НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Растежа на Биткойн и крипто ще се отрази на глобалната финансова система

ОКТ. 15, 2018 11:07 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Растежа на Биткойн и крипто ще се отрази на глобалната финансова система
 

Международният валутен фонд (IMF) заяви в наскоро публикуван доклад, че бързият растеж на Биткойн и крипто може да повлияе на международната финансова система.


Докладът, озаглавен "Световен икономически прогрес: Предизвикателства пред устойчивия растеж", публикуван от IMF, гласи:

Нарушенията в киберсигурността и кибер атаки на критични финансови инфраструктури, представляват допълнителен източник на риск, тъй като биха могли да подкопаят трансграничните платежни системи и да нарушат потока от стоки и услуги. Продължаването на бързия растеж на крипто активи би могло да създаде нови уязвимости в международната финансова система.

Бързият растеж, подобряването на регулирането, признаването от правителствените агенции


Въпреки 80% спад в оценката на пазара на крипто, през последните девет месеца индустрията отбеляза някои от най-положителните събития по отношение на институционализацията, регулирането и развитието на крипто като възникващ клас активи.

Водени от съществуващи компании, като Coinbase и Gemini, големите финансови институции в NYSE, Cboe и Goldman Sachs започнаха да укрепват инфраструктурата на пазара за криптовалути, като позволяват както на големите търговци на дребно, така и на институционалните инвеститори, да отделят големи суми пари в класа активи.


Тъй като секторът на криптовалути продължава да расте с експоненциален темп, IMF подчерта, че може да създаде уязвимости във финансовата система.


Тъй като криптотата се считат за алтернативни валути със стойност, нарастващ брой хакери започнаха да се насочват към платформи за търговия с цифрови активи със сложни инструменти и хакерски методи.

"Кражбата на криптовалути е подобна на кражбата на пари в брой и борсите ще продължат да бъдат мишени на хакерски атаки в дългосрочен план. Също така е важно да се създадат системи за справяне с последствията от хакерските атаки, като интегриране на различни методи за предотвратяване на хакерски атаки", каза Йеон Ха-джин, председател на Южнокорейската блокчейн асоциация.

В Южна Корея, третият по големина пазар за обмен на криптовалути зад американската и японската борсa, започна да застрахова средствата си чрез доверени доставчици на услуги като Samsung, за да добави допълнителен слой защита и сигурност за инвеститорите.

Gemini, водеща крипто борса в САЩ, заедно с Coinbase, наскоро получи застрахователни услуги от Aon, за да гарантира, че при малко вероятно събитие на нарушение на сигурността, обменът ще може да покрие изцяло средствата и холдингите на потребителите.

"Потребителите търсят същите нива на застрахователна защита, които се използват от традиционните финансови институции. Обучението на нашите застрахователи не само ни позволява да осигурим такива защити на нашите клиенти, но и оправдава очакването за защита на потребителите в крипто индустрията", спомена Юсуф Хюсеин, ръководител на отдел "Рискове" в Gemini.

Широкообхватната индустрия и инфраструктурата, използвани от борсите, са сравнително нови и фундаментално различни от технологиите, прилагани от традиционния финансов сектор. Поради това е подходящо IMF и правителствените агенции да описват бързия растеж на класа активи като риск за глобалното финансиране.

Но непрекъснатите усилия за укрепване на инфраструктурата на пазара на криптовалути и за подобряване на защитата на инвеститорите ще намалят рисковете, които крипто носят за глобалната финансова индустрия.


Експерт вярва в оптимизма


Емин Гун Сирер, професор в престижния университет Корнел и високопоставен експерт в областта на криптовалути и блокчейн, заяви, че признаването на криптото като клас активи от страна на IMF е оптимистично за индустрията.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Goldman Sachs ще стартират Биткойн фючърси този месец

Решението, съобщено за първи път от Ройтерс, е важно, тъй като отразява как най-големите имена на Уолстрийт идват започват да разглеждат криптовалутите като част от ежедневните си операции. Също така ...
МАР. 3, 2021 14:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

CBOE подава за листинг на Биткойн ETF-а на Van Eck

CBOE подаде формуляр 19b-4 с искане за разрешение за включване в списъка на ETF от Комисията за ценни книжа и борси на САЩ на 3-ти януари. Във формуляра CBOE подчертава предимствата, които ETF би пред...
МАР. 2, 2021 14:11 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Вижте кой направи Биткойн транзакция за $4,5 милиарда

Движението, което за първи път беше открито от автоматизирания Биткойн тракер Block Bot, изпрати 103,510 BTC в една транзакция срещу такса от нищожните $21.Ходът, който се случи в събота, е един от на...
МАР. 1, 2021 23:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Стратези на JP Morgan преповръчват 1% от портфолиото да е в Биткойн

"В [диверсифицираното] си портфолио инвеститорите вероятно могат да насочат до 1% от средствата си към криптовалути, за да постигнат някакво повишаване на ефективността в общата коригираната по отноше...
МАР. 2, 2021 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света