НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Разплащателната мрежа на Ripple в Япония помага за подобряване на живота на тайландските работници

СЕП. 13, 2018 20:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Разплащателната мрежа на Ripple в Япония помага за подобряване на живота на тайландските работници

Според проучването от 2018 г. в Япония има повече от 1,28 милиона чуждестранни работници, които са дошли да търсят по-високо платена работа далеч от домовете си.

 

В блог публикация, озаглавена "Силата на спестовните операции: RippleNet в Япония", Ripple Labs Inc. обяснява как е променила живота на много тайландски работници в Япония чрез глобалната платежна платформа на Ripple Net.

От 1,28 милиона, 45,000 от тях идват от Тайланд. Много от работниците са единственият източник на доходи за техните семейства, живеещи в други части на света. Работниците редовно изпращат пари на своите семейства.

Проучването също така разкри, че традиционните банкови преводи могат да бъдат предизвикателни и могат да окажат огромно въздействие върху ежедневния живот на работниците и тяхното семейство. Освен това проучването обясни, че таксите за трансфер са високи. Този процес струва на един работник, 50 USD или 6000 йени, за да изпрати пари.

За някои тайландски работници, една такса за превод е равна на 12 часа работа, се казва в доклада. Изследването сочи, че таксите също така създават несигурности, като банката бенефициент може да начисли хиляди йени. На работниците може да им се наложи да ходят до банката повече от веднъж, за да компенсират за банковите такси.

Банката с произход от Тайланд няма сведения за това кога парите ще достигнат до семейството. Сделката може да бъде завършена за един ден или може да отнеме до една седмица, засягайки ежедневието на семейството, каза той.

Тайландските семейства са поставени в уязвимо положение, когато плащането се забави, тъй като те зависят от парите за плащане на наем, купуват хранителни стоки, комунални услуги и др.

Проучването на Ripple показва, че проблемите между традиционните банкови системи и клиентите е накарало вторите да изберат финтех компании, които предлагат по-добра услуга предвид нуждите им.

Ripple заявява, че си партнира с мисията на SBI [Япония] и Siam Commercial [Тайланд], за да премахне подобни затруднения чрез технологията xCurrent за трансгранични плащания. От компанията заявиха:

Разпределената финансова технология на Ripple дава възможност за сетълмент в реално време на леджъри в цялата търговска банка Siam и банката SBI. Освен това получателите получават известие, след като средствата бъдат осчетоводени в сметката на бенефициента. 

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Cardano, DOGE и Лайткойн са готови да се изстрелят, твърди аналзиатор

Търговецът с псевдоним Kaleo казва, че развиващата се платформа за интелигентни договори Cardano (ADA) изглежда е готова да се изстреля. Той прогнозира, че ADA вероятно ще направи рали в своята двойка...
АПР. 18, 2021 11:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance прави рекордно изгаряне на BNB

BNB токените се използват за плащане на такси на борсата, като тя дава отстъпки на тези, които притежават достатъчно. Изгарянето на токен по същество го изтрива, като го изважда окончателно от обращен...
АПР. 17, 2021 23:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

BCH и DOGE се изстрелват - доминантността на Биткойн спада

По време на вчерашната търговска сесия цялата крипто пазарна капитализация дори надмина оценката на Apple (AAPL $2,258 трлн.). В петък обаче спадна малко под AAPL до около $2.14 трилиона, след като ре...
АПР. 16, 2021 22:19 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Етериум с нов ATH и Берлин Upgrade е пуснат на Mainnet-а

Дългоочакваният ъпгрейд стартира в основната мрежа на ETH, събитие, което подхранва възходящите пазарни настроения в полза на цифровата валута. Надстройката стартира на блок номер 1224400 като този бл...
АПР. 16, 2021 17:05 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света