НАЧАЛО Други

Пристанището във Валенсия ще използва блокчейн технология

ОКТ. 9, 2018 09:57 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Пристанището във Валенсия ще използва блокчейн технология

Блокчейн технологията ще бъде разгърната за развитието на "смарт пристанище" в град Валенсия, Испания.

 

Съобщението беше направено на 3-ти октомври 2018 г. по време на конференцията Smart Ports & Supply Chain Technologies, проведена в холандския град Ротердам.


Прозрачност от край до край в логистичната верига


Хосе Гарсия Де Ла Гуя, ръководител на нововъзникващите технологии в пристанището на Валенсия, е натоварен с отговорността за внедряването на DLT в логистиката, за да стимулира от край до край цикъла на движение на стоките в пристанището.

Гуя изтъкна предимствата, които DLT технологията носи за логистиката - включително намалена употреба на хартия, по-малко време за поддръжка и впоследствие намаляване на общите разходи.

Той също така заяви, че технологията ще бъде използвана в много международни пристанища в бъдеще.

Той каза:
Започвайки от Валенсия, предлагаме да използваме блокчейн като стратегическа опция за осигуряване на прозрачност на логистичната верига от край до край, която да продължи по-далеч от нашето пристанище. Това означава, че планираме да прилагаме облачни технологии не само с нашите партньори от Port Community Systems, но и с всички останали.

Валенсия е второто най-натоварено пристанище в Средиземно море по обем - само зад пристанището на Алхесирас.

На конференцията Smart Ports & Supply Chain Technologies в Ротердам присъстваха представители на пристанищата на Валенсия, Антверпен (Белгия) и Алхесирас (Испания). Blockchain Labs for Open Collaboration, компания със седалище в Дания също се присъедини към събитието.


Промяна на играта за логистика и верига за доставки


Уникалните предимства на блокчейн технологията я правят идеална за логистиката и индустрията на веригата за доставки.

Невъзможността за промяна и прозрачността на DLT осигуряват безпроблемна верига за доставки и улеснява участниците да проследяват стоките, които се експедират на всеки етап.

На 27-ми септември 2017 г. бе съобщено за стартирането на BlockLab, съвместна инициатива, предприета от Община Ротердам и пристанищния орган на Ротердам в Холандия.

Изследователската лаборатория на DLT има за цел да проучи потенциалния неефективен енергиен преход на технологията, обработката на товарните потоци, логистиката на пристанищата, финансирането на акциите и уреждането на транзакциите, без необходимост от посредници.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Crypto.com с регулаторно одобрение от Малта

Според съобщение от 24-ти ноември Органът за финансови услуги на Малта, или MFSA, е дал принципно одобрение на Crypto.com за два финансови лиценза: 'Лиценз за Финансова Институция' и 'Лиценз за Виртуа...
НОЕ. 28, 2020 23:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето колко Биткойн са изкопали Bitfarms през третото тримесечие

От юли до септември Bitfarms добиват 535 BTC при $7500 за монета. За сравнение, компанията е добила 815 BTC през второто тримесечие при средна цна от $5075.Вината е на халвингаКомпанията също завърши ...
НОЕ. 27, 2020 23:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Сатоши Накамото предполагаемо е създал Биткойн в Лондон

Няколко фактора сочат, че псевдонимният създател на Биткойн е действал от столицата на Обединеното кралство. Това се базира на стила на писане на Накамото, модела на дейност и съдържанието на генезисн...
НОЕ. 27, 2020 14:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Търговският обем на Binance поставя нови рекорди

Биткойн е в рамките на $1,000 от най-високата си цена от $19,891, отчетена през декември 2017 г., търговията на крипто борсата Binance също достига нови висоти, с обем от над 37 милиарда долара през п...
НОЕ. 25, 2020 16:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света