НАЧАЛО Други

Пристанището във Валенсия ще използва блокчейн технология

ОКТ. 9, 2018 09:57 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Пристанището във Валенсия ще използва блокчейн технология

Блокчейн технологията ще бъде разгърната за развитието на "смарт пристанище" в град Валенсия, Испания.

Съобщението беше направено на 3-ти октомври 2018 г. по време на конференцията Smart Ports & Supply Chain Technologies, проведена в холандския град Ротердам.


Прозрачност от край до край в логистичната верига


Хосе Гарсия Де Ла Гуя, ръководител на нововъзникващите технологии в пристанището на Валенсия, е натоварен с отговорността за внедряването на DLT в логистиката, за да стимулира от край до край цикъла на движение на стоките в пристанището.

Гуя изтъкна предимствата, които DLT технологията носи за логистиката - включително намалена употреба на хартия, по-малко време за поддръжка и впоследствие намаляване на общите разходи.

Той също така заяви, че технологията ще бъде използвана в много международни пристанища в бъдеще.

Той каза:
Започвайки от Валенсия, предлагаме да използваме блокчейн като стратегическа опция за осигуряване на прозрачност на логистичната верига от край до край, която да продължи по-далеч от нашето пристанище. Това означава, че планираме да прилагаме облачни технологии не само с нашите партньори от Port Community Systems, но и с всички останали.

Валенсия е второто най-натоварено пристанище в Средиземно море по обем - само зад пристанището на Алхесирас.

На конференцията Smart Ports & Supply Chain Technologies в Ротердам присъстваха представители на пристанищата на Валенсия, Антверпен (Белгия) и Алхесирас (Испания). Blockchain Labs for Open Collaboration, компания със седалище в Дания също се присъедини към събитието.


Промяна на играта за логистика и верига за доставки


Уникалните предимства на блокчейн технологията я правят идеална за логистиката и индустрията на веригата за доставки.

Невъзможността за промяна и прозрачността на DLT осигуряват безпроблемна верига за доставки и улеснява участниците да проследяват стоките, които се експедират на всеки етап.

На 27-ми септември 2017 г. бе съобщено за стартирането на BlockLab, съвместна инициатива, предприета от Община Ротердам и пристанищния орган на Ротердам в Холандия.

Изследователската лаборатория на DLT има за цел да проучи потенциалния неефективен енергиен преход на технологията, обработката на товарните потоци, логистиката на пристанищата, финансирането на акциите и уреждането на транзакциите, без необходимост от посредници.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Банка финансира NFT проект с близо $700 милиона

Sorare успяха да изградят платформа за фентъзи футбол, базирана на NFT, в която всяка дигитална карта е регистрирана като уникален токен в блокчейна на Етериум. Играчите могат да купуват и продават ка...
СЕП. 23, 2021 17:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SushiSwap отричат да има заплаха за потребителските средства

Според доклади на различни медии, хакерът е заявил, че е идентифицирал уязвимост, която касае потребителски средства на стойност над $1 милиард, заявявайки, че информацията е станала публично достъпна...
СЕП. 23, 2021 14:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Федералният резерв скоро ще сподели значително проучване

Федералният резерв на САЩ ще публикува своя доклад за CBDC (дигитални валути на централни банки), според председателя на Фед, Джером Пауъл, който проведе пресконференция на 22-ри семптември.Пауъл иска...
СЕП. 23, 2021 13:52 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

NFT стартъпът Dapper Labs набира $250 милиона

Coatue Ventures водеше кръга с участието на съществуващите инвеститори a16z, GV (по-рано Google Ventures) и Version One Ventures. Нови инвеститори, включително BOND, фирма за рисков капитал, и GIC, си...
СЕП. 23, 2021 10:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света