НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Разплащателната мрежа на Ripple в Япония помага за подобряване на живота на тайландските работници

СЕП. 13, 2018 20:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Разплащателната мрежа на Ripple в Япония помага за подобряване на живота на тайландските работници

Според проучването от 2018 г. в Япония има повече от 1,28 милиона чуждестранни работници, които са дошли да търсят по-високо платена работа далеч от домовете си.

В блог публикация, озаглавена "Силата на спестовните операции: RippleNet в Япония", Ripple Labs Inc. обяснява как е променила живота на много тайландски работници в Япония чрез глобалната платежна платформа на Ripple Net.

От 1,28 милиона, 45,000 от тях идват от Тайланд. Много от работниците са единственият източник на доходи за техните семейства, живеещи в други части на света. Работниците редовно изпращат пари на своите семейства.

Проучването също така разкри, че традиционните банкови преводи могат да бъдат предизвикателни и могат да окажат огромно въздействие върху ежедневния живот на работниците и тяхното семейство. Освен това проучването обясни, че таксите за трансфер са високи. Този процес струва на един работник, 50 USD или 6000 йени, за да изпрати пари.

За някои тайландски работници, една такса за превод е равна на 12 часа работа, се казва в доклада. Изследването сочи, че таксите също така създават несигурности, като банката бенефициент може да начисли хиляди йени. На работниците може да им се наложи да ходят до банката повече от веднъж, за да компенсират за банковите такси.

Банката с произход от Тайланд няма сведения за това кога парите ще достигнат до семейството. Сделката може да бъде завършена за един ден или може да отнеме до една седмица, засягайки ежедневието на семейството, каза той.

Тайландските семейства са поставени в уязвимо положение, когато плащането се забави, тъй като те зависят от парите за плащане на наем, купуват хранителни стоки, комунални услуги и др.

Проучването на Ripple показва, че проблемите между традиционните банкови системи и клиентите е накарало вторите да изберат финтех компании, които предлагат по-добра услуга предвид нуждите им.

Ripple заявява, че си партнира с мисията на SBI [Япония] и Siam Commercial [Тайланд], за да премахне подобни затруднения чрез технологията xCurrent за трансгранични плащания. От компанията заявиха:

Разпределената финансова технология на Ripple дава възможност за сетълмент в реално време на леджъри в цялата търговска банка Siam и банката SBI. Освен това получателите получават известие, след като средствата бъдат осчетоводени в сметката на бенефициента. 

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Този алткойн се покачва след листинг на Coinbase

Adventure Gold (AGLD), който е родният крипто актив на Loot Project, който сега е листнат в Coinbase Pro.Проектът пусна незаменими токени “Loot Bag” (NFT), които по същество представляват текстови фай...
СЕП. 21, 2021 22:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

'Dogecoin милионерът' загуби половин милион долара

Някои статистики за загуби от DogecoinКонтесото написа в Twitter, че тъй като мнозина го упрекват, че е показал портфолиото си само когато DOGE е нагоре, той е готов да демонстрира и загубите си от кр...
СЕП. 21, 2021 18:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

XRP е ценна книга, според известният трейдър Питър Бранд

Като се има предвид това, регулаторната несигурност, свързана с криптовалутата, създадена от Ripple, няма да попречи на търговеца ветеран да я притежава "при правилните обстоятелства".Бранд, дългогоди...
СЕП. 21, 2021 14:56 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво стои зад спада на крипто пазара?

Докато средният вход на текущия пазар е около $45,000, падането на Биткойн под тази силна подкрепа може да доведе до началото на по-силна корекция на пазара.Заслужава да се отбележи, че по-голямата ча...
СЕП. 20, 2021 15:09 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света