НАЧАЛО Други

Приемането на блокчейн в IoT индустрията се удвоява през 2018 г.

ЯНУ. 16, 2019 11:16 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Приемането на блокчейн в IoT индустрията се удвоява през 2018 г.

Приемането на блокчейн в индустрията на "интернет на нещата" (IoT) се удвоява повече от 2 пъти през последните 12 месеца, сочи проучване на голямата холандска фирма за киберсигурност, Gemalto.


Според проучването, IoT фирмите в индустрията все повече се обръщат към блокчейн, като приемането се удвоява от 9% на 19% през последните 12 месеца.

Според сведенията, Gemalto проучват общо 950 институции, които взимат ИТ и бизнес решения в световен мащаб. Според данните от проучването, 90% от компаниите смятат, че сигурността на IoT устройствата е значително съображение за клиентите, а 79% искат по-стабилни правителствени указания за сигурност.

В доклада се отбелязва, че докато се очаква правителствата да се намесят в регулацията, индустрията се обръщат към блокчейн като потенциално решение. Почти една четвърт (23%) от анкетираните смятат, че тази технология „би била идеалното решение за осигуряване на IoT устройства“.

Освен това, 91% от организациите, които не използват блокчейн, заявиха, че вероятно ще обмислят приемането му в бъдеще.

Джейсън Харт, главен технически директор в Gemalto, посочва в резюмето на проучването:

Бизнесът очевидно чувства натиска от защитата на нарастващото количество данни, които събират и съхраняват. Но докато още е позитивно, те се опитват да решат, че като инвестират в повече сигурност, като например блокчейн, се нуждаят от директно ръководство, за да се уверят, че не се оставят изложени на риск.

Според прессъобщението, Gemalto е световен лидер в областта на дигиталната сигурност, опериращ в 180 страни и отчитащ приходи от 3 милиарда евро през 2017 г.

Както бе съобщенo през септември миналата година, блокчейн консорциумът R3 внедриха приложение за цифров идентификатор, разработено от Gemalto в последната версия на своята блокчейн платформа - Corda.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

5 съвета за висока продуктивност от Career Show

Постигането на висока продуктивност на работа обаче често се оказва сериозно предизвикателство. Нерядко задачите, които сме си поставили в началото на деня, не само че не намаляват, а дори се увеличав...
ОКТ. 16, 2021 12:14 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бившата звезда на UFC Хабиб Нурмагомедов става представител на криптовалута

В съобщение, публикувано в профила му в Instagram, Нурмагомедов описва GMT като "най-напредналия токен в света".Той продължи да сравнява блокчейн с интернет, прогнозирайки, че блокчейн и Биткойн ще из...
ОКТ. 16, 2021 15:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Блокчейн геймингът набира популярност

Според доклада за блокчейн игри на DappRadar за Q3, уникалните активни портфейли, свързани с децентрализирани приложения за игри, достигат общо 754,000 за периода. Това представлява почти половината о...
ОКТ. 15, 2021 16:28 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Пенсионен фонд в размер от $69 милиарда проучва крипто пространството

Стюарт Симънс, директор на QIC и отговорник за валутите, твърди, че държавната компания няма да инвестира много от самото начало поради липсата на регулаторна яснота относно криптовалутите в Австралия...
ОКТ. 15, 2021 14:12 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света