НАЧАЛО Регулации

Противоречива партия от Великобритания се застъпва за криптовалутите

АВГ. 27, 2019 17:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Противоречива партия от Великобритания се застъпва за криптовалутите

Противоречивата крайнодясна Националнолиберална партия на Обединеното кралство публикува първата съгласувана политика за криптовалутите в страната.

На 24 август НЛП сподели нова публикация на своя уебсайт с аргумента, че настоящата политика за криптовалути на Обединеното кралство е 'неполитика' и че не само правителството, но и всички водещи политически партии на страната не успяха да формулират работеща програма за крипто активите.

Провали на политическия мейнстрийм


Политиката на НЛП поражда тревожен тон, отваряйки с твърдението, че „Гражданите на Обединеното кралство са измамени от крипто престъпници в размер на милиарди“ и че измамните крипто схеми продължават да са насочени към потребителите и да работят безнаказано.

Те продължават с това да характеризират официалната политика на Органа за финансово поведение на Великобритания (FCA) като тревожна, като цитират следния параграф като доказателство за неспособността на финансовия надзор да защити обществото:

„Потребителите трябва да имат предвид липсата на определени регулаторни защити, когато обмислят да купуват нерегламентирани криптовалути. Нерегулираните криптовалути (напр. Биткойн, Етериум, XRP и т.н.) не са обхванати от схемата за компенсиране на финансовите услуги и потребителите не прибягват до службата на финансовия омбудсман.“


НЛП изтъква критиките както към заседанието на консервативното правителство - което според тях вярва в необходимостта от криптовалути, но не успява да приложи програма - така и към опозиционната лейбъристка партия. Те заявиха неодобрително:

„Лейбъристката партия [...] вярва, че криптовалутата е Понци схема и ще я регулират извън бизнес сферата", според Даян Абът, която говори в качеството си на Министър на вътрешните работи на правителството в сянка.

„НЛП вярват, че криптовалутите са тук, за да останат“


НЛП твърдят, че „стои зад бъдещето на финансите и интегритета“ и че си отеделят време да разберат новите финансови технологии, а не да ги игнорират или да се опитат да ги премахнат.

Партията смята, че криптовалутата е тук, за да остане и предлагат алтернатива на традиционните фиатни валути. Той отбелязва, че новият клас активи може да осигури богатство, капитал и работни места, ако политическите участници са готови да го култивират отговорно.

Що се отнася до престъпната злоупотреба с криптовалути, политиката се застъпва за енергично наказание, както при прането на пари. Освен това предлага:

„Жертвите на престъпления и измами с криптовалута трябва да бъдат компенсирани от фонд, създаден от компаниите и борсите, които извършват дейност във Великобритания. Ако не може да бъде създаден доброволен фонд, трябва да се наложи транзакционен данък за финансиране на инициативата. "


Политиката на FCA за предполагаемо игнориране на новия клас активи трябва да бъде отменена: трябва да се осигури силна подкрепа за жертвите на измами и Обединеното кралство следва да предприеме набор от модерни инициативи, насочени към насърчаване на криптовалутите, както и нейното саморегулиране.

Това, твърди партията, „ще превърне Обединеното кралство в център на законно финансиране на криптовалути, а не в център за крипто престъпления, какъвто е днес“.

По-рано този месец, Стивън Банън - съосновател на Breitbart News и бивш главен стратег в администрацията на президента Доналд Тръмп - заяви, че вижда Биткойн (BTC) като част от „глобалнa популисткa революция“.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Финансовият регулатор на Лихтенщайн одобрява токенизирани предалгания

Neufund стартира публично предлагане на платформата си за акции, след като получи разрешение от финансов регулатор в Лихтенщайн. В понеделник стартъпът обяви публични предлагания за потребители на дре...
СЕП. 16, 2019 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Французите няма да облагат крипто транзакциите с данъци

Льо Меер заяви:„Вярваме, че моментът, в който печалбите се конвертират в традиционни пари, е подходящото време за изчисляване на данъка.“Според Bloomberg, подходът на нацията към прилагането на данъци...
СЕП. 13, 2019 09:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Холандия започват да регулират крипто бизнесите от началото на другата година

Процесът ще започне на 10 януари 2020 г. Компаниите ще трябва да преминат пълна процедура за регистрация. Всички доставчици на криптовалути и крипто портфейли ще трябва да се съобразят, ако желаят да ...
СЕП. 10, 2019 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бурунди официално забраниха търговията с криптовалути

Всички цифрови валути са незаконни там и ще се предприемат „силни мерки“ срещу тези, които не се подчинят на забраната.Някои бурундийци загубиха пари, докато търгуваха с виртуални валути и поискаха от...
СЕП. 5, 2019 09:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света