НАЧАЛО Други

Редица руски банки са "сериозно заинтересовани от крипто", според местни източници

СЕП. 21, 2018 11:14 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Редица руски банки са "сериозно заинтересовани от крипто", според местни източници

Няколко големи руски банки изразиха силния си интерес към работа с индустрията на криптовалути и блокчейн по време на среща на затворени врати, проведена в Московската борса, предадоха руската медия RBC на 19-ти септември.


Като неназован източник, запознат с въпроса, каза на RBC, че търсенето на криптовалути в Русия е много голямо, но банките не могат да го изпълнят поради липсата на ясно дефинирани регулации.

Поради това представителите на руските банки, присъстващи на срещата, разговаряха с регулаторните органи от Япония, Люксембург и Сингапур, за да адаптират опита си към местните реалности. Освен това се формира лобистка група, която има за цел да се обърне към руското правителство с предложения как да се регулира криптото в страната.

Както е научил кореспондент на RBC, изпълнителен директор от неназована "голяма" руска банка предложил да се създаде алтернативен законопроект за цифровите активи, който да бъде "драстично различен" от сегашния, предложен от правителството.

Според доклада на RBC, частната кръгла маса е организирана от лобистка група, която включва най-голямата руска банка Sberbank, Alfa-Bank, VTB и други.

Либералната група обсъди и регулаторни въпроси с глобални експерти, като служители от японската крипто борса Bitflyer, базираната в Сингапур платформа NEM и криптовалутата Litecoin. Бившият министър на финансите на Люксембург Люк Фридън също взе участие в срещата, обяснявайки как страната му успя да изгради правна рамка за криптовалутите и да се превърне в един от водещите финансови центрове.

Това не беше първата среща на крипто лобистка група, която се проведе в Московската борса. Първата, също посветена на руските правила за цифровите активи, се състоя през юни.

Както бе съобщено по-рано, законопроектът "За дигиталните финансови активи", предложен от руското Министерство на финансите, прие първото от общо три четения в Държавната Дума през май. Група от високопоставени руски мениджъри обаче го смята за "недовършен и фрагментиран".

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Банка финансира NFT проект с близо $700 милиона

Sorare успяха да изградят платформа за фентъзи футбол, базирана на NFT, в която всяка дигитална карта е регистрирана като уникален токен в блокчейна на Етериум. Играчите могат да купуват и продават ка...
СЕП. 23, 2021 17:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SushiSwap отричат да има заплаха за потребителските средства

Според доклади на различни медии, хакерът е заявил, че е идентифицирал уязвимост, която касае потребителски средства на стойност над $1 милиард, заявявайки, че информацията е станала публично достъпна...
СЕП. 23, 2021 14:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Федералният резерв скоро ще сподели значително проучване

Федералният резерв на САЩ ще публикува своя доклад за CBDC (дигитални валути на централни банки), според председателя на Фед, Джером Пауъл, който проведе пресконференция на 22-ри семптември.Пауъл иска...
СЕП. 23, 2021 13:52 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

NFT стартъпът Dapper Labs набира $250 милиона

Coatue Ventures водеше кръга с участието на съществуващите инвеститори a16z, GV (по-рано Google Ventures) и Version One Ventures. Нови инвеститори, включително BOND, фирма за рисков капитал, и GIC, си...
СЕП. 23, 2021 10:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света