НАЧАЛО Други

Пристанището във Валенсия ще използва блокчейн технология

ОКТ. 9, 2018 09:57 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Пристанището във Валенсия ще използва блокчейн технология

Блокчейн технологията ще бъде разгърната за развитието на "смарт пристанище" в град Валенсия, Испания.

Съобщението беше направено на 3-ти октомври 2018 г. по време на конференцията Smart Ports & Supply Chain Technologies, проведена в холандския град Ротердам.


Прозрачност от край до край в логистичната верига


Хосе Гарсия Де Ла Гуя, ръководител на нововъзникващите технологии в пристанището на Валенсия, е натоварен с отговорността за внедряването на DLT в логистиката, за да стимулира от край до край цикъла на движение на стоките в пристанището.

Гуя изтъкна предимствата, които DLT технологията носи за логистиката - включително намалена употреба на хартия, по-малко време за поддръжка и впоследствие намаляване на общите разходи.

Той също така заяви, че технологията ще бъде използвана в много международни пристанища в бъдеще.

Той каза:
Започвайки от Валенсия, предлагаме да използваме блокчейн като стратегическа опция за осигуряване на прозрачност на логистичната верига от край до край, която да продължи по-далеч от нашето пристанище. Това означава, че планираме да прилагаме облачни технологии не само с нашите партньори от Port Community Systems, но и с всички останали.

Валенсия е второто най-натоварено пристанище в Средиземно море по обем - само зад пристанището на Алхесирас.

На конференцията Smart Ports & Supply Chain Technologies в Ротердам присъстваха представители на пристанищата на Валенсия, Антверпен (Белгия) и Алхесирас (Испания). Blockchain Labs for Open Collaboration, компания със седалище в Дания също се присъедини към събитието.


Промяна на играта за логистика и верига за доставки


Уникалните предимства на блокчейн технологията я правят идеална за логистиката и индустрията на веригата за доставки.

Невъзможността за промяна и прозрачността на DLT осигуряват безпроблемна верига за доставки и улеснява участниците да проследяват стоките, които се експедират на всеки етап.

На 27-ми септември 2017 г. бе съобщено за стартирането на BlockLab, съвместна инициатива, предприета от Община Ротердам и пристанищния орган на Ротердам в Холандия.

Изследователската лаборатория на DLT има за цел да проучи потенциалния неефективен енергиен преход на технологията, обработката на товарните потоци, логистиката на пристанищата, финансирането на акциите и уреждането на транзакциите, без необходимост от посредници.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Twitter стартира проверка на NFT профилни снимки

Разбира се, може да “притежавате” тази анимационна маймуна в снимката на вашия профил, в смисъл, че токенът е прикрепен към вашия Етериум адрес в леджъра – но какво пречи на някой просто да щракне с д...
ЯНУ. 24, 2022 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Google Pay наема бивш изпълнителен директор на PayPal за разширяване на крипто услугите

Според Bloomberg, Google Pay, един от водещите цифрови портфейли за плащания, е наел бившия изпълнителен директор на Paypal Арнолд Голдбърг, в опит да разшири и ускори своите крипто операции.Google на...
ЯНУ. 24, 2022 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Майкъл Новограц предложи облог за $1 милион на Биткойн критика Питър Шиф

Новограц предложи на най-знаменитият Биткойн критик облог за $1 милион спрямо често повтаряното предсказание на Шиф, че пазарът на криптовалути ще се срине.Крипто магнатът залага, че Биткойн ще се тър...
ЯНУ. 23, 2022 21:47 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ел Салвадор продължават да купуват по време на спада

Новото допълнение към BTC резервите на Ел Салвадор беше обявено от президента Наиб Букеле, който потвърди, че покупката на 410 BTC е извършена срещу $15 милиона, поставяйки цената на приблизително $36...
ЯНУ. 23, 2022 12:29 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света