НАЧАЛО Други

Регистрацията за авторско право не доказва, че Крейг Райт е Сатоши Накамото

МАЙ. 23, 2019 08:24 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Регистрацията за авторско право не доказва, че Крейг Райт е Сатоши Накамото

Регистрациите на авторски права за бялата книга на Биткойн кода от Службата за авторски права на САЩ не означава, че австралийският компютърен учен Крейг Райт е признат за Сатоши Накамото от правителството, съобщава Financial Times на 22-ри май.


Развитието следва новината, че Райт регистрира авторски права за бялата книга на Биткойн, създаден под псевдонима Сатоши Накамото. В прессъобщение от 21-ви май твърдят, че американски чиновници са получили потвърждение, че Райт е наистина Сатоши Накамото, но новината срещна скептицизъм от крипто общността.

Говорител на Райт заяви пред Financial Times, че "регистрациите, издадени от Службата за авторско право на САЩ, признават Райт като автор - под псевдонима Сатоши Накамото - както на бялата книга, така и на кодa", твърдейки, че Службата е първата държавна агенция, която признава Райт като създател на водещата дигитална валута.

В действителност обаче претенцията няма основание, тъй като когато Службата за авторско право получи заявление за регистрация, тя не разследва истинността на изявленията, направени в това заявление, нито идентичността на лицата, които се регистрират за авторско право. Службата заяви пред Financial Times:

"В случай, когато дадено произведение е регистрирано под псевдоним, Службата за авторски права не проверява дали има доказана връзка между ищеца и автора на псевдонима."

Освен това регистрирането на кода на източника не защитава интелектуалната собственост на Биткойн като изобретение.

Службата за авторски права може да отмени заявка за регистрация, ако е сигурно, че представената информация е невярна претенция и лицето, което твърди, че е автор на произведение, в действителност не е това, за което се представя.

Наскоро се появи скандал около Биткойн Кеш форка - BSV - алткойн, който постави Райт в центъра на международното внимание, когато криптовалутните борси започнаха да изтриват монетата на фона на кампанията на Райт за денанонимизиране на един от критиците му, така нареченият Hodlonaut.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Казахстан обмислят изграждането на АЕЦ за копаене на криптовалути

Ядрената алтернатива за снабдяване на енергийната система на страната е доста непопулярна сред гражданите. Въпреки това президентът Касим-Жомарт настоява, че предложението има за цел "да увеличи прино...
НОЕ. 28, 2021 18:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Shiba Inu навлиза в метавселената представяйки блокчейн гейминг

Shiba Inu, след като достигна най-високата си стойност от $0.000088, оттогава е в низходяща спирала и не успява да повтори възходящите си движения отпреди месец.Репутацията на Shiba Inu (SHIB) на "мем...
НОЕ. 28, 2021 13:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Служител на Celsius отстранен след слухове за ареста на финансовия директор на компанията

"Наскоро бяхме информирани за полицейско разследване в Израел, включващо служител“, написаха от Celsius в Twitter. "Въпреки че това по никакъв начин не е свързано с времето или работата на служителя в...
НОЕ. 28, 2021 15:50 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционна компания купи виртуални недвижими имоти за $2.5 милиона

По-конкретно, Tokens.com закупи 116 парцела виртуална земя за общо 618,000 MANA - валутата на Decentraland, според съобщение на компанията. Твърди се, че покупката представлява най-голямата сделка от ...
НОЕ. 28, 2021 01:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света