НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Разработчиците на XVG твърдят, че Verge няма слабостта открита при Bitcoin Core

ДЕК. 14, 2018 15:24 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Разработчиците на XVG твърдят, че Verge няма слабостта открита при Bitcoin Core

По-рано през седмицата крипто общността беше уведомена за грешка в кода на Bitcoin Core.


Уязвимостта засяга версии 0.16.3 и 0.17.0rc4 на кода зад известния блокчейн.


Анонимен потребител първоначално съобщи за грешката на водещите разработчици на Bitocin Core и Bitcoin ABC (софтуерното изпълнение на Биткойн Кеш).

След анализ беше установено, че грешката е критична до такава степен, че разработчиците са преценили да не споделят за случката в началото. Това се дължи на факта, че злонамерен нападател би могъл да го използва, за да създадат повече BTC над лимита от 21 милиона. Такъв акт вероятно щеше да разтърси крипто общността и да предизвика реакции на пазарите.

По-рано през месеца, Ethereum World News съобщи за последните разработки на проекта Verge. Една от разработките включваше надстрояването на кодовата база на монетата с този на Bitcoin Core версия 0.13. След това заявиха, че са в процес на настройване до засегнатата версия от 0,17.

Един от основните разработчици с псевдоним Marpme, съобщи чрез Twitter, че криптовалутата не е била засегната от бъга, защото те все още не са се преориентирали към засегнатите версии.

$ XVG #XVG Вече оправената уязвимост, открита преди няколко дни в сървъра (CVE-2018-17144), не съществува в нашата текуща кодова база.

Той също така добави, че тъй като екипът за разработка подобрява кодовата база на Verge на новоопределената версия Bitcoin Core, те ще включват корекциите в софтуера на XVG.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Малък алткойн скача значително след листинг на Coinbase

В нова блог публикация компанията обяви, че ще пусне поддръжка за Assemble Protocol (ASM) на Coinbase Pro.Този ход накара цената на монетата с ниска капитализация да скочи с над 220% от $0.03 до $0.11...
ОКТ. 22, 2021 00:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

6 обещаващи криптовалути за 2022г.

Polygon (MATIC)В скорошна крипто актуализация YouTube личността каза, че решението за мащабиране на Етериум от втори слой Polygon набира скорост, след като сключи партньорство с компанията за хазарт н...
ОКТ. 21, 2021 22:12 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Огромни печалби се очертават за Етериум

В поредица от туитове Бенет обяснява как ETH може да се увеличи до $20,000 до януари 2022 г. при правилните пазарни условия.“Ако $BTC пробие $65,000 без значително отдръпване първо, $ETH вероятно го п...
ОКТ. 21, 2021 18:17 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Етериум проби над $4,000 - какво да очакваме?

Текущата цена на актива е малко над $4,000, което е увеличение от 4% през последната седмица.Последният възход е резултат от повторното нарастване на популярността на незаменимите токени (NFT), DeFi п...
ОКТ. 20, 2021 19:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света