НАЧАЛО Регулации

Япония ще съветват Г-20 как да регулират криптовалутите

АПР. 24, 2019 17:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Япония ще съветват Г-20 как да регулират криптовалутите

Според неотдавнашен доклад, Япония ще сподели мнението си относно регулирането на виртуалните валути с финансови министри и управители на централни банки от други държави от Г-20 по време на предстоящата среща, която се очаква да се проведе през юни в страната.


Съобщава се, че регулаторите на криптовалути в Япония имат регулаторно решение, което се планира да сподели с държавите от Г-20.


Япония издаде наръчник за регулиране на държавите от Г-20


Япония се идентифицира като една от най-активните страни по отношение приемането на крипто и неговото имплементиране. Приемането на виртуалната валута като платежно средство е узаконено в страната. Освен това, японските регулатори издадоха наръчник, който "всяка страна от Г-20 може да използва за регламенти, като мерки за предотвратяване на изтичането на виртуална валута".


Разработват се международни правила за предотвратяване на изпирането на пари и финансирането на тероризма, като се прилагат ограничения на виртуалната валута.

В нея се посочва още, че:

От друга страна, няма правила по отношение на защитата на активите на клиентите и стабилността на пазара, така че за първи път някои идеи се споделят в международен план.

Различни правила за различните страни

Няколко регулаторни насоки се използват от държавите от Г-20. Това включва свръхрегулиране на крипто активи.


Тъй като е трудно да се установят общи правила, ние [Япония] решихме да ги включим в наръчник, да разполагаме с ноу-хау във форма, подходяща за всяка страна, и да повишим нивото на регулиране.

Също така, наръчникът хвърля светлина върху ръководството за ключови регулаторни области като „средства за предаване на информация на клиентите“, „Поставяне на строги правила срещу кибератаки“ и „Предприемане на стъпки за защита на клиентските активи“.

Миналата година две големи компании за дигитални валути в Япония бяха хакнати - това са Coincheck, който беше хакнат през януари и Zaif през септември, като страната е настроена да използва този опит като казус за неговото решение.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Сингапур налага ограничения на крипто рекламите

Насоките, които бяха издадени в понеделник, също предупредиха широката общественост за високите рискове, свързани с крипто пазара в допълнение към забрана на DPT компаниите да рекламират услугите си н...
ЯНУ. 17, 2022 23:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Властите във Великобритания забраниха две реклами на Crypto.com

Органът за стандарти за реклама на Обединеното кралство (ASA) забрани две реклами от Crypto.com в поредния си опит за ограничаване на рекламите в крипто пространството. Двете реклами се появиха съотве...
ЯНУ. 6, 2022 11:39 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Броят на страните, които забраняват крипто, се е удвоил за три години

Въпреки че 2021 г. беше добра година за индустрията на криптовалутите по отношение на представянето на пазара, броят на юрисдикциите, забраняващи крипто, се е удвоил от 2018 г. насам.Доклад на Библиот...
ЯНУ. 5, 2022 10:36 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Банките в Израел трябва да приемат печалби от криптовалути

Съобщава се, че Банката на Израел (BoI) е инструктирала местните банки да приемат печалби от начинания с цифрови активи, стига източникът на парите да не е свързан с престъпни дела. Процедурата има за...
ДЕК. 31, 2021 13:02 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света