НАЧАЛО Регулации

Прибързано решение ли е данъчното облагане на Биткойн в Южна Корея

ЮНИ. 24, 2020 09:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Прибързано решение ли е данъчното облагане на Биткойн в Южна Корея

Южнокорейските икономисти не са доволни от предложението на правителството да облага Биткойн и други криптовалути.

Всеки ‘данък върху криптовалута’ трябва да бъде премахнат и да не се прилага, казаха академиците на страната пред местни репортери през уикенда.


Причината за подобни твърдения е една - данъците върху нововъзникващия клас активи могат да блокират по-широкия индустриален растеж в страната.


Данъчното облагане на Биткойн е ‘прибързано


Икономиката на Южна Корея зависи от бавния растеж и семейната бизнес система, наречена ‘chaebol’, което прави навлизането на пазара на труда предизвикателно, като ниските заплати също са съществен проблем.


Имайки предвид горепосоченото, корейските икономисти смятат, че криптовалутите са процъфтяващ клас активи, докато блокчейн технологията предлага дългосрочни възможности за растеж на страната.


Попитайте Сунг Тае-Йон от университета Йонсей. Образованият от Харвард професор казва, че облагането на криптовалути е ‘преждевременно’ решение, като се има предвид, че пазарът на цифрови активи все още се развива и не е толкова утвърден, колкото други сектори.


Сунг вярва, че криптовалутите трябва да изминат дълъг път, преди да бъдат регулирани като фиатните валути. Професорът има право - Биткойн съществува от 2009 г., но криптовалутите придобиха известност едва след 2018 г.


Горепосоченото означава, че криптовалутите във всички аспекти все още са нов клас активи и са едва на десетилетие. Сунг обясни:


Всяко необмислено данъчно облагане или въвеждане на регулации може да бъде спънка за устойчив растеж на индустрията.


Печалбите от BTC трябва да се отчитат


Решението за данък върху криптовалутите в Корея дойде в края на миналата седмица след години на обсъждане и парламентарни дискусии. До тази дата криптовалутите се считаха за ‘освободени от данъци безопасно убежище’ в страната, като регулаторите и експертите бяха ожесточено против тяхното узаконяване.


Министър Хонг Нами заяви, че през юли ще започне облагането на криптовалути в страната. Индивидуалните транзакции е малко вероятно да бъдат обложени с данък, но всички печалби ще трябва да се отчитат.


Предложението ще приведе Корея в съответствие със страни като Япония, Сингапур, САЩ и други.


Все пак, това развитие означава, че корейците ще са по-предпазливи при търговията с криптовалути. Страната има динамично крипто пространство, с блокчейн проекти като ICON и инвестиционни фондове като Hashed.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (1)
Ивайло ЮНИ. 25, 2020 От няколко месеца се занимавам с един сайт който изглеждаше съмнителен, реших да пробвам тъй като не ми коства нищо. Миналата седмица изкарах 1287лв. След таксите и т. н. Доволен съм тъй като не губиш нищо.https://freebitco.in/?r=36608933
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Законопроект в САЩ би направил криптовалутите незаконни

Той би компрометирал всякакъв вид шифриране и съответно би направил всички криптовалути незаконни. Важно е да се подчертае, че на този етап, законопроектът не е приет. Идеята е, всякакви шифриран...
ЮЛИ. 4, 2020 19:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Кражбата на Биткойн не е престъпление в Русия

„Криптовалутата не е престъпление срещу собствеността, поради липсата на правен статут, не е възможно да се признае за обект на гражданското право; този вид виртуални пари не попада в нито една от кат...
ЮЛИ. 3, 2020 18:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Финансовите органи в Япония засилват регулацията на крипто пространството

Финансовият орган издаде предупреждение срещу инвестиционни съвети за криптовалути и други активи, споделени от индивиди и групи. Той предупреди, че такива лица трябва да са регистрирани преди да извъ...
ЮНИ. 4, 2020 19:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

ICO на френски доставчик на възобновяема енергия получи регулаторно одобрение

‘Autorite des Marches Financiers’ (AMF) даде одобрението си чрез своята схема за ‘ICO виза’ на 12-ти май. Очаква се кампанията да продължи от 8-ми септември до 12-ти ноември.  ICO визите бях...
ЮНИ. 3, 2020 19:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света