НАЧАЛО Uncategorized

Приблизително 1000 крипто проекта “умряха” тази година

30.12.2018 21:46 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Приблизително 1000 крипто проекта “умряха” тази година

Около 1000 различни проекта, свързани с криптовалута, се провалиха през 2018 година, според данни на DeadCoins и Coinopsy. Някои от тях бяха сравнително добре познати жертви на мечия пазар.

Много от мъртвите крипто проекти бяха абсолютни измами, които бяха прикрити зад ICO. В дългия списък с DeadCoins и Coinpsy на изоставени и / или измамни схеми за цифрова валута е включен BitConnect, който се счита за една от най-големите криминално свързани Понци схеми в историята.

Coinopsy: 483 неактивни цифрови валутни проекти

Deadcoins, които съставят един от най-изчерпателните източници на информация за неактивните криптовалути, разкри, че има поне 934 цифрови валути, които вече са мъртви. През юли 2018 година DeadCoins съобщиха за 800 изоставени крипто токена. Междувременно Coinopsy откриват 483 проекта за цифрова валута, които вече не са активни.

Според Coinopsy криптовалутите може да се считат за мъртви, ако неговият токен бъде изоставен от основателите му, е измама и / или уебсайтът е мъртъв. Крипто проектът може също да бъде считан за мъртъв, ако неговия токен няма обем на търговията или нодове за потвърждаване на транзакции, които да я подкрепят, отбелязаха Coinopsy. Ако има неразрешени технически проблеми със софтуер, поддържащ криптовалута, като например проблеми с портфейлите, използвани за съхраняването му, тогава криптото може да се счита за неактивно.

По-специално, Coinopsy категоризират мъртвите токени като: “ICO мъртви токени”, шегувити мъртви монети, изоставени мъртви токени, и измамни мъртви монети. Понастоящем съществуват 113 ICO мъртви токени, идентифицирани от Coinopsy, което означава, че тези проекти стартират ICO, но никога не са създавали продукт или актуализации, свързани с продължаващото развитие на тяхната платформа. Крипто токените могат също да бъдат класифицирани като мъртви ICO монети, ако са били използвани за извършване на пъмп и дъмп схеми или други видове пазарни манипулации, без да виждат реално приемане.

Wall Street Journal откриват плагиатствани бели книги</s tron g>

Според Coinopsy един мъртъв токен е каквато и да е криптовалута, стартирана с намерението просто на шега и няма сериозни планове да стане полезен цифров актив. В момента има 17 токена, изброени като шега. Освен това, Coinopsy откри най-малко 40 проекта за криптовалути, които са били измами и 313 изоставени.

Coinopsy обяснява, че токен може да се счита за мъртъв, ако се нарежда над 1000 по отношение на пазарната капитализация за 3 последователни месеца. Токенът, чийто обем на търговия е под $1000 за 3 месеца, също е мъртъв.

Наскоро Wall Street Journal (WSJ) също разглеждаше неактивните крипто проекти. Последните проучвания на WSJ показват, че повече от 15% от крипто проектите, които са набрали средства чрез ICO през 2017 и 2018, са плагиатствани или просто копирани идеи от други криптовалути. Също така имаше доста голям брой ICO проекти, които обещаха „невероятна възвръщаемост“ и след това не успяха да постигнат резултати.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Uncategorized Новини

Това партньорство на Ripple може да разтърси цялото крипто пространство

Ripple наскоро разкри значително сътрудничество, като стана член на DeRec Alliance, заедно с големи играчи като Hedera, Algorand и XRPL Labs.

10.05.2024 20:00 2 мин. четене

TikTok съди американското правителство

TikTok и неговата компания-майка ByteDance оспорват закон, подписан от президента Джо Байдън във федералния съд на САЩ.

08.05.2024 0:00 1 мин. четене

Deutsche Bank ще предлага услуги, свързани с криптовалути

Водещата финансова институция в Германия, Deutsche Bank, официално сключи стратегическо партньорство с Taurus за предлагане на услуги, включващи попечителство на криптовалути и токенизация.

14.09.2023 20:14 1 мин. четене

През 2022 г. Block Ink. на Джак Дорси се представи по-добре от 2021 г.

Компанията Block Inc. на Джак Дорси обяви финансовите си резултати за четвъртото тримесечие на 2022 г., които се разминаха с очакванията, но все пак постигна целите си относно приходите.

25.02.2023 13:19 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.