НАЧАЛО Крипто Крими

Ransomware атаките от Иран може и да станат по-редовни

АВГ. 11, 2018 18:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ransomware атаките от Иран може и да станат по-редовни

Възможно ли е иранските крипто ransomware атаки да представляват по-голяма заплаха за света, поради влошени политически връзки?


Но какви са политическите проблеми, свързани с ransomware? Accenture разгледа пет нови вида ransomware, които бяха проследени до Иран. Компанията намери съобщения, написани на фарси, което води до връзки с държавата. Както се съобщава в Wall Street Journal, програмите "биха могли да бъдат създадени от подкрепени от правителството актьори или ирански престъпници или и двете".

Според доклада на Accenture, нарастващата ransomware дейност в страната е "финансово мотивирана да таргетира глобални организации, като използва ransomware и криптовалутни миньори за финансова печалба."

Accenture твърдят:

Предвид текущата иранска политика, враждата може да не доведе до подриваща или разрушителна кибернетична атака срещу САЩ или европейските им колеги в близко бъдеще.

Би могло да се появи политически мотивирана кибернетична атака срещу Израел, Бахрейн, Обединените арабски емирства или Саудитска Арабия - всички съседи на Иран, които подкрепят САЩ и решението ѝ да прекрати ядреното споразумение в Иран.

Според Джим Гийн, ръководител на бизнеса за киберсигурност на Accenture, криптоджакинг атаките вече са причинили проблеми в няколко нефтени и газови съоръжения, намиращи се в Близкия изток, и проблемът продължава оттогава. След тази ситуация и предупрежденията на Accenture, ще бъде полезно САЩ и съюзниците да засилят сигурността си.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Хакер открадна милиони от DeFi платформа

pBTC е версия на опаковани или ‘wrapped’ биткойни в екосистемата pNetwork. Опакованият Биткойн е токен на блокчейн със смарт договори, който е подкрепен от еквивалентно количество биткойни. Създаден е...
СЕП. 22, 2021 10:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бивш директор на руската крипто борса Wex арестуван в Полша

Wex, който по-рано беше известен като BTC-e, беше добре позната борса "в тъмните среди" в първите дни на крипто индустрията. Твърди се, че там са били изпрани средства от множество високопрофилни крип...
СЕП. 19, 2021 13:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Мениджър на крипто хедж фондове осъден на 7 години във федерален затвор

В изявление от 15-ти септември от Министерството на правосъдието на САЩ (DoJ) се съобщава, че окръжният съдия на САЩ Валери Капрони връчи на Син 90-месечна присъда за измама на инвеститорите в размер ...
СЕП. 16, 2021 15:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC предприема действия срещу компаниите на китайски милиардер

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) повдигна обвинение срещу три от компаниите на китайския милиардер Гуо Венги за първоначално предлагане на монети (ICO) и първоначално публично предлагане ...
СЕП. 15, 2021 08:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света