НАЧАЛО Други

Регистрация на кораби чрез блокчейн във Великобритания

СЕП. 5, 2018 10:13 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Регистрация на кораби чрез блокчейн във Великобритания

Lloyd's Register (LR), британско технологично и браншово морско класифициращо общество, създаде модел на класов регистър на кораби, работещ на блокчейн, според официално съобщение за пресата, публикувано на 4-ти септември.

 


Новият регистър на LR е "първият демонстратор, който може да регистрира кораби в клас" чрез използването на блокчейн технология. Първоначално LR публикува първия "Регистър на корабите" през 1764 г., за да предостави на застрахователите и търговците информация за състоянието и качеството на корабите, които са застраховали и наели.

За да трансформира системата, въведена през осемнадесети век, LR си партнира с базираната в Лондон блокчейн фирма, Applied Blockchain. С прилагането на новия "регистър за клас" компанията възнамерява да засили класификацията и регистрацията на нови кораби, както и да стартира прототипна регистрационна услуга, базирана на блокчейн.

Прототипният регистър е демонстриран понастоящем на водещия международен морски търговски панаир SMM, който се провежда в Хамбург, Германия от 4-7 септември.

LR Marine & Offshore директора Ник Браун коментира, че компанията успешно е тествала блокчейн технологията за регистриране на кораби, като е открила, че регистърът, базиран на тази технология осигурява "подстоянство и възможност за одит", което от своя страна дава възможност за "засилено доверие" между търговците и застрахователите. както и улесняването на споделянето на данни да бъде на разположение и то "актуализирано".

Браун добави, че фирмата разработва методи за популяризиране на стойността на скорошния проект "на други заинтересовани страни в морската верига за доставки".

Технологията блокчейн се прилага от различни транспортни сфери по целия свят. На 20 август най-големият китайски оператор на електрически автобуси, National Transportation Capacity Co Ltd (NTS), си партнира с американската технологична компания Seven Stars Cloud Group (SSC), за да замени всички традиционни автобуси с електрически автомобили, през 2021 г., използвайки блокчейн технология.

По-рано през юли, основната логистична и корабна фирма на Южна Корея Lotte Global Logistics се присъедини към Блокчейн в транспортния алианс (BiTA), който развива и популяризира блокчейн приложенията в транспортната и логистична индустрия.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Coinbase с над $90+ милиарда в активи под управление

Междувременно размерът на активите, съхранявани в Coinbase, надхвърли огромните $90 милиарда.В актуализираният 'About' раздел се казва, че компанията вече е достъпна в над сто страни по света и има на...
ЯНУ. 23, 2021 19:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Brave - първият браузър, поддържащ децентрализираната вариант на HTTPS - IPFS

От версия 1.19.x потребителите могат да добавят още една функция към списъка с възможности на Brave - той вече поддържа децентрализираната алтернатива на HTTP(S) IPFS (InterPlanetary File System), коя...
ЯНУ. 23, 2021 12:42 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-голямата Биткойн борса в Бразилия се разширява извън страната

Главният изпълнителен директор Рейналдо Рабело посочи Чили, Мексико и Аржентина като сред юрисдикциите, в които ще се разшири на първо място, сравнявайки "регулаторната култура“ в тези страни с Бразил...
ЯНУ. 23, 2021 20:41 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

ОФИЦИАЛНО: Обявиха кой ще бъде новия председател на SEC

Докато коментира назначението, Лий спомена, че надзорният орган за ценни книжа ще продължи работата си по защита на инвеститорите:Изключително уважавам колегите си от Комисията и изключителния персона...
ЯНУ. 22, 2021 13:22 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света