НАЧАЛО Други

Проучване във Великобритания сочи към засилен интерес към криптовалутите

ЯНУ. 27, 2021 22:28 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Проучване във Великобритания сочи към засилен интерес към криптовалутите

Неотдавнашно проучване в Обединеното кралство за отношението към криптовалутите показа, че почти една трета от анкетираните са любопитни да инвестират в дигитални активи.

 

Крипто платформата за търговия Ziglu възложи проучването на OnePoll, фирма за пазарни проучвания, която анкетира 2,000 британци.


От 31%, които са изразили интерес, 62% са се сдържали, защото не разбират пазара, а 43% казват, че не знаят безопасен начин за закупуване на крипто.


Тази липса на качествена информация обаче не възпира всички инвеститори.


От 14% от анкетираните, които вече са закупили криптовалута, 13% твърдят, че нямат предишен инвестиционен опит, докато 23% се смятат за начинаещи в областта на инвестициите.


Установено е, че дигиталните активи са най-популярни в Лондон, където 30% от анкетираните са купували крипто в миналото. Тази цифра спада до 9% в Уелс, най-малко запозната с крипто държава във Великобритания.


Криптовалутата със сигурност придобива легитимност в очите на британската общественост. На въпрос как биха инвестирали 100 британски лири, повече британци избраха криптовалута в челната си тройка (30%), предпочитайки я пред недвижими имоти (19%).


Макар че може би по-голямата изненада е, че само 19% биха предпочели да инвестират 100 британски лири в недвижими имоти.


31% от анкетираните поставиха злато в топ три изборите си. Сигурно не са чели статията на Скарамучи в CNN.  Шегата настрана, има причина златото да е предпочитана инвестиция. От CryptoDnes смятаме, че е редно всеки да разгледа всички опции, включително най-утвърдените.


Изпълнителният директор на Ziglu Марк Хипърсън каза:


"Нашето проучване подчертава значението на финансовото включване и затова ще продължим да разпространяваме не само въпроса за това как работи крипто, но и колко лесно и безопасно може да бъде сега да купувате и продавате."


Ziglu позволява на притежателите на акаунти да купуват и продават криптовалута директно чрез мобилното си приложение, да го прехвърлят на други притежатели на акаунти и да го използват за покупки чрез дебитна карта.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Една от най-старите швейцарски банки вече предлага крипто търговия

Bordier си партнира със Sygnum Bank за инициативата, което означава, че B2B банковото решение на Sygnum е интегрирано с вътрешната инфраструктура на Bordier. Интеграцията позволява на клиентите н...
ФЕВ. 24, 2021 14:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

ЕЦБ може и да наложи вето на издателите на стабилни монети

Тъй като стабилните монети извличат стойността си от официалните валути, централните банкери са особено предпазливи към тях. Те се опасяват, че тази връзка може да повлияе на контрола върху плащанията...
ФЕВ. 24, 2021 17:24 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SpaceX проучват конвертирането на част от баланса си в Биткойн

Сейлър каза на д-р Сайфдийн Амус, че представители на SpaceX са били сред 7000 компании, представени на неотдавнашната среща на върха на Биткойн на MicroStrategy, на която фирмата за бизнес разузнаван...
ФЕВ. 24, 2021 14:26 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Bitwise вече има над $1 милиард в активи под управление

Bitwise 10 Crypto Index Fund, който осигурява диверсифицирана експозиция към Биткойн (BTC) и други водещи криптовалути, представлява над 90% от общите активи под управление.Хънтър Хорсли, изпълнителен...
ФЕВ. 24, 2021 12:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света