НАЧАЛО Крипто Крими

QuadrigaCX изгубиха още $500 000 по погрешка

ФЕВ. 14, 2019 08:57 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 QuadrigaCX изгубиха още $500 000 по погрешка

Канадската крипто борса QuadrigaCX, която дължи на клиентите $190 милиона в крипто и фиатни валути, загуби още приблизително $380 000 по погрешка миналата седмица.


В първоначалния си доклад, публикуван във вторник за напредъка на Quadriga, откакто подадоха молба за защита на кредиторите в края на януари, назначения от съда одитор Ernst and Young (EY), заяви, че компанията случайно мести повече от 100 биткойн в студен портфейл, до който няма достъп.

Според доклада:

„На 6 февруари 2019, Quadriga по невнимание прехвърли 103 биткойн на стойност около $380 000 в студените портфейли на борсата, в които компанията понастоящем не могат да влезнат. EY работят с мениджмънта, за да възстановят тази криптовалута от различните студени портфейли, ако е възможно."


По-рано компанията заяви, че не може да получи достъп до студените портфейли, защото техния главен изпълнителен директор Джералд Котън, който загина по време на пътуване в Индия през декември, беше единственият, който знаеше къде са частните ключове.

EY ще поеме контрола върху оставащите средства на горещите портфейли на борсата, като прехвърли криптовалутите в студения портфейл на фирмата за професионални услуги, според доклада от вторник.

Това включва 51 BTC, 0.014 BSV, 33 BCH, 2000 BTG, 800 LTC и 950 ETH.


Според доклада, EY също поеха контрола върху „различни електронни устройства на Quadriga, за които се твърди, че са собственост или се използват от бившия главен изпълнителен директор Джералд Котън в операцията Quadriga,“ включително четири лаптопа, четири мобилни телефона и три криптирани USB ключа.

Тези устройства се съхраняват в сейф под наем на ЕY, докато следователи определят най-добрите следващи стъпки за достъп до тях.

EY също така заявиха, че работят с някои третични платежни процесори, за да отключат фиктивни салда на борсата, въпреки че досега не е постигнат съществен напредък.

Quadriga разкрива в предходно заявление до съда, че дължи на клиентите си $137 милиона в криптовалути, но не предоставя разбивка между средствата, държани в горещи портфейли и тези, съхрани офлайн.

Заявлението от вторник показва, че по това време борсата притежаваше $ 682,000 USD в горещите си портфейли, което означаваше, че имаха $136 милиона в студено съхранение.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Savedroid ICO - Измама За $50 Милиона

Основателите на крипто валута Savedroid изглежда са извършили "exit scam". В сряда уеб сайтът на германската компания "неочаквано" се оказва офлайн. На мястото му е поставено добре познато меме, коет...
АПР. 18, 2018 21:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

U.S. DEA: Криминалните дейности представляват само 10% от сделките с Bitcoin

Крипто ентусиастите отдавна са твърдели, че е несправедливо да се Bitcoin характеризира като убежище за наркодилъри и перачи на пари. Сега те разполагат с данни от Американската агенция за борба с нар...
ДЕК. 13, 2018 13:50 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Twitter банва акаунти с името Elon Musk

Тъй като крипто движението започна да набира скорост, Twitter е пълен с ботове, които публикуват фалшиви обяви или се опитват да измамят други потребители, като се представят за известни личности. Въп...
ЮЛИ. 29, 2018 23:04 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Cryptopia поясняват за загубите вследствие на хака

Новазеландската крипто борса Cryptopia разясни за загубите, произтичащи от хака на платформата, миналия месец. След като почти нищо не се разбра след пробива на сигурността, компанията публикува в сря...
ФЕВ. 28, 2019 16:56 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света