НАЧАЛО Финтех

Приложението за плащания Lydia събра 45 милиона долара

ЯНУ. 17, 2020 13:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Приложението за плащания Lydia събра 45 милиона долара

Френският стартъп Lydia набира $ 45 милиона серия B кръг (40 милиона евро). Tencent води кръга със съществуващите инвеститори CNP Assurances, XAnge и New Alpha.

Ако живеете във Франция, има вероятност вече да сте чували за Lydia.


Компанията се превърна в добре известно френско приложение за мобилни разплащания, особено за хора под 30 години. Приемете го като Square Cash или Venmo, но за Франция.


В началото искахме да наберем по-малко средства, но в крайна сметка събрахме повече”, каза изпълнителният директор и съосновател на Lydia, Кирил Чиче, в телефонно интервю.


Компанията успя да привлече 3 милиона потребители във Франция. По-впечатляващото е, че 25% от французите между 18 и 30 години имат акаунт в Lydia - и 5,000 нови потребители се регистрират всеки ден. В момента компанията има 90 служители.


Съвсем наскоро тя си разшири услугите отвъд плащанията. Първо, Lydia иска да помогне на потребителите да управляват парите си по много различни начини с много важен плюс - всичко трябва да се случва в реално време.


Можете да създадете няколко акаунта в Lydia, за да заделяте пари или да използвате средствата в тази подсметка за конкретна цел. Само тази функция превръща приложението в универсално приложение за управление на пари.


Например, можете да свържете разплащателна карта на Lydia с акаунт в апликацията, а виртуална карта с друг акаунт - тази виртуална карта работи с Apple Pay, Google Pay, Samsung Pay и други. Можете да промените тези настройки в реално време.


Можете да споделяте акаунти с други потребители на Lydia. А споделените акаунти са наистина споделени - всеки може да вкарва и тегли пари от този акаунт. Можете да харчите директно от тази сметка или да прехвърляте пари в друга сметка.


Съвсем наскоро компанията въведе “market”, борса на други финансови продукти. От приложението Lydia можете да вземете назаем до 1,000 евро само за няколко секунди. Можете също да застраховате телефона си и други мобилни устройства. Можете да получите малко безплатен кредит, когато отворите банкова сметка, да застраховате дома си с Luko, да преминете към друг доставчик на електричество и газ, да сравнеите доставчиците на мобилни телефони и интернет, и други.


И тази стратегия ще бъде ключова за в бъдеще.Имаме амбициозна цел, която превръща Lydia в мобилно приложение за финансови услуги“, каза Чиче.


Той също така посочи, че компанията, която е била най-успешна, когато става въпрос за създаването на мобилен пазар на финансови продукти, е Tencent с WeChat.


Tencent също е играч номер едно в индустрията за видеоигри и няма индустрия с толкова висока ангажираност на потребителите”, спомена Чиче. Tencent придоби Supercell, купи 40% от Epic Games, придоби Riot Games (League of Legends), инвестира в Ubisoft, Activision Blizzard, Discord и др.


В сравнение с много финтех стартъпи, Lydia не иска да замества банките изцяло - от компанията твърдят, че искат да изградят приложение за метабанкинг. Плащанията "peer-to-peer" представляват върха на фунията и страхотна стратегия за придобиване на потребители, благодарение на мрежовите ефекти.


След това можете да свържете сметката си в Lydia с вашата банкова сметка и дебитна карта. По този начин можете да движите пари между вашите акаунти и банковата ви сметка. Идета е, че след известно време преставате да харчите пари директно от акаунта си в Lydia и разчитате по-силно на вградените функции на Lydia за разплащания, като банковата ви сметка действа като спестовна.


Компанията се надява, че тя може да превърне активните потребители на Lydia в платени клиенти с шепа вътрешни и външни финансови продукти. С други думи, компанията не иска да стане кредитна институция като традиционна банка, тя иска да стане финансов център. Разширяването на пазара ще бъде голям фокус за напредването на компанията.


Докато Lydia се предлага в други европейски страни, апликацията все още се използва масово на родния си пазар.  

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Финтех новини

ЕС все още нямат ясна позиция спрямо криптовалутата на Facebook

Може би Libra са избрали грешния момент, за да стартират новия си проект предвид регулаторните дейности през последните няколко години. Правителствата по целия свят се борят да контролират риска с пом...
ФЕВ. 24, 2020 08:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Финансовите регулатори на Япония ще обсъждат създаването на криптовалута

Япония се присъединява към списъка на страните, изследващи криптовалута на централната банкаЯпония се готви да се присъедини към нарастващия списък на страните, за да проучи предимствата на държавния ...
ФЕВ. 22, 2020 20:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Първата украинска Биткойн борса пуска криптовалута, фиксирана към националната валута на страната

Озаглавен UAX, новият стейбълкойн е обвързан с гривна при съотношение 1: 1 и се основава на Етериум блокчейн, според официално съобщение на борсата Kuna от 20-ти февруари.Според Kuna, UAX сега се т...
ФЕВ. 22, 2020 16:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Shopify се присъединяват към групата за разработка на криптовалутата на Facebook

Тя се присъединява към компании, включително Coinbase, Spotify и PayU като член на нестопанската организация, която управлява блокчейна на Libra, както и работи с валидаторни възли (нодове) в своята м...
ФЕВ. 21, 2020 22:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света