НАЧАЛО Други

Разработват нов начин за възстановяване на откраднати криптовалути

ДЕК. 4, 2019 15:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Разработват нов начин за възстановяване на откраднати криптовалути

Повечето хора, които използват Интернет, могат да свидетелстват за факта, че са чували за криптовалути или крипто портфейли.

Повечето няма да разберат как точно работят, но значителна част от хората започнаха да възприемат тези нови тенденции, като най-вероятно знаят за тях от онлайн покупки, онлайн залагания или многобройни хазартни платформи в световната мрежа.

Това да се знае всичко за системата не е предпоставка за присъединяване към манията по криптовалутите. Повечето от транзакциите, участващи в света на тези активи, са лесни за всеки потребител, който знае как да навигира в приложението за мобилен телефон. Тази лекота на транзакциите, за съжаление, също предизвиква самодоволство сред много потребители, които по-често забравят, че Интернет е пустиня и техните устройства са портал в тази пустиня.

Когато купувате криптовалута или получавате средства чрез нея, получавате частен и публичен ключ. Казано по друг начин, частния ключ ви позволява само вие да имате достъп до вашия акаунт. Нито една банка или доставчик на услуги няма да знае този ключ. Следователно, е абсолютно наложително притежателят на ключа да бъде отговорен за сигурността му.

За съжаление се случва така, че личните ключове на хората биват откраднати и в този случай крадецът може да изпрати пари от портфейла на жертвата. Поради факта, че географските граници не ограничават криптовалутите, няма почти никакво регулиране за наблюдение на престъпността, свързана с крипто пазарите. Толкова много хора, които са станали жертва на кражба на криптовалути реално не са имали къде да съобщят за своите случаи.

Според Павел Кусковски, изпълнителен директор на разследващата блокчейн фирма Coinfirm, откраднатата криптовалута към днешна дата възлиза на около 10 милиарда долара. Според уебсайта им, Coinfirm са сключили партньорство с Kroll, фирма за разузнаване, разследване и консултантски услуги, която е известна с присъствието си в световната индустрия за сигурност.

Kroll, които са подразделение на добре познатата фирма за възстановяване на активи Duff and Phelps, имат богат опит в пространството на кибер риска и на които се доверяват добре утвърдени компании и правителства от целия свят. Съчетавайки тази сила с регулаторната технология на Coinfirm, сега имаме нова надежда да възстановим откраднатата си криптовалута.

Тъй като криптовалутите обикновено са направени така, че да могат да се проследяват транзакции, инициативата на Coinfirm с Kroll, която е наречена „Възстановяване на криптовалути“ или „Reclaim Crypto“, се стреми да проследи движението на откраднатите средства. При положение, че крадецът е идентифициран и локализиран, надеждата ще бъде, че ще се предприемат мерки за възстановяване на изгубените средства.

Процесът на възстановяване на средствата започва с изпращането на имейл адреса ви и сумата, която ще бъде поискана. След като вашият случай бъде одобрен, единственото което трябва да направите, е да изчакате. Успокояващ е фактът, че Reclaim Crypto получава част от възстановените средства, защото това предполага, че няма да сте единственият човек, който се надява на връщането на вашата криптовалута.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Музикантите вече ще могат да продават творбите си за XRP

Ripple представи нова платформа, наречена xSongs, която позволява на създателите на съдържание да качват дигиталната си музика и да я продават за криптовалутата XRP.Тези, които са заинтересовани в то...
ДЕК. 11, 2019 21:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Копаенето на криптовалути в Грузия използва 10% от цялата електроенергия на страната

Само миналия месец, Bitmain, водещият в света производител на хардуер за копаене, откри предполагаемо най-голямата ферма за криптовалути в света.Съоръжението от 33 000 акра притежава общ капаците...
ДЕК. 11, 2019 12:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Nike ще токенизира обувките си на Етериум блокчейна

 В документ, публикуван в Службата за патенти и търговски марки в САЩ и от 10-ти декември, Nike заяви, че възнамерява да генерира уникални идентификационни номера и да създаде ERC 721 токени за някои ...
ДЕК. 11, 2019 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Социалната мрежа подкрепена от EOS обяви старт на бета версия

Voice обяви датата на стартиране на бета в блог публикация.Фирмата също така съобщи, че ще споделя своя напредък с общността. Компанията твърди, че хиляди вече са се регистрирали, за да участват в б...
ДЕК. 11, 2019 09:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света