НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Приходите на Биткойн миньорите спадат - какво означава това?

МАЙ. 22, 2020 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Приходите на Биткойн миньорите спадат - какво означава това?

Приходите от добив на Биткойн спаднаха до нива, наблюдавани в началото на 2019 г. за втори път през 2020 г.

Всеки път когато спадне до многогодишно дъно, това бележи началото на възходящ тренд. 

 

Последният път, когато дневните приходи от добив на Биткойн бяха около $ 7 милиона беше на 13-ти март 2020 г. Тогава цената на флагманската криптовалута спадна до $ 3,800 на BitMEX, след като бяха ликвидирани над милиард долара в дълги позиции. 

 

След като приходите от добива се сринаха на 13-ти март, цената на Биткойн се повиши от $ 3,800 до над $ 10,000, отчитайки печалби от над 177% в рамките на следващия месец и половина. 

 

Когато приходите от добива на Биткойн спаднат рязко, това индикира, че миньорите капитулират в резултат на неблагоприятни пазарни условия.

 

От 12-ти до 13-ти март приходите от добив на Биткойн спаднаха в резултат от 50% спад в цената на Биткойн в рамките на 24 часа. Този път, спадът изглежда е причинен от ефекта на халвинга върху екосистемата от миньори.

 

Преди халвинга, копачите генерираха около 1,800 BTC в приходи всеки ден. Днес, тази стойност се очаква да е около 900 BTC за деня. 

 

Цената на Биткойн в момента е на ниво близко до това, наблюдавано преди халвинга. За по-малките миньори, застой в цената на Биткойн е повод те да прекратят операциите си. Това обикновено бележи дъно за цената, тъй като индикира пиково ниво за страха на пазара. 

 

От началото на 2019 г. до средата, цената на Биткойн нарасна от $ 4,000 до $ 14,000 и данните предполагат, че Биткойн е позициониран за подобно движение.

 

Технически индикатори, като индексът на относителна сила и подвижната средна стойност на големите времеви рамки, предполагат, че все още не сме наближили върха на този цикъл.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн CME фючърсите са на път да формират златен кръст

На дневната графика на Биткойн фючърсите на CME се формира потенциално бичи модел на един технически индикатор. Изглежда 50-дневната подвижна средна се насочва към пробив на 200-дневната средна в р...
ЮНИ. 4, 2020 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Появи се ново предположение за това кой е създателят на Биткойн

В интервю за Forbes Нелсън казва, че геният в математика от калибъра на Нютон вероятно е човекът, създал водещата криптовалута. Той има предвид Шиничи Мошизуки, японски математик, завършил докторантур...
ЮНИ. 4, 2020 16:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Хегемонията на Китай в сектора на добив на Биткойн е застрашена

Делът на страната от световната хешираща мощност е близо до това да падне под нивото от 65 процента, което е рязък спад в сравнение с април 2018 г., когато контролираше над 90 процента от мрежата на B...
ЮНИ. 4, 2020 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китайската полиция откри тайна операция за копаене на Биткойн в надгробни могили

Местният англоезичен информационен бюлетин Beijing News съобщи на 31-ви май, че органите на реда откриват незаконна криптодобивна операция в северния китайски град Дакин. По-точно, операцията за добив...
ЮНИ. 3, 2020 21:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света