НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Разработици от Ethereum Core одобряват анти ASIC актуализация

ЯНУ. 7, 2019 10:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Разработици от Ethereum Core одобряват анти ASIC актуализация

По време на среща на Ethereum Core екипа в петък се обсъждаше одобрението на актуализация на настоящия хеширащ алгоритъм на Етериум.


Предложението, наречено ProgPoW, има за цел да намали стимула за копаене на ETH с ASIC чипове.


Хъдсън Джеймсън заяви, че разработчиците ще процедират с реализацията, "освен ако не се намерят големи проблеми с нея при тестването на testnet."

ASIC чиповете, предназначени специално за Етериум, са сравнително нова тенденция, като последната машина на Bitmain, Antminer E3, беше пусната преди около 6 месеца. Това подтикна желанието на общността да изследва устойчивите на ASIC решения за ETH.

Неотдавна бивш производител на чипове в Canann Creative обяви нов проект за чип, наречен Linzhi. Идеята е да се разработят значително по-ефективни ASIC чипове, фокусирани върху Етериум , от Antminer E3 на Bitmain. Компанията твърди, че консумацията на енергия е една осма от количеството, нужно на Antminer.


ProgPoW ще обърне внимание на надпреварата на производителите на чипове.


Идеята е да се намали предимството на ASIC пред GPU устройствата, докато не се премине към Proof of Stake.

Поддръжниците на ProgPoW твърдят, че ако бъде въведено решението, предложението по същество би забавило надпреварата при производството на чипове, което ще позволи по-равномерно разпределение на блоковете и ще подобри сигурността.

По въпроса за ASIC и GPU, сътрудникът на ProgPoW, Mr. Else, каза:

ETHhash ASIC може да бъде около 2 пъти по-добър… тези, които са на пазара в момента, които използват DDR4, са [малко по-добри] DDR6 базираният ETHhash ще бъде ~ 2 пъти по-добър от всякакви съществуващи [чипове]… но ProgPoW сваля това предимство от 2 пъти до 1.1 - 1.2 пъти.

Актуализацията предизвика объркване в общността. Някои подчертаха шанса за разделяне на веригата, като се има предвид, че би имало губеща и печеливша част в резултат на имплементацията.


Сроковете за изпълнение все още са несигурни, но участниците в разговора отбелязаха, че 95% от работата е свършена.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Малък алткойн скача значително след листинг на Coinbase

В нова блог публикация компанията обяви, че ще пусне поддръжка за Assemble Protocol (ASM) на Coinbase Pro.Този ход накара цената на монетата с ниска капитализация да скочи с над 220% от $0.03 до $0.11...
ОКТ. 22, 2021 00:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

6 обещаващи криптовалути за 2022г.

Polygon (MATIC)В скорошна крипто актуализация YouTube личността каза, че решението за мащабиране на Етериум от втори слой Polygon набира скорост, след като сключи партньорство с компанията за хазарт н...
ОКТ. 21, 2021 22:12 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Огромни печалби се очертават за Етериум

В поредица от туитове Бенет обяснява как ETH може да се увеличи до $20,000 до януари 2022 г. при правилните пазарни условия.“Ако $BTC пробие $65,000 без значително отдръпване първо, $ETH вероятно го п...
ОКТ. 21, 2021 18:17 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Етериум проби над $4,000 - какво да очакваме?

Текущата цена на актива е малко над $4,000, което е увеличение от 4% през последната седмица.Последният възход е резултат от повторното нарастване на популярността на незаменимите токени (NFT), DeFi п...
ОКТ. 20, 2021 19:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света