НАЧАЛО Крипто Крими

Разследване на WSJ разкрива $88 милиона изпрани през 46 крипто борси

ОКТ. 30, 2018 16:38 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Разследване на WSJ разкрива $88 милиона изпрани през 46 крипто борси

Близо $90 милиона, потенциално свързани с престъпна дейност, са били изпрани през 46 крипто борси, съобщи Wall Street Journal в петък.

 


В частност, WSJ съобщават, около $9 милиона са изпрани през ShapeShift AG, водената от Ерик Ворхийс крипто борса, известна с това, че позволява на потребителите да запазят своята анонимност за период от две години. Нещо повече, това е най-голямата сума прани пари от всички базирани в САЩ борси, присъстващи в списъка.

Проучването на WSJ проследява средствата от повече от 2500 крипто адреса, свързани с докладваната престъпна дейност, като установяват, че през борсите са изпрани $88,6 милиона. ShapeShift твърди, че е "най-големият получател на средствата с присъствие на САЩ", като отбелязва, че докато е регистрирана в Швейцария, борсата оперира в американския щат Колорадо.

Репортери дадоха на ShapeShift списък с адреси, които се смятат за "подозрителни", които след това се банват от борсата, според главното юридическо лице Вероника Макгрегър.

Докладът описва как е проследил средствата от една измамна схема до борсата, обяснявайки, че репортерите са следвали транзакциите и адресите на портфейлите в блокчейна на етериум до ShapeShift и KuCoin. В ShapeShift, около $517 000 в Етериум се преобразуват в Monero , където се губи дирята.

Времето на доклада е забележително, идващо само седмици след като ShapeShift обяви, че ще наложи правилата "know-your-customer" от началото на следващия месец.

Макгрегър заяви пред журналиста, че този ход "не е в отговор на никакви регулаторни мерки за правоприлагане", а по-скоро като част от усилията за "смекчаване на риска" на борсата.

Нейното изявление отразява коментарите на Ворхийс, според коиято този ход е "активна" стъпка за предотвратяване на бъдещи регулаторни действия.

"Това беше стратегическо решение, тъй като ние вярваме, че рискът от това не се прави така е станал прекалено голям. То не бе взето с лека ръка", каза той.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Съдят Ledger заради 'прикриване на пробива на сигурността'

Първоначалната жалба, подадена до Окръжния съд на САЩ за Северния окръг на Калифорния, твърди, че Ledger и Shopify (платформа за електронна търговия, която си партнира с Ledger) "небрежно са допуснали...
АПР. 11, 2021 17:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Съдия отхвърли искането на SEC за финансовите записи на директорите на Ripple

SEC беше поискала личните финансови записи за последните осем години на Брад Гарлингхаус и Крис Ларсен, настоящи и бивши главни мениджъри на Ripple. В неотдавнашното решение обаче Нетбърн постанови, ч...
АПР. 11, 2021 11:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

12 години затвор за мъж опитал да си купи химическо оръжие с Биткойн

Джейсън Уилям Сисър, мъж от Мисури, се опита да купи опасно химическо оръжие в тъмната мрежа с Биткойн. Той каза на потенциалния продавач, че възнамерява да го използва скоро, като по този начин ще уб...
АПР. 10, 2021 11:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Изтекоха данните на половин милиард потребители на Facebook

Според анализатор на сигурността, чувствителна лична информация на над половин милиард потребители на Facebook е изтекла на добре известен хакерски форум - потенциален риск за милиони търговци на крип...
АПР. 5, 2021 13:12 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света