НАЧАЛО Други

Регистрация на кораби чрез блокчейн във Великобритания

СЕП. 5, 2018 10:13 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Регистрация на кораби чрез блокчейн във Великобритания

Lloyd's Register (LR), британско технологично и браншово морско класифициращо общество, създаде модел на класов регистър на кораби, работещ на блокчейн, според официално съобщение за пресата, публикувано на 4-ти септември.


Новият регистър на LR е "първият демонстратор, който може да регистрира кораби в клас" чрез използването на блокчейн технология. Първоначално LR публикува първия "Регистър на корабите" през 1764 г., за да предостави на застрахователите и търговците информация за състоянието и качеството на корабите, които са застраховали и наели.

За да трансформира системата, въведена през осемнадесети век, LR си партнира с базираната в Лондон блокчейн фирма, Applied Blockchain. С прилагането на новия "регистър за клас" компанията възнамерява да засили класификацията и регистрацията на нови кораби, както и да стартира прототипна регистрационна услуга, базирана на блокчейн.

Прототипният регистър е демонстриран понастоящем на водещия международен морски търговски панаир SMM, който се провежда в Хамбург, Германия от 4-7 септември.

LR Marine & Offshore директора Ник Браун коментира, че компанията успешно е тествала блокчейн технологията за регистриране на кораби, като е открила, че регистърът, базиран на тази технология осигурява "подстоянство и възможност за одит", което от своя страна дава възможност за "засилено доверие" между търговците и застрахователите. както и улесняването на споделянето на данни да бъде на разположение и то "актуализирано".

Браун добави, че фирмата разработва методи за популяризиране на стойността на скорошния проект "на други заинтересовани страни в морската верига за доставки".

Технологията блокчейн се прилага от различни транспортни сфери по целия свят. На 20 август най-големият китайски оператор на електрически автобуси, National Transportation Capacity Co Ltd (NTS), си партнира с американската технологична компания Seven Stars Cloud Group (SSC), за да замени всички традиционни автобуси с електрически автомобили, през 2021 г., използвайки блокчейн технология.

По-рано през юли, основната логистична и корабна фирма на Южна Корея Lotte Global Logistics се присъедини към Блокчейн в транспортния алианс (BiTA), който развива и популяризира блокчейн приложенията в транспортната и логистична индустрия.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Една седмица до водещото кариерно изложение Career Show 2021

Седмица остава до водещото кариерно експо за квалифицирани кадри - Career Show 2021. Събитието ще се проведе на 29-ти септември в Sofia Event Center (мол “Paradise Center”) и на 30-ти септември в онла...
СЕП. 21, 2021 12:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase се отказват от плановете си за платформа за крипто заеми

През септември изпълнителният директор на борсата Брайън Армстронг обяви, че Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е казала на Coinbase, че ще съди борсата, ако пусне продукта, наречен „Lend“....
СЕП. 21, 2021 12:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-скъпият пентхаус в Маями Бийч бе продаден за рекордните $22.5 милиона в крипто

Изключителният имот, разположен на над 470 квадратни метра площ и разполагащ с 4 спални и 4 бани, бе продаден за $22.5 милиона.При средна цена от $47,270 / кв.м., сделката разби всеки предишен рекорд ...
СЕП. 21, 2021 11:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Положението в Китай всява паника на световните пазари

Рисковите активи по целия свят намаляват поради опасенията за последствията от наближаващия дефолт на китайския предприемач Evergrande.Въпреки този спад, се очаква Биткойн заедно с остатъка от крипто ...
СЕП. 20, 2021 18:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света