НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Разплащателната мрежа на Ripple в Япония помага за подобряване на живота на тайландските работници

СЕП. 13, 2018 20:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Разплащателната мрежа на Ripple в Япония помага за подобряване на живота на тайландските работници

Според проучването от 2018 г. в Япония има повече от 1,28 милиона чуждестранни работници, които са дошли да търсят по-високо платена работа далеч от домовете си.

В блог публикация, озаглавена "Силата на спестовните операции: RippleNet в Япония", Ripple Labs Inc. обяснява как е променила живота на много тайландски работници в Япония чрез глобалната платежна платформа на Ripple Net.

От 1,28 милиона, 45,000 от тях идват от Тайланд. Много от работниците са единственият източник на доходи за техните семейства, живеещи в други части на света. Работниците редовно изпращат пари на своите семейства.

Проучването също така разкри, че традиционните банкови преводи могат да бъдат предизвикателни и могат да окажат огромно въздействие върху ежедневния живот на работниците и тяхното семейство. Освен това проучването обясни, че таксите за трансфер са високи. Този процес струва на един работник, 50 USD или 6000 йени, за да изпрати пари.

За някои тайландски работници, една такса за превод е равна на 12 часа работа, се казва в доклада. Изследването сочи, че таксите също така създават несигурности, като банката бенефициент може да начисли хиляди йени. На работниците може да им се наложи да ходят до банката повече от веднъж, за да компенсират за банковите такси.

Банката с произход от Тайланд няма сведения за това кога парите ще достигнат до семейството. Сделката може да бъде завършена за един ден или може да отнеме до една седмица, засягайки ежедневието на семейството, каза той.

Тайландските семейства са поставени в уязвимо положение, когато плащането се забави, тъй като те зависят от парите за плащане на наем, купуват хранителни стоки, комунални услуги и др.

Проучването на Ripple показва, че проблемите между традиционните банкови системи и клиентите е накарало вторите да изберат финтех компании, които предлагат по-добра услуга предвид нуждите им.

Ripple заявява, че си партнира с мисията на SBI [Япония] и Siam Commercial [Тайланд], за да премахне подобни затруднения чрез технологията xCurrent за трансгранични плащания. От компанията заявиха:

Разпределената финансова технология на Ripple дава възможност за сетълмент в реално време на леджъри в цялата търговска банка Siam и банката SBI. Освен това получателите получават известие, след като средствата бъдат осчетоводени в сметката на бенефициента. 

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Curve Dao Token (CRV) и Swipe (SXP) до Луната, твърди анализатор и трейдър (видео)

Анализаторът, подвизаващ се под псевдонима ‘Crypto Michaël’, каза, че Curve Dao Token (CRV) и Swipe (SXP) ще се изстрелят до Луната. CRV е токен за управление за Curve платформата, която стартира към ...
СЕП. 27, 2020 17:22 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето как криптовалутата на Uniswap може да се изстреля с 34%, според анализатор

Така казва псевдонимният анализатор, чиито неотдавнашни прогнози за новосъздадения DeFi токен се оказаха точни. В свой туит от четвъртък, той коригира възходящата цел на UNI / USD до $6.43. Двойката с...
СЕП. 25, 2020 19:15 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Chainlink демонстрира сила и отскочи с 30%

След шестседмичен спад от върха си, Chainlink отскочи с 30% в последните 24 часа след като имаше разпродажба от член на разработническия екип, който оказа сериозен натиск върху цената. Силният от...
СЕП. 25, 2020 13:50 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Тим Дрейпър разкри крипто портфолиото си

Милиардерът разкри по време на виртуалната инвестиционна конвенция Linqto, че държи криптовалутата на Ripple, 4-тата по пазарна капитализация криптовалута в света. Дискутирайки алткойно портфейла...
СЕП. 24, 2020 13:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света