НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Растежа на Биткойн и крипто ще се отрази на глобалната финансова система

ОКТ. 15, 2018 11:07 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Растежа на Биткойн и крипто ще се отрази на глобалната финансова система

Международният валутен фонд (IMF) заяви в наскоро публикуван доклад, че бързият растеж на Биткойн и крипто може да повлияе на международната финансова система.


Докладът, озаглавен "Световен икономически прогрес: Предизвикателства пред устойчивия растеж", публикуван от IMF, гласи:

Нарушенията в киберсигурността и кибер атаки на критични финансови инфраструктури, представляват допълнителен източник на риск, тъй като биха могли да подкопаят трансграничните платежни системи и да нарушат потока от стоки и услуги. Продължаването на бързия растеж на крипто активи би могло да създаде нови уязвимости в международната финансова система.

Бързият растеж, подобряването на регулирането, признаването от правителствените агенции


Въпреки 80% спад в оценката на пазара на крипто, през последните девет месеца индустрията отбеляза някои от най-положителните събития по отношение на институционализацията, регулирането и развитието на крипто като възникващ клас активи.

Водени от съществуващи компании, като Coinbase и Gemini, големите финансови институции в NYSE, Cboe и Goldman Sachs започнаха да укрепват инфраструктурата на пазара за криптовалути, като позволяват както на големите търговци на дребно, така и на институционалните инвеститори, да отделят големи суми пари в класа активи.


Тъй като секторът на криптовалути продължава да расте с експоненциален темп, IMF подчерта, че може да създаде уязвимости във финансовата система.


Тъй като криптотата се считат за алтернативни валути със стойност, нарастващ брой хакери започнаха да се насочват към платформи за търговия с цифрови активи със сложни инструменти и хакерски методи.

"Кражбата на криптовалути е подобна на кражбата на пари в брой и борсите ще продължат да бъдат мишени на хакерски атаки в дългосрочен план. Също така е важно да се създадат системи за справяне с последствията от хакерските атаки, като интегриране на различни методи за предотвратяване на хакерски атаки", каза Йеон Ха-джин, председател на Южнокорейската блокчейн асоциация.

В Южна Корея, третият по големина пазар за обмен на криптовалути зад американската и японската борсa, започна да застрахова средствата си чрез доверени доставчици на услуги като Samsung, за да добави допълнителен слой защита и сигурност за инвеститорите.

Gemini, водеща крипто борса в САЩ, заедно с Coinbase, наскоро получи застрахователни услуги от Aon, за да гарантира, че при малко вероятно събитие на нарушение на сигурността, обменът ще може да покрие изцяло средствата и холдингите на потребителите.

"Потребителите търсят същите нива на застрахователна защита, които се използват от традиционните финансови институции. Обучението на нашите застрахователи не само ни позволява да осигурим такива защити на нашите клиенти, но и оправдава очакването за защита на потребителите в крипто индустрията", спомена Юсуф Хюсеин, ръководител на отдел "Рискове" в Gemini.

Широкообхватната индустрия и инфраструктурата, използвани от борсите, са сравнително нови и фундаментално различни от технологиите, прилагани от традиционния финансов сектор. Поради това е подходящо IMF и правителствените агенции да описват бързия растеж на класа активи като риск за глобалното финансиране.

Но непрекъснатите усилия за укрепване на инфраструктурата на пазара на криптовалути и за подобряване на защитата на инвеститорите ще намалят рисковете, които крипто носят за глобалната финансова индустрия.


Експерт вярва в оптимизма


Емин Гун Сирер, професор в престижния университет Корнел и високопоставен експерт в областта на криптовалути и блокчейн, заяви, че признаването на криптото като клас активи от страна на IMF е оптимистично за индустрията.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

SEC одобри първия Биткойн ETF

Разбира се, по-голямата част от тези усилия (ако не всички) бяха безполезни - причинени от намаляващото търсене по време на кризи, противопоставяне от страна на държавните органи или общата несигурнос...
ОКТ. 16, 2021 12:48 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво предстои за Биткойн над $60,000?

Най-голямата дигитална валута по пазарна капитализация се изкачи над $60,000 по-рано днес на борсата Bitstamp, както отрази CryptoDnes.Криптовалутата се търгува на $61,600 към момента на писане, споре...
ОКТ. 15, 2021 20:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC вероятно ще одобри Биткойн ETF следващата седмица

Позовавайки се на “хора, запознати с въпроса”, Bloomberg съобщи, че Комисията по ценни книжа и борси на САЩ е готова да одобри първите борсово търгувани фондове за Биткойн в страната.Анонимните източн...
ОКТ. 15, 2021 13:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн заплатите за държавни служители са основен приоритет за Маями

Той също така посочи, че търси незабавно одобрение да постави Биткойн в баланса на Маями.Суарес каза пред Bloomberg News, че по отношение на плащането на държавни служители в Биткойн (BTC): „Искам да ...
ОКТ. 15, 2021 12:15 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света