НАЧАЛО Други

Регистрация на кораби чрез блокчейн във Великобритания

СЕП. 5, 2018 10:13 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Регистрация на кораби чрез блокчейн във Великобритания

Lloyd's Register (LR), британско технологично и браншово морско класифициращо общество, създаде модел на класов регистър на кораби, работещ на блокчейн, според официално съобщение за пресата, публикувано на 4-ти септември.


Новият регистър на LR е "първият демонстратор, който може да регистрира кораби в клас" чрез използването на блокчейн технология. Първоначално LR публикува първия "Регистър на корабите" през 1764 г., за да предостави на застрахователите и търговците информация за състоянието и качеството на корабите, които са застраховали и наели.

За да трансформира системата, въведена през осемнадесети век, LR си партнира с базираната в Лондон блокчейн фирма, Applied Blockchain. С прилагането на новия "регистър за клас" компанията възнамерява да засили класификацията и регистрацията на нови кораби, както и да стартира прототипна регистрационна услуга, базирана на блокчейн.

Прототипният регистър е демонстриран понастоящем на водещия международен морски търговски панаир SMM, който се провежда в Хамбург, Германия от 4-7 септември.

LR Marine & Offshore директора Ник Браун коментира, че компанията успешно е тествала блокчейн технологията за регистриране на кораби, като е открила, че регистърът, базиран на тази технология осигурява "подстоянство и възможност за одит", което от своя страна дава възможност за "засилено доверие" между търговците и застрахователите. както и улесняването на споделянето на данни да бъде на разположение и то "актуализирано".

Браун добави, че фирмата разработва методи за популяризиране на стойността на скорошния проект "на други заинтересовани страни в морската верига за доставки".

Технологията блокчейн се прилага от различни транспортни сфери по целия свят. На 20 август най-големият китайски оператор на електрически автобуси, National Transportation Capacity Co Ltd (NTS), си партнира с американската технологична компания Seven Stars Cloud Group (SSC), за да замени всички традиционни автобуси с електрически автомобили, през 2021 г., използвайки блокчейн технология.

По-рано през юли, основната логистична и корабна фирма на Южна Корея Lotte Global Logistics се присъедини към Блокчейн в транспортния алианс (BiTA), който развива и популяризира блокчейн приложенията в транспортната и логистична индустрия.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Мениджър на фондове търси $50 милиона във финансиране чрез продажба на токени

Той ще бъде отворен както за търговци на дребно, така и за институционални участници.Фирмата ще си партнира с доставчикът на технологии и мениджър на фондове Realio за стартирането на Valentus Digital...
СЕП. 27, 2020 20:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100,000,000 души в света изполват крипто активи

През 2018, второто глобално проучване на крипто активи предполага, че броят крипто потребители с потвърдени самоличности са около 35 милиона в целия свят. От третото тримесечие на 2020 има над 191 мил...
СЕП. 26, 2020 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Гейминг гигантът Atari влезна в партньорство с блокчейн платформата Ultra

Съгласно прессъобщение, Ultra оперира развлекателна платформа, която позволява на геймърите да играят, откриват, купуват и извършват транзакции в базирана на блокчейн мрежа с други геймъри и да взаимо...
СЕП. 26, 2020 13:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Венецуела легализира копаенето на крипто, но има уловка

Според местния новинарски уебсайт CriptoNoticias, новият указ е одобрен от Йоселит Рамирез, ръководител на 'Националния надзор на крипто активите и свързаните с тях дейности' (SUNACRIP) на Венецуела. ...
СЕП. 25, 2020 15:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света