НАЧАЛО Крипто Крими

QuadrigaCX изгубиха още $500 000 по погрешка

ФЕВ. 14, 2019 08:57 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 QuadrigaCX изгубиха още $500 000 по погрешка

Канадската крипто борса QuadrigaCX, която дължи на клиентите $190 милиона в крипто и фиатни валути, загуби още приблизително $380 000 по погрешка миналата седмица.


В първоначалния си доклад, публикуван във вторник за напредъка на Quadriga, откакто подадоха молба за защита на кредиторите в края на януари, назначения от съда одитор Ernst and Young (EY), заяви, че компанията случайно мести повече от 100 биткойна в студен портфейл, до който няма достъп.

Според доклада:
„На 6-и февруари 2019, Quadriga по невнимание прехвърли 103 биткойна на стойност около $380 000 в студените портфейли на борсата, в които компанията понастоящем не могат да влезнат. EY работят с мениджмънта, за да възстановят тази криптовалута от различните студени портфейли, ако е възможно."

По-рано компанията заяви, че не може да получи достъп до студените портфейли, защото техния главен изпълнителен директор Джералд Котън, който загина по време на пътуване в Индия през декември, беше единственият, който знаеше къде са частните ключове.

EY ще поеме контрола върху оставащите средства на горещите портфейли на борсата, като прехвърли криптовалутите в студения портфейл на фирмата за професионални услуги, според доклада от вторник.


Това включва 51 BTC, 0.014 BSV, 33 BCH, 2000 BTG, 800 LTC и 950 ETH.


Според доклада, EY също поеха контрола върху „различни електронни устройства на Quadriga, за които се твърди, че са собственост или се използват от бившия главен изпълнителен директор Джералд Котън в операцията Quadriga,“ включително четири лаптопа, четири мобилни телефона и три криптирани USB ключа.

Тези устройства се съхраняват в сейф под наем на ЕY, докато следователи определят най-добрите следващи стъпки за достъп до тях.

EY също така заявиха, че работят с някои третични платежни процесори, за да отключат фиктивни салда на борсата, въпреки че досега не е постигнат съществен напредък.

Quadriga разкрива в предходно заявление до съда, че дължи на клиентите си $137 милиона в криптовалути, но не предоставя разбивка между средствата, държани в горещи портфейли и тези, съхрани офлайн.

Заявлението от вторник показва, че по това време борсата притежаваше $ 682,000 USD в горещите си портфейли, което означаваше, че имаха $136 милиона в студено съхранение.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Катарски милиардер съди Facebook заради крипто реклама

Ал Мана претендира за клевета, злонамерена лъжа и невярна реклама от неназованата фирма за криптовалута, съобщи The Times на 23-ти февруари. Делото за клевета е подадено в Дъблин, европейската централ...
ФЕВ. 24, 2020 16:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Два ареста след разкрита схема за пране на пари в криптовалути

Според официално изявление, публикувано по-рано тази седмица и двете лица бяха арестувани в понеделник, 17-ти февруари, като част от разследване, ръководено от Националната служба за сериозни измами, ...
ФЕВ. 23, 2020 18:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

$56 милона в Биткойн бяха иззети от дилър на наркотици

Местният информационен бюлетин Independent.ie съобщи на 19-ти февруари, че съдът прие, че Клифтън Колинс е участвал в трафик на наркотици. Колинс не оспорва заявлението на Бюрото за имуществени активи...
ФЕВ. 20, 2020 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Нов Биткойн рансъмуер таргетира потребителите на Google Adsense

Според доклада на KrebsonSecurity, измамата включва престъпници, заплашващи собствениците на сайтове с наводнение от ботове и фалшив трафик, за да задействат автоматизираната система на Google за борб...
ФЕВ. 19, 2020 21:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света