НАЧАЛО Други

Регистрация на кораби чрез блокчейн във Великобритания

СЕП. 5, 2018 10:13 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Регистрация на кораби чрез блокчейн във Великобритания

Lloyd's Register (LR), британско технологично и браншово морско класифициращо общество, създаде модел на класов регистър на кораби, работещ на блокчейн, според официално съобщение за пресата, публикувано на 4-ти септември.


Новият регистър на LR е "първият демонстратор, който може да регистрира кораби в клас" чрез използването на блокчейн технология. Първоначално LR публикува първия "Регистър на корабите" през 1764 г., за да предостави на застрахователите и търговците информация за състоянието и качеството на корабите, които са застраховали и наели.

За да трансформира системата, въведена през осемнадесети век, LR си партнира с базираната в Лондон блокчейн фирма, Applied Blockchain. С прилагането на новия "регистър за клас" компанията възнамерява да засили класификацията и регистрацията на нови кораби, както и да стартира прототипна регистрационна услуга, базирана на блокчейн.

Прототипният регистър е демонстриран понастоящем на водещия международен морски търговски панаир SMM, който се провежда в Хамбург, Германия от 4-7 септември.

LR Marine & Offshore директора Ник Браун коментира, че компанията успешно е тествала блокчейн технологията за регистриране на кораби, като е открила, че регистърът, базиран на тази технология осигурява "подстоянство и възможност за одит", което от своя страна дава възможност за "засилено доверие" между търговците и застрахователите. както и улесняването на споделянето на данни да бъде на разположение и то "актуализирано".

Браун добави, че фирмата разработва методи за популяризиране на стойността на скорошния проект "на други заинтересовани страни в морската верига за доставки".

Технологията блокчейн се прилага от различни транспортни сфери по целия свят. На 20 август най-големият китайски оператор на електрически автобуси, National Transportation Capacity Co Ltd (NTS), си партнира с американската технологична компания Seven Stars Cloud Group (SSC), за да замени всички традиционни автобуси с електрически автомобили, през 2021 г., използвайки блокчейн технология.

По-рано през юли, основната логистична и корабна фирма на Южна Корея Lotte Global Logistics се присъедини към Блокчейн в транспортния алианс (BiTA), който развива и популяризира блокчейн приложенията в транспортната и логистична индустрия.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Уругвай постави първия си Биткойн автомат

 Преди участието на Уругвай, Южна Америка разполагаше с 79 автомата, което представлява 0.2% от глобалните битомати.Според Ámbito, първият криптомат в Уругвай е инсталиран в крайбрежния град Пунт...
ЯНУ. 16, 2022 14:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase придобиха фючърсна борса

Coinbase казват, че са придобили FairX, фючърсна борса, която се регулира от Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ.От борсата за криптовалути казват, че първоначално ще предлагат крипто дер...
ЯНУ. 15, 2022 18:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

933 NFT селфита за $3 всяко - колекцията сега струва милиони

Колекцията, наречена “Ghozali Everyday”, включва селфита, правени от 22-годишния всеки ден от 18 до 22 години, обхващащи период от 2017 до 2021 г. Гозали продаде всяка от снимките за 0.001 ETH ($3.25)...
ЯНУ. 15, 2022 16:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Руски рапър става официален посланик на TON

Изпълнителят е споменавал монетата много пъти в различни канали в социалните медии, включително Telegram, Instagram, и дори е споменавал токена в новоиздадената си песен, наречена "Защо?"Моргенштерн с...
ЯНУ. 15, 2022 13:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света