НАЧАЛО Регулации

Прибързано решение ли е данъчното облагане на Биткойн в Южна Корея

ЮНИ. 24, 2020 09:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Прибързано решение ли е данъчното облагане на Биткойн в Южна Корея

Южнокорейските икономисти не са доволни от предложението на правителството да облага Биткойн и други криптовалути.

 

Всеки ‘данък върху криптовалута’ трябва да бъде премахнат и да не се прилага, казаха академиците на страната пред местни репортери през уикенда.


Причината за подобни твърдения е една - данъците върху нововъзникващия клас активи могат да блокират по-широкия индустриален растеж в страната.


Данъчното облагане на Биткойн е ‘прибързано


Икономиката на Южна Корея зависи от бавния растеж и семейната бизнес система, наречена ‘chaebol’, което прави навлизането на пазара на труда предизвикателно, като ниските заплати също са съществен проблем.


Имайки предвид горепосоченото, корейските икономисти смятат, че криптовалутите са процъфтяващ клас активи, докато блокчейн технологията предлага дългосрочни възможности за растеж на страната.


Попитайте Сунг Тае-Йон от университета Йонсей. Образованият от Харвард професор казва, че облагането на криптовалути е ‘преждевременно’ решение, като се има предвид, че пазарът на цифрови активи все още се развива и не е толкова утвърден, колкото други сектори.


Сунг вярва, че криптовалутите трябва да изминат дълъг път, преди да бъдат регулирани като фиатните валути. Професорът има право - Биткойн съществува от 2009 г., но криптовалутите придобиха известност едва след 2018 г.


Горепосоченото означава, че криптовалутите във всички аспекти все още са нов клас активи и са едва на десетилетие. Сунг обясни:


Всяко необмислено данъчно облагане или въвеждане на регулации може да бъде спънка за устойчив растеж на индустрията.


Печалбите от BTC трябва да се отчитат


Решението за данък върху криптовалутите в Корея дойде в края на миналата седмица след години на обсъждане и парламентарни дискусии. До тази дата криптовалутите се считаха за ‘освободени от данъци безопасно убежище’ в страната, като регулаторите и експертите бяха ожесточено против тяхното узаконяване.


Министър Хонг Нами заяви, че през юли ще започне облагането на криптовалути в страната. Индивидуалните транзакции е малко вероятно да бъдат обложени с данък, но всички печалби ще трябва да се отчитат.


Предложението ще приведе Корея в съответствие със страни като Япония, Сингапур, САЩ и други.


Все пак, това развитие означава, че корейците ще са по-предпазливи при търговията с криптовалути. Страната има динамично крипто пространство, с блокчейн проекти като ICON и инвестиционни фондове като Hashed.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (1)
Ивайло ЮНИ. 25, 2020 От няколко месеца се занимавам с един сайт който изглеждаше съмнителен, реших да пробвам тъй като не ми коства нищо. Миналата седмица изкарах 1287лв. След таксите и т. н. Доволен съм тъй като не губиш нищо.https://freebitco.in/?r=36608933
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Бивш съветник на Ripple е новия контролер на валутата на САЩ

Бившият съветник на Ripple и служител на Министерството на финансите на САЩ Майкъл Бар е подготвен да стане следващият контролер на валутата в САЩ, се казва в доклад на Wall Street Journal. Бар беше с...
ЯНУ. 22, 2021 19:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Джо Байдън замрази противоречив законопроект на FinCEN

Това включва спорното предложение за крипто портфейли на FinCEN.Байдън натисна пауза46-ият президент на САЩ Джо Байдън реши да замрази всички нови и чакащи регулации в деня си на встъпване в длъжност....
ЯНУ. 21, 2021 21:16 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Дубай искат да въведат регулации за криптовалутите

DFSA планира да въведе регулаторна рамка за различни дигитални активи като част от своя бизнес план за 2021–2022 г., публикуван на 18 януари.Според DFSA, предстоящата крипто рамка ще разшири допълните...
ЯНУ. 20, 2021 15:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Само 40 държави имат право да издават дигитални валути

В скорошна блог публикация МВФ съобщава, че според различни проучвания все по-голям брой централни банки проучват възможността да имат дигитална валута на централната банка (CBDC). Повечето държави-чл...
ЯНУ. 17, 2021 18:36 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света