НАЧАЛО Регулации

Регулаторите не вярват в саморегулацията на крипто индустрията

ОКТ. 1, 2020 13:08 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Регулаторите не вярват в саморегулацията на крипто индустрията

Проучване, публикувано във вторник от Royal United Service Institute (RUSI), най-старият мозъчен тръст в Обединеното кралство за отбрана и сигурност, открива, че банките, правителствата и крипто ръководителите споделят изключително различни мнения относно саморегулацията на криптовалутната индустрия.

Според доклада, 63% от банките и 56% от правителствата виждат цифровите валути като риск, докато само 9% от хората в сектора на криптовалутите са съгласни с това твърдение.


Счита се, че последната група е "много по-уверена“ в собствените си инструменти и политики за управление на риска, отколкото респондентите от традиционните сектори.


Но доверието в подобна саморегулация може да бъде завишено, както твърди Кайла Изенман, анализатор в RUSI.


"Изглежда, че криптоиндустрията има голяма увереност в собствените си способности да противодейства и открива риска, докато правителството няма толкова вяра.“


Проучването, в което са записани 566 уникални отговора от регулатори, разузнавателни звена и служители на криптоиндустрията, отбелязва, че престъпната дейност и използването на крипто е грижа за почти всички респонденти, като над 70% от тях завиха това.


Такива опасения включват риск от пране на пари чрез криптовалути и закупуване на незаконни материали в тъмната мрежа (по 84%), използване на крипто за финансиране на тероризъм (79%) и трафик на хора (76%), и дори първични предложения на монети - ICO (75%).


Но не всички са еднакво загрижени. Правителствените служители и регулаторите гледаха на такива рискове като ключови, докато криптоиндустрията омаловажи дълготрайните ефекти.


Всъщност, служителите на криптоиндустрията отбелязаха, че крипто транзакциите предлагат повече прозрачност, отколкото фиат и следователно са по-полезни по отношение на сигурността (мнение, с която финансовите институции и правителството не са съгласни).


Проучването установи, че крипто специалистите са били до голяма степен наясно с потенциалните рискове в зараждащата се индустрия, в сравнение с респонденти от медии, политически и традиционни среди, които са били по-малко осведомени, което е до голяма степен очаквано.


Традиционните институции обаче също показват много по-голяма вероятност (78%) да търсят насоки по крипто теми от неправителствени организации и блокчейн асоциации, отколкото от правителства, отбелязва проучването.


Явявайки се като лъч надежда, респондентите единодушно се съгласиха, че използването на криптовалути се очаква да нарасне през следващите пет години. 


"Всички сектори са съгласни, че използването на криптовалути се увеличава, но знаем, че няма ясен консенсус относно вътрешните регулаторни действия“, каза Изенман.


"Това рискува да отвори вратата за незаконни дейности.“


Липсата на закони и регулации доведе до саморегулация от страна на криптобизнесите като борси и портфейли.


И макар този подход да е работил досега - като показа хака на крипто борсата KuCoin през миналата седмица - скептичните регулатори може и да имат право.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (1)
ивайло ОКТ. 2, 2020 От няколко месеца се занимавам с един сайт който изглеждаше съмнителен, реших да пробвам тъй като не ми коства нищо. Миналата седмица изкарах 1287лв. След таксите и т. н. Доволен съм тъй като не губиш нищо.https://freebitco.in/?r=36608933
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Швейцария прави голям ход за развитието на местния блокчейн и крипто бизнес

Федералният департамент на финансите започна консултационен процес за общите разпоредби, касаещи блокчейн и технологията на разпределния леджър (DLT). Консултацията ще се състои сред кантони, партии и...
ОКТ. 19, 2020 22:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Дигиталният долар на Сингапур прави стъпки към пълно регулаторнo съгласие

Партньорството търси да осигури клиентите и бизнесите, че валутата не може да бъде използвана за да се перат пари или да се финансират терористични организации. Elliptic и Xfers ще имплементират монит...
ОКТ. 12, 2020 12:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Консервативният подход на SEC към крипто трябва да се промени - Хестър Пиърс

Хестър Пиърс е комисар на SEC, позната като ‘крипто майката’ поради отношението си към криптопространството.В скорошно интервю с медията Cointelegraph, тя каза, че криптопейзажът се променя бързо.“Док...
ОКТ. 11, 2020 17:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Европейският съюз предлага цялостна регулаторна рамка за криптовалутите

Потвърждавайки доклад от миналата седмица, Европейската комисия предложи в четвъртък законодателство, което ще превърне криптовалутите в регулиран финансов инструмент.Наречен "Регламент за пазарите на...
СЕП. 25, 2020 22:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света