НАЧАЛО Други

Rakuten ще позволи на клиентите да зареждат сметката си с BTC, ETH, BCH

МАР. 1, 2021 21:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Rakuten ще позволи на клиентите да зареждат сметката си с BTC, ETH, BCH

Японският гигант за електронна търговия Rakuten направи още една значителна стъпка в света на крипто - чрез свързване на своята крипто платформа със своите операции за електронно плащания.

 

В официално съобщение фирмата обяви, че ще позволи на клиентите на своя крипто портфейл и борсова платформа Rakuten Wallet да попълват сметките си за електронно плащане, използвайки Биткойн, Етериум и Биткойн Кеш, в това, което се твърди, че е първата подобна стъпка в  Япония. Компанията заяви, че никоя друга фирма не е разрешавала транзакции с крипто-към-ел.плащане без такса.


Компанията управлява собствените си екосистеми Rakuten Cash и Rakuten Pay, което позволява на клиентите да харчат парите си чрез приложения за смартфони в участващите обекти, включително веригите магазини Lawson и 7 Eleven, както и групата супермаркети Seiyu.


Rakuten Cash може да бъде заменен и за Rakuten Points, които могат да се използват за плащане в партньорски фирми като McDonald’s в Япония, както и в търговската верига FamilyMart.


Това означава, че клиентите на крипто също ще могат да харчат своите токени за редица продукти и услуги на Rakuten, включително мобилни операции, пътувания, стрийминг услуги, както и платформата за търговия на е-книги и аудио книги Kobo.


Компанията отбеляза, че само клиентите на нейния стандартен крипто портфейл ще имат достъп до функцията за закупуване на Rakuten Cash, а не потребителите на нейното приложение за маржин търговия с крипто - Wallet Pro.


За да натрупа подкрепа за новото си предложение, компанията обяви, че ще кредитира с допълнителни точки всеки, който иска да попълни портфейлите си от Rakuten Cash с помощта на крипто. Кампанията ще продължи до 24-ти март.


В по-нататъшен тласък за потребителите на крипто, фирмата ще добави раздел към приложението си за електронно плащане, който ще навигира потребителите директно към интерфейса за крипто плащания, хостван от Rakuten Wallet.


Фирмата заяви, че услугата ще стартира през пролетта на тази година и крипто транзакциите ще бъдат ограничени до минимум около 9,50 USD, с максимален месечен лимит от 950,000 USD.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Други новини

Даниел Петканов отговаря на Любо Жечев - показва крипто портфейла си

В оригиналния клип, който отразихме по-рано, Лудият Репортер говори за инвестицията си в криптовалути, какво го е тласнало към това и как в крайна сметка е успял да инвестира. Много хора, включително ...
АПР. 17, 2021 15:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-старият магазин за вино в Америка ще приема плащания в Dogecoin (DOGE)

Според прессъобщението на Acker фирмата ще приеме Биткойн, Биткойн Кеш, Етериум, Dogecoin, PAX, Gemini Dollar и BUSD с помощта на криптопроцесора BitPay.Председателят на Acker Джон Капон каза следното...
АПР. 17, 2021 11:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Rothschild Investment Corp купува 250,000 акции от Етериум тръста на Grayscale

Базираната в Чикаго финансова институция Rothschild Investment Corp е придобила 265,302 акции в ETH тръста на Grayscale, според декларация от 15-ти април до Комисията по ценни книжа на САЩ (SEC).Фирма...
АПР. 16, 2021 20:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Немски програмист дарява $1,2 милиона от своя Биткойн за политическа партия

Според базирания в Хамбург вестник Die Zeit, Мориц Шмид, разработчик на софтуер от североизточния град Грайфсвалд, е изпратил 1 милион евро (около $1,2 милиона) на зелената партия в Германия, известна...
АПР. 17, 2021 10:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света