НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Приходите на Биткойн миньорите спадат - какво означава това?

МАЙ. 22, 2020 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Приходите на Биткойн миньорите спадат - какво означава това?

Приходите от добив на Биткойн спаднаха до нива, наблюдавани в началото на 2019 г. за втори път през 2020 г.

Всеки път когато спадне до многогодишно дъно, това бележи началото на възходящ тренд. 

 

Последният път, когато дневните приходи от добив на Биткойн бяха около $ 7 милиона беше на 13-ти март 2020 г. Тогава цената на флагманската криптовалута спадна до $ 3,800 на BitMEX, след като бяха ликвидирани над милиард долара в дълги позиции. 

 

След като приходите от добива се сринаха на 13-ти март, цената на Биткойн се повиши от $ 3,800 до над $ 10,000, отчитайки печалби от над 177% в рамките на следващия месец и половина. 

 

Когато приходите от добива на Биткойн спаднат рязко, това индикира, че миньорите капитулират в резултат на неблагоприятни пазарни условия.

 

От 12-ти до 13-ти март приходите от добив на Биткойн спаднаха в резултат от 50% спад в цената на Биткойн в рамките на 24 часа. Този път, спадът изглежда е причинен от ефекта на халвинга върху екосистемата от миньори.

 

Преди халвинга, копачите генерираха около 1,800 BTC в приходи всеки ден. Днес, тази стойност се очаква да е около 900 BTC за деня. 

 

Цената на Биткойн в момента е на ниво близко до това, наблюдавано преди халвинга. За по-малките миньори, застой в цената на Биткойн е повод те да прекратят операциите си. Това обикновено бележи дъно за цената, тъй като индикира пиково ниво за страха на пазара. 

 

От началото на 2019 г. до средата, цената на Биткойн нарасна от $ 4,000 до $ 14,000 и данните предполагат, че Биткойн е позициониран за подобно движение.

 

Технически индикатори, като индексът на относителна сила и подвижната средна стойност на големите времеви рамки, предполагат, че все още не сме наближили върха на този цикъл.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн превъзхожда златото

В ново интервю с водещия на подкаста 'The Breakdown', Натаниел Уитмор, Пал казва, че Биткойн сега е топ резервен актив въпреки високите нива на волатилност.Що се отнася до активите, които са запас от ...
СЕП. 29, 2020 15:11 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво се случва с Биткойн?

Обхватът, комбиниран със засилващите се опасения на различните медии за  оспорваните избори и редицата скандали, заформили се около изборите, може да намеква, че има промяна в сантимента, която би мог...
СЕП. 28, 2020 21:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн постави рекорд за най-дълъг период над $10,000

Биткойн затвори неделя на $10,973, поставяйки рекорд за най-много дневни затваряния над $10,000, според данни от Messari. Предишният рекорд от 62 поредни дни над $10,000 на флагманската криптовалута з...
СЕП. 28, 2020 13:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Всички валути ще бъдат фиксирани към Биткойн, според автор на бестселър

В интервю за Cambridge House International, авторът на "Price of Tomorrow" описа сценарий, при който криптовалута номер едно ще се превърне в монетарния крал."Така че правителството казва, 'Ще направи...
СЕП. 28, 2020 20:12 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света