НАЧАЛО Други

Разработват нов начин за възстановяване на откраднати криптовалути

ДЕК. 4, 2019 15:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Разработват нов начин за възстановяване на откраднати криптовалути

Повечето хора, които използват Интернет, могат да свидетелстват за факта, че са чували за криптовалути или крипто портфейли.

Повечето няма да разберат как точно работят, но значителна част от хората започнаха да възприемат тези нови тенденции, като най-вероятно знаят за тях от онлайн покупки, онлайн залагания или многобройни хазартни платформи в световната мрежа.

Това да се знае всичко за системата не е предпоставка за присъединяване към манията по криптовалутите. Повечето от транзакциите, участващи в света на тези активи, са лесни за всеки потребител, който знае как да навигира в приложението за мобилен телефон. Тази лекота на транзакциите, за съжаление, също предизвиква самодоволство сред много потребители, които по-често забравят, че Интернет е пустиня и техните устройства са портал в тази пустиня.

Когато купувате криптовалута или получавате средства чрез нея, получавате частен и публичен ключ. Казано по друг начин, частния ключ ви позволява само вие да имате достъп до вашия акаунт. Нито една банка или доставчик на услуги няма да знае този ключ. Следователно, е абсолютно наложително притежателят на ключа да бъде отговорен за сигурността му.

За съжаление се случва така, че личните ключове на хората биват откраднати и в този случай крадецът може да изпрати пари от портфейла на жертвата. Поради факта, че географските граници не ограничават криптовалутите, няма почти никакво регулиране за наблюдение на престъпността, свързана с крипто пазарите. Толкова много хора, които са станали жертва на кражба на криптовалути реално не са имали къде да съобщят за своите случаи.

Според Павел Кусковски, изпълнителен директор на разследващата блокчейн фирма Coinfirm, откраднатата криптовалута към днешна дата възлиза на около 10 милиарда долара. Според уебсайта им, Coinfirm са сключили партньорство с Kroll, фирма за разузнаване, разследване и консултантски услуги, която е известна с присъствието си в световната индустрия за сигурност.

Kroll, които са подразделение на добре познатата фирма за възстановяване на активи Duff and Phelps, имат богат опит в пространството на кибер риска и на които се доверяват добре утвърдени компании и правителства от целия свят. Съчетавайки тази сила с регулаторната технология на Coinfirm, сега имаме нова надежда да възстановим откраднатата си криптовалута.

Тъй като криптовалутите обикновено са направени така, че да могат да се проследяват транзакции, инициативата на Coinfirm с Kroll, която е наречена „Възстановяване на криптовалути“ или „Reclaim Crypto“, се стреми да проследи движението на откраднатите средства. При положение, че крадецът е идентифициран и локализиран, надеждата ще бъде, че ще се предприемат мерки за възстановяване на изгубените средства.

Процесът на възстановяване на средствата започва с изпращането на имейл адреса ви и сумата, която ще бъде поискана. След като вашият случай бъде одобрен, единственото което трябва да направите, е да изчакате. Успокояващ е фактът, че Reclaim Crypto получава част от възстановените средства, защото това предполага, че няма да сте единственият човек, който се надява на връщането на вашата криптовалута.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Етериум е доминиращия избор за европейските блокчейн стартъпи

Leadblock казва, че Етериум, Hyperledger и Corda са трите най-популярни блокчейн протокола в региона. И трите представляват над 65% от протоколите, използвани от блокчейн стартъпите.Докладът, който и...
ЮЛИ. 6, 2020 16:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Expedia си партнира с Travala.com за да предлага резервации с криптовалути

Според съобщение от 6-ти юли, фирмата е добавила над 700 000 места за настаняване на своята платформа за пътуване, вече над 2 милиона опции, налични в 230 страни.Старшият вицепрезидент в Expedia Group...
ЮЛИ. 6, 2020 12:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Visa търсят блокчейн инженери за екипа си

Компанията от Fortune 500, която представлява 53 процента от всички транзакции с кредитни карти, има няколко отворени позиции в Остин (Тексас) и Фостър Сити (Калифорния).Необходимият набор от уменияВ ...
ЮЛИ. 5, 2020 19:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Илон Мъск не строи на Етериум бокчейна

Коментарите на Мъск дойдоха в отговор на твърдението на Уилям Шатнър, че Мъск се е срещнал с Виталик Бутерин, за да решат какво да строят на Етериум. Канадският актьор е фен на криптовалутите от...
ЮЛИ. 4, 2020 21:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света