НАЧАЛО Регулации

Противоречива партия от Великобритания се застъпва за криптовалутите

АВГ. 27, 2019 17:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Противоречива партия от Великобритания се застъпва за криптовалутите

Противоречивата крайнодясна Националнолиберална партия на Обединеното кралство публикува първата съгласувана политика за криптовалутите в страната.

На 24 август НЛП сподели нова публикация на своя уебсайт с аргумента, че настоящата политика за криптовалути на Обединеното кралство е 'неполитика' и че не само правителството, но и всички водещи политически партии на страната не успяха да формулират работеща програма за крипто активите.

Провали на политическия мейнстрийм


Политиката на НЛП поражда тревожен тон, отваряйки с твърдението, че „Гражданите на Обединеното кралство са измамени от крипто престъпници в размер на милиарди“ и че измамните крипто схеми продължават да са насочени към потребителите и да работят безнаказано.

Те продължават с това да характеризират официалната политика на Органа за финансово поведение на Великобритания (FCA) като тревожна, като цитират следния параграф като доказателство за неспособността на финансовия надзор да защити обществото:

„Потребителите трябва да имат предвид липсата на определени регулаторни защити, когато обмислят да купуват нерегламентирани криптовалути. Нерегулираните криптовалути (напр. Биткойн, Етериум, XRP и т.н.) не са обхванати от схемата за компенсиране на финансовите услуги и потребителите не прибягват до службата на финансовия омбудсман.“


НЛП изтъква критиките както към заседанието на консервативното правителство - което според тях вярва в необходимостта от криптовалути, но не успява да приложи програма - така и към опозиционната лейбъристка партия. Те заявиха неодобрително:

„Лейбъристката партия [...] вярва, че криптовалутата е Понци схема и ще я регулират извън бизнес сферата", според Даян Абът, която говори в качеството си на Министър на вътрешните работи на правителството в сянка.

„НЛП вярват, че криптовалутите са тук, за да останат“


НЛП твърдят, че „стои зад бъдещето на финансите и интегритета“ и че си отеделят време да разберат новите финансови технологии, а не да ги игнорират или да се опитат да ги премахнат.

Партията смята, че криптовалутата е тук, за да остане и предлагат алтернатива на традиционните фиатни валути. Той отбелязва, че новият клас активи може да осигури богатство, капитал и работни места, ако политическите участници са готови да го култивират отговорно.

Що се отнася до престъпната злоупотреба с криптовалути, политиката се застъпва за енергично наказание, както при прането на пари. Освен това предлага:

„Жертвите на престъпления и измами с криптовалута трябва да бъдат компенсирани от фонд, създаден от компаниите и борсите, които извършват дейност във Великобритания. Ако не може да бъде създаден доброволен фонд, трябва да се наложи транзакционен данък за финансиране на инициативата. "


Политиката на FCA за предполагаемо игнориране на новия клас активи трябва да бъде отменена: трябва да се осигури силна подкрепа за жертвите на измами и Обединеното кралство следва да предприеме набор от модерни инициативи, насочени към насърчаване на криптовалутите, както и нейното саморегулиране.

Това, твърди партията, „ще превърне Обединеното кралство в център на законно финансиране на криптовалути, а не в център за крипто престъпления, какъвто е днес“.

По-рано този месец, Стивън Банън - съосновател на Breitbart News и бивш главен стратег в администрацията на президента Доналд Тръмп - заяви, че вижда Биткойн (BTC) като част от „глобалнa популисткa революция“.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Регулациите на криптовалути в Бразилия сериозно засегнаха крипто борсите

Bitcoin.com съобщи, че две основни борси за криптовалути, базирани в южноамериканската държава, са спрени след заплахите от големи глоби и непосредствените последици от регулации.  Acesso Bitcoin беш...
ФЕВ. 19, 2020 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Германски банки търсят одобрение от регулатора, за да предложат Биткойн попечителство

Местният вестник ‘Handelsblatt’ съобщи на 7-ми февруари, че Федералният орган за финансов надзор в Германия (BaFin) се занимава с наплив от заявления от 40 банки, които искат да станат регулирани попе...
ФЕВ. 11, 2020 20:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

FinCEN няма да позволи регресията на контрола върху прането на пари

Ел-Хинди откри речта си, като отбеляза особената комплексност на индустрията за ценни книжа и фючърси, която се състои от гъста мрежа от транзакции и взаимодействия между взаимосвързани страни.Този “н...
ФЕВ. 10, 2020 09:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

В Швейцария ще се изисква лична карта за транзакции над $1000

Позовавайки се на допълнителния риск, прагът за неидентифицирани криптовалутни транзакции е понижен от 5000 CHF на 1000 CHF (приблизително $1020).Разпоредбата идва след налагането на новите закони за ...
ФЕВ. 8, 2020 08:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света