НАЧАЛО Други

Японският Amazon може скоро да приема крипто плащания

ФЕВ. 19, 2019 09:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Японският Amazon може скоро да приема крипто плащания

Rakuten, познат като “японския Amazon”, изглежда, че ще се ориентира към интеграция на BTC и криптовалути в близко бъдеще.


Според доклад за приходите, публикуван на 12-ти февруари, компанията обяви голяма актуализация за своето мобилно приложение Rakuten Pay, което ще бъде пусната по-късно следващия месец с потенциалното включване на криптовалутни плащания.


Актуализираната версия на приложението ще включва “всички платежни решения, вградени в една платформа”, оставяйки мнозина да се чудят дали това е непряк начин да се обяви поддръжка за Биткойн и други водещи пазарни криптовалути.


Докато неговият американски колега Amazon не е проявил инициатива за крипто интеграция, въпреки вярата на Чанпен Жао, че компанията ще бъде принудена да издаде собствена валута. Rakuten е по-отворен към идеята за цифрови активи. През януари се съобщи, че компанията е изместила корпоративната си структура, за да направи обменa Everybody’s Bitcoin в нов филиал за плащанията. Обмена бе придобит през август 2018 г. за 2,4 милиона долара и беше приветстван по това време като първоначален етап за криптоплащания в сайта за електронна търговия.

Преструктурирането на Rakuten, което беше потвърдено в последния доклад за приходите, е още едно доказателство, че гигантът за електронна търговия иска да приеме цифрови активи за плащане.


В допълнение, докладът съдържа информация за актуализациите на услугата за предплатени карти на компанията Rakuten Edy, която включва прилагането на сканиране на QR код за плащания. Още един показател, че интеграцията на криптовалута може да се появи в близко бъдеще.


Пазарните сили се "люлеят" в посока на растежа на Биткойн , но приемането на топ валутите изглежда е в пик.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Нов проект раздава безплатни криптовалути

Глобалните амбиции на WorldcoinСам Алтман, бивш президент на Y Combinator и настоящ главен изпълнителен директор на OpenAI, официално представи Worldcoin, приблизително четири месеца след като новинат...
ОКТ. 23, 2021 03:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционeн гигант се насочва към търговията с криптовалути

Pimco, инвестиционен посредник на стойност $2 трилиона, потенциално може да започне да търгува с криптовалути на спот пазара, потвърди главният инвестиционен директор на фирмата Даниел Ивасцин пред CN...
ОКТ. 22, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Diem Association: 'Ние не сме Facebook'

Американските законодатели поставиха под съмнение дали е правилно да се позволи на Facebook, а оттам и на Diem, да управляват криптовалута, предвид опасенията за поверителността, повдигнати през после...
ОКТ. 22, 2021 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100 милиона потребители притежават криптовалути в Индия

Според статистически данни, Индия е дом на най-големия брой собственици на крипто в света. Следват съответно САЩ и Русия на второ и трето място.Защо търговията с криптовалути е популярна в Индия?Една ...
ОКТ. 22, 2021 17:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света