НАЧАЛО Крипто Крими

QuadrigaCX изгубиха още $500 000 по погрешка

ФЕВ. 14, 2019 08:57 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 QuadrigaCX изгубиха още $500 000 по погрешка

Канадската крипто борса QuadrigaCX, която дължи на клиентите $190 милиона в крипто и фиатни валути, загуби още приблизително $380 000 по погрешка миналата седмица.


В първоначалния си доклад, публикуван във вторник за напредъка на Quadriga, откакто подадоха молба за защита на кредиторите в края на януари, назначения от съда одитор Ernst and Young (EY), заяви, че компанията случайно мести повече от 100 биткойна в студен портфейл, до който няма достъп.

Според доклада:
„На 6-и февруари 2019, Quadriga по невнимание прехвърли 103 биткойна на стойност около $380 000 в студените портфейли на борсата, в които компанията понастоящем не могат да влезнат. EY работят с мениджмънта, за да възстановят тази криптовалута от различните студени портфейли, ако е възможно."

По-рано компанията заяви, че не може да получи достъп до студените портфейли, защото техния главен изпълнителен директор Джералд Котън, който загина по време на пътуване в Индия през декември, беше единственият, който знаеше къде са частните ключове.

EY ще поеме контрола върху оставащите средства на горещите портфейли на борсата, като прехвърли криптовалутите в студения портфейл на фирмата за професионални услуги, според доклада от вторник.


Това включва 51 BTC, 0.014 BSV, 33 BCH, 2000 BTG, 800 LTC и 950 ETH.


Според доклада, EY също поеха контрола върху „различни електронни устройства на Quadriga, за които се твърди, че са собственост или се използват от бившия главен изпълнителен директор Джералд Котън в операцията Quadriga,“ включително четири лаптопа, четири мобилни телефона и три криптирани USB ключа.

Тези устройства се съхраняват в сейф под наем на ЕY, докато следователи определят най-добрите следващи стъпки за достъп до тях.

EY също така заявиха, че работят с някои третични платежни процесори, за да отключат фиктивни салда на борсата, въпреки че досега не е постигнат съществен напредък.

Quadriga разкрива в предходно заявление до съда, че дължи на клиентите си $137 милиона в криптовалути, но не предоставя разбивка между средствата, държани в горещи портфейли и тези, съхрани офлайн.

Заявлението от вторник показва, че по това време борсата притежаваше $ 682,000 USD в горещите си портфейли, което означаваше, че имаха $136 милиона в студено съхранение.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Изтекли са имейл адресите на 3.1 милиона потребители на CoinMarketCap

Информацията излезе наяве, след като бе установено, че хакнатите имейл адреси се търгуват и продават онлайн на различни хакерски форуми. Всичко това е разкрито от Have I Been Pwned, уебсайт, посветен ...
ОКТ. 23, 2021 17:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Tether е глобен за пореден път

Tether беше глобен с $41 милиона долара в петък от Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ (CFTC) поради липса на достатъчно парични резерви, достатъчно консистентно, за да се каже, че едноим...
ОКТ. 21, 2021 10:47 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Измамници откраднаха $1.4 милиона в Биткойн през приложения за запознанства

Scammers stole $1.4 million through Bitcoin dating app scam, says report https://t.co/68wlzQ2HtR— iMore (@iMore) October 14, 2021Потребителите на iPhone губят $1.4 милиона от крипто измамнициПотребите...
ОКТ. 15, 2021 08:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Заплашват студент с нож заради неговия Биткойн

Жертвата е била заплашена с нож само няколко дни след като се е записала в християнския университет в Кентърбъри, където споменала за въпросните криптовалути на своя съквартирант.По време на 20-минутн...
ОКТ. 13, 2021 20:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света