НАЧАЛО Други

Пристанището във Валенсия ще използва блокчейн технология

ОКТ. 9, 2018 09:57 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Пристанището във Валенсия ще използва блокчейн технология

Блокчейн технологията ще бъде разгърната за развитието на "смарт пристанище" в град Валенсия, Испания.

 

Съобщението беше направено на 3-ти октомври 2018 г. по време на конференцията Smart Ports & Supply Chain Technologies, проведена в холандския град Ротердам.


Прозрачност от край до край в логистичната верига


Хосе Гарсия Де Ла Гуя, ръководител на нововъзникващите технологии в пристанището на Валенсия, е натоварен с отговорността за внедряването на DLT в логистиката, за да стимулира от край до край цикъла на движение на стоките в пристанището.

Гуя изтъкна предимствата, които DLT технологията носи за логистиката - включително намалена употреба на хартия, по-малко време за поддръжка и впоследствие намаляване на общите разходи.

Той също така заяви, че технологията ще бъде използвана в много международни пристанища в бъдеще.

Той каза:
Започвайки от Валенсия, предлагаме да използваме блокчейн като стратегическа опция за осигуряване на прозрачност на логистичната верига от край до край, която да продължи по-далеч от нашето пристанище. Това означава, че планираме да прилагаме облачни технологии не само с нашите партньори от Port Community Systems, но и с всички останали.

Валенсия е второто най-натоварено пристанище в Средиземно море по обем - само зад пристанището на Алхесирас.

На конференцията Smart Ports & Supply Chain Technologies в Ротердам присъстваха представители на пристанищата на Валенсия, Антверпен (Белгия) и Алхесирас (Испания). Blockchain Labs for Open Collaboration, компания със седалище в Дания също се присъедини към събитието.


Промяна на играта за логистика и верига за доставки


Уникалните предимства на блокчейн технологията я правят идеална за логистиката и индустрията на веригата за доставки.

Невъзможността за промяна и прозрачността на DLT осигуряват безпроблемна верига за доставки и улеснява участниците да проследяват стоките, които се експедират на всеки етап.

На 27-ми септември 2017 г. бе съобщено за стартирането на BlockLab, съвместна инициатива, предприета от Община Ротердам и пристанищния орган на Ротердам в Холандия.

Изследователската лаборатория на DLT има за цел да проучи потенциалния неефективен енергиен преход на технологията, обработката на товарните потоци, логистиката на пристанищата, финансирането на акциите и уреждането на транзакциите, без необходимост от посредници.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

PayPal официално потвърдиха придобиването на Curv

Финансовите условия на сделката не са оповестени.Множество медии съобщиха, че преговорите за придобиване все още са в ранен етап миналата седмица, но PayPal вече го направи официално.PayPal се ангажир...
МАР. 8, 2021 16:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето какво е мнението на основателят на Лайткойн за нашумялите NFT

NFT Библията на пазара OpenSea гласи, че NTF са "уникални, дигитални елементи с управлявана от блокчейн собственост“ и твърди, че "примери включват колекционерски предмети, предмети в игри, дигитално ...
МАР. 8, 2021 21:19 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

UFC обявиха партньорство с онлайн крипто казино

Партньорството, обявено на 7-ми март, ще направи Stake "първият официален партньор за залагания" на UFC в Азия и Латинска Америка. Сделката обаче ще изключи ключовия пазар на UFC в Бразилия.Двете фирм...
МАР. 8, 2021 21:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Наддаването за първата публикация в Twitter достигна $2,5 милиона

В петък главният изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси обърна внимание на токенизирана версия на първия си туит на платформата за незаменяеми токени (NFT) Valuables. Въпреки че туитът от 2006 г....
МАР. 7, 2021 18:39 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света