НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Програмист създава Coca-Cola машина която приема Биткойн

ОКТ. 4, 2018 11:09 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Програмист създава Coca-Cola машина която приема Биткойн

Бразилски компютърен програмист създаде вендинг машина за Coca Cola, която приема плащания с Биткойн чрез Lightning Network (LN).


Вендинг машината работеща с BTC


Рикардо Рейс, описва подвига си в Medium пост на 2-и октомври, в който също споменава принадлежностите, които са били използвани за създаване на Биткойн вендинг машината. В допълнение към прилаганите техники за програмиране и хардуера на машината за вендинг автомати, които биха могли да получат инструкции от потребителския интерфейс, Рейс използва и Lightning Network, за да позволи по-бързи и по-евтини транзакции.

За разлика от нормалната транзакция с Биткойн, която се записва и проверява на публичен блокчейн, LN добавя вторичен слой, за да създаде платежен канал, който не изисква транзакциите да бъдат потвърдени от главния блокчейн, докато потребителите затворят канала. По този начин потребителите могат да извършват редица транзакции без да се налага потвърждаване от страна на копачите. След като затворят канала за плащане в Lightning Network, кумулативната му изходна информация се записва и проверява в главния Биткойн ledger.

Крипто разработчиците, Джоузеф Пуун и Тадиус Дрижа, въведоха Lightning Network като решение за бавните сделки на Биткойн по веригата, които вероятно пречат на растежа ѝ сред търговците. Работата на Рейс просто илюстрира процеса с пример от реалния свят, толкова просто, колкото машината за Coca-Cola.


Как работи Coca Cola вендинг машината?


https://youtu.be/2Fb6Xww2P7c

Рейс прави комуникационен мост между хардуерните и софтуерните инструменти на машината за кока-кола. От страна на хардуера, има Raspberry Pi 3 модел B, 7 инчов официален сензорен екран Para Raspberry Pi, водна помпа RS 385 и мост H L298N. От страна на софтуера и уеб решенията, Рейс използва Linux Raspbian в Raspberry Pi, Apache Server + PHP в Raspberry Pi, Кабел Pi (интерфейс GPIO), BTCPAY като решение за плащане, PUSHER като web-socket решение и HTML, PHP, Javascript e jQuery, като приложени програмни езици.

По-опростеният интерфейс на устройството създава сложна обратна връзка. Вендинг машината е снабдена с прост интерфейс, с QR код на портфейла на приемника. Хората, които искат да купят дадена напитка, трябва да сканират QR чрез приложенията си за портфейли, да въведат сумата и да я изпратят. Машината изпраща потвърждението на плащането при получаване на средствата, което не трябва да отнема повече от минута, и колата започва да се налива в стъклото под устройството.

В BTCPAY създавам фактурата (бутон за плащане), така че генерира QR код на Lightning Network за плащане", пише Рейс. "Също така създавам URL адрес за връщане (notification.php), който е дестинацията. BTCPAY ще информира кога поръчката за покупка има някакви промени, като например разписка за плащане.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Огромни количества Биткойн (BTC) се изместват от Binance

Според данните на CryptoQuant, борсата за криптовалути Binance отново се сблъска с огромен отлив на средства или по-конкретно 38,246 BTC, което докара общият баланс до близо 500,000 BTC.Вътрешно прера...
ОКТ. 25, 2021 23:43 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето докъде ще скочи Биткойн до декември, според този анализатор

Анализаторът, известен като ‘Altcoin Sherpa’, посочи на своите последователи ключовите нива, които трябва да наблюдават, докато Биткойн се отдръпваше от най-високата си стойност за всички времена от о...
ОКТ. 25, 2021 19:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Все повече големи играчи се насочват към крипто

В нов епизод на The Best Business Show, Антъни Скарамучи каза на домакина Антъни Помплиано, че повече институционални инвеститори вероятно ще се включат в криптовалутата, докато регулаторите се движат...
ОКТ. 25, 2021 11:02 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance прехвърлиха 36,306 BTC и платиха $3 такса

Крипто тракерът за данни BitInfoCharts забеляза огромна транзакция в размер на 36,306 BTC - на стойност над $2,21 милиарда към момента на публикуване.Транзакцията беше излъчена за първи път в мрежата ...
ОКТ. 25, 2021 00:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света