НАЧАЛО Други

Регистрация на кораби чрез блокчейн във Великобритания

СЕП. 5, 2018 10:13 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Регистрация на кораби чрез блокчейн във Великобритания

Lloyd's Register (LR), британско технологично и браншово морско класифициращо общество, създаде модел на класов регистър на кораби, работещ на блокчейн, според официално съобщение за пресата, публикувано на 4-ти септември.

 


Новият регистър на LR е "първият демонстратор, който може да регистрира кораби в клас" чрез използването на блокчейн технология. Първоначално LR публикува първия "Регистър на корабите" през 1764 г., за да предостави на застрахователите и търговците информация за състоянието и качеството на корабите, които са застраховали и наели.

За да трансформира системата, въведена през осемнадесети век, LR си партнира с базираната в Лондон блокчейн фирма, Applied Blockchain. С прилагането на новия "регистър за клас" компанията възнамерява да засили класификацията и регистрацията на нови кораби, както и да стартира прототипна регистрационна услуга, базирана на блокчейн.

Прототипният регистър е демонстриран понастоящем на водещия международен морски търговски панаир SMM, който се провежда в Хамбург, Германия от 4-7 септември.

LR Marine & Offshore директора Ник Браун коментира, че компанията успешно е тествала блокчейн технологията за регистриране на кораби, като е открила, че регистърът, базиран на тази технология осигурява "подстоянство и възможност за одит", което от своя страна дава възможност за "засилено доверие" между търговците и застрахователите. както и улесняването на споделянето на данни да бъде на разположение и то "актуализирано".

Браун добави, че фирмата разработва методи за популяризиране на стойността на скорошния проект "на други заинтересовани страни в морската верига за доставки".

Технологията блокчейн се прилага от различни транспортни сфери по целия свят. На 20 август най-големият китайски оператор на електрически автобуси, National Transportation Capacity Co Ltd (NTS), си партнира с американската технологична компания Seven Stars Cloud Group (SSC), за да замени всички традиционни автобуси с електрически автомобили, през 2021 г., използвайки блокчейн технология.

По-рано през юли, основната логистична и корабна фирма на Южна Корея Lotte Global Logistics се присъедини към Блокчейн в транспортния алианс (BiTA), който развива и популяризира блокчейн приложенията в транспортната и логистична индустрия.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Facebook ще започне да тества 'криптовалутата' си още тази година

Libra се връща като DiemСлед като беше изправен пред силно отхвърляне от Конгреса на САЩ и регулаторите в световен мащаб и след като повечето от големите партньори на проекта се оттеглиха, Facebook на...
АПР. 20, 2021 16:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Venmo на PayPal започва да предлага услуги за продажба, покупка и държане на крипто

PayPal за първи път обяви началото на операциите с Биткойн и няколко други криптовалути през ноември миналата година, позволявайки на своите потребители да купуват и съхраняват Биткойн, Биткойн Кеш, Е...
АПР. 20, 2021 14:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Nasdaq пуска търговия на опции за Coinbase акции

Според доклад на Reuters от 19-ти април, представител на Coinbase заяви, че опциите COIN.O ще започнат да се търгуват на Nasdaq във вторник, 20-ти април. Пускането на опции за акции ще предложи н...
АПР. 20, 2021 10:05 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е 'алтернативна инвестиция', според заместник-управителя на централната банка на Китай

Breaking: Li Bo, deputy governor of the Central Bank of China, said that crypto assets such as Bitcoin should be used as investment tools or alternative investments. This is the first time that the Ch...
АПР. 19, 2021 21:21 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света