НАЧАЛО Крипто Крими

Разкриват мрежа от 15 000 крипто бота в Twitter

АВГ. 7, 2018 08:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Разкриват мрежа от 15 000 крипто бота в Twitter

Ново проучване, публикувано на 6-ти август, хвърли светлина върху скандалния феномен на свързаните с криптовалутни акаунти в Twitter, които рекламират фалшиви "подаръци", разкриващи мрежа от най-малко 15 000 ботове за измама.

 


Анализът на Twitter ботовете, които продължават да влошават и дори да заблуждават нищо неподозиращите потребители, идват от компанията за киберсигурност Duo Security.

Проектът включва огромен транш от 88 милиона акаунта в Twitter, като изследователите използват техники за машинно обучение, за да обучат класификатор за ботове.

Използвайки само последните 200 съобщения от всеки профил, класификаторът разкри мрежа от 15 000 бота по време на работа, разпространявайки фалшиви състезания и представяйки се за някои от най-известните фигури и бизнеси в крипто индустрията.

"Потребителите вероятно ще се доверят малко или много tweet-а, в зависимост от това колко пъти е било споделено (Retweet) или харесано. Онези, които стоят зад този конкретен бот, знаят това и са го проектирали, за да се възползват от тази тенденция", се казва в прессъобщението от Олабоде Анисе от Duo.

За тези, които са активни в "крипто Twitter", ботовете са станали почти част от сцената, поради широкото разпространение на фалшивите им промоции.


Въпреки огромния си брой, Duo установяват, че ботовете също са активно ангажирани в избягването на спирането им.


"Опитите на ботовете да осуетят откриването показват колко е важно да се анализира цялостно една сметка, включително метаданните около съдържанието", продължава Анисе:

Например бот акаунтите обикновено tweet-ват на кратки изблици, което ще доведе до много ниско средно време между tweet-овете. Документирането на тези модели на поведение може да се използва и за идентифициране на други злонамерени спам бот мрежи.

Анисе и колега изследовател, главният инженер в областта на научноизследователската и развойната дейност Джордан Райт, ще представят своите констатации на конференцията за сигурност 2018 Black Hat USA в Лас Вегас тази сряда, 8-ми август.

В отговор на проучването, Twitter каза, че е "наясно" за проблема, като казва на Duo спам и някои форми на автоматизация са против правилата на Twitter. В много случаи съдържанието на спам се скрива в Twitter на базата на автоматизирани откривания, добавяйки в защита, че 5% от акаунтите в Twitter са свързани със спам.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Някой прехвърли Биткойн за $5 милиона от откраднатите от Bitfinex средства

Някои от монетите продължават да се движат между портфейлите през годините, включително и този понеделник.Блокчейн данните показват, че неизвестен крипто потребител е преместил 270,97974 BTC от портфе...
ДЕК. 1, 2020 18:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

XRP измамите нарастват в последните няколко дни

Тези атаки бяха забелязани за първи път през януари 2020 г. XRP Forensics публикува в Twitter, че през последните два дни с тях са се свързали повече от двадесет жертви.  Във всички тез...
НОЕ. 28, 2020 14:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китайското правителство е продало криптовалутите, конфискувани от PlusToken

Колин Ву споделя снимки на официални документи за конфискацията на изключително големи количества BTC и ETH от крипто измамата PlusToken - най-голямата Понци схеми на Понци в крипто индустрията.  Той ...
НОЕ. 28, 2020 12:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Киберпрестъпници таргетират базирани на GoDaddy крипто платформи

Според KrebsOnSecurity атаките са започнали на или около 13-ти ноември срещу платформата за търговия с криптовалути liquid.com.Главният изпълнителен директор на Liquid Майк Каямори заяви, че GoDaddy н...
НОЕ. 22, 2020 20:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света