на протоколите за контрол на качеството, за да защити инвеститорите на дребно, като издатели на секюрити токени трябва да отговарят на стриктни изисквания за оповестяване в техните проспекти.

 

Третата област на загриженост за DFSA се фокусира върху услугите за поддръжка, свързани със секюрити токени. Те включват доставчици на попечителство върху активи и консултантски услуги.

 

Коментирайки необходимостта от ясни регламенти за секюрити токени, базирани на децентрализираната технология на счетоводната книга, изпълнителният директор на DFSA Брайън Стиравалт каза:

 

Предложението за регулиране на секюрити токени за сигурност е ключов крайъгълен камък при прокарването на ясен и сигурен път за онези емитенти, които искат да наберат капитал в или от DIFC, използвайки DLT и подобни технологии. И за онези фирми, които възнамеряват да участват на този пазар, чрез извършване или предоставяне на финансови услуги.

 

Според Стиравалт целта на DFSA е да постигне баланс между регулаторния надзор и насърчаването на иновациите в пространството на цифровите активи. По-късно през 2021 г. регулаторната агенция планира да публикува закони за комунални токени и “обменни токени”.

 

Всъщност градът се превърна в център за крипто и блокчейн технологии в региона на Персийския залив. Още през февруари Kiklabb, държавна компания за лицензиране, започна да приема плащания с криптовалута.

 

През юли 2020 г. правителството на Обединените арабски емирства дебютира базирана на блокчейн платформа Know Your Customer.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Free Bitcoin МАР. 30, 2021 От няколко месеца се занимавам с един сайт.Това е най-старият крипто кран за Биткойн в света работи от 2013г. Не изисква инвестиция.Който няма Биткойн сега е момента да добие БЕЗПЛАТНО.https://freebitco.in/?r=36608933
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Турция забранява използването на криптовалути за разплащане

В доклада се посочва, че на доставчиците на платежни услуги също им е забранено да включват дигитални активи в своите бизнес модели "пряко или косвено“.Това се случва, след като PayPal направи съобщен...
АПР. 17, 2021 12:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Криптовалутите могат да бъдат таргетирани от регулаторите, според директора на Kraken

Редица служители - от министъра на финансите на САЩ Джанет Йелън до президента на Европейската централна банка Кристин Лагард - алармират за използването на Биткойн за пране на пари, финансиране на те...
АПР. 16, 2021 15:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Британците затягат мерките за бизнесите с криптовалути

Банки, бизнеси с крипто активи: "REP-CRIM"Политиката на регулатора се промени, тъй като принуждава бизнесите, които работят с дигитални активи, да подават доклади за финансови престъпления, за да помо...
МАР. 31, 2021 20:49 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Великобритания ще се фокусира върху регулация на стабилните монети

Глен направи своите коментари по време на изказване на конференция, организирана от City & Financial Global във вторник, предаде Reuters.За Глен решението на Великобритания да даде приоритет на ст...
МАР. 31, 2021 13:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света