НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Президентът на Венецуела вдига цената на Petro с повече от 100%

ДЕК. 3, 2018 19:49 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Президентът на Венецуела вдига цената на Petro с повече от 100%

Нарастването се случи след заповед на президента на страната, който работи усилено, за да може криптовалутата в крайна сметка да бъде успешна.

Венецуелската криптoвалута Petro се увеличи от 3600 Bs.s до 9000 Bs.s (суверенни боливари).Мадуро обяви увеличението на цената на Petro срещу националната валута на страната, в четвъртък миналата седмица, което влезе в сила на следващия ден.

Известен икономист в страната, Леонардо Буниак, не е доволен от внезапното увеличение. Той казва, че това обезценява суверенния боливар с повече от 100%. Той добави също, че Petro не може да се разглежда като истинска криптовалута, ако президентът може по всяко време да нареди увеличение на цената ѝ.


Когато президентът установи, че Petro струва 9000 боливара, той каза, че не е криптовалута, а предварително определен дълг, който не може да бъде добиван. Невъзможно е да се мисли, че това е крипто, когато неговата стойност не се дължи на взаимодействието между предлагането и търсенето.

Мадуро се похвали по-рано тази година, че цената на Petro е свързана с минерални ресурси в страната и ще бъде първата криптовалута, която има реална стойност, която да я подкрепя. През август 2018 година, президентът обедини националната криптовалута с основната валута на Венецуела - суверенния боливар. Точно с това действие Буниак не е съгласен.

Това да закрепиш боливара към Petro означава, че не го закрепяш за нищо.

Въпреки че все още няма портфейл за криптовалутата, в доклада се посочва, че венецуелското правителство все още продава дигиталната валута и издава на купувачите "сертификат за покупка".

Президентът обяви в края на ноември, че страната ще проучи туристическия си потенциал, а Petro ще бъде една от валутите, която ще бъде въведена като средство за заплащане на услугите.


Изглежда, че Мадуро дава всичко от себе си за да засили приемането на Petro, но методите му може и да се окажат грешни.


Понастоящем, псевдо-портфейлът не е наличен за операционни системи Windows и Linux, а Google наскоро премахна приложението за Android от своя Play Store. Няколко други нередности обкръжават цифровата валута, като несъответствие между обещания брой блокове и съществуващия, както и липса на обществена информация за дейностите на мрежата.

Тези проблеми, съчетани с факта, че президентът регулира пряко цената на Petro, могат да бъдaт сериозна пречка за неговото признаване като криптовалута, както и за приемането му извън страната, въпреки че президентът силно желае да види как това се случва.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Топ 5 алткойна с висок потенциал за 2022 г.

В ново интервю с Джесика Уокър от CoinMarketCap, Пал казва, че Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) действат като “базови инвестиции”, всяка по своя собствена причина.“Разглеждам го от гледна точка на мрежов...
ЯНУ. 16, 2022 15:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Този алткойн скочи с почти 400% след листинг на Coinbase

PolySwarm (NCT) е проект за откриване на заплахи и зловреден софтуер, който беше изброен от Coinbase Pro в сряда, заедно с алткойните Inverse Finance (INV), Liquity (LQTY), Propy (PRO).След това всичк...
ЯНУ. 16, 2022 00:02 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Два протокола от първи слой се насочват към нови върхове

Крипто анализаторът, известен под псевдонима Smart Contracter, каза на своите 201,800 последователи в Twitter, че собствените токени на блокчейн платформите Harmony (ONE) и Fantom (FTM) се стремят да ...
ЯНУ. 16, 2022 12:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Tether замразиха $150 милиона USDT и ограничиха 3 адреса

Според блокчейн данни, Tether замрази USDT на стойност над $150 милиона на 13-ти януари. Това не е първият път, в който Tether замразява средства по този начин, като това често създава притеснения сре...
ЯНУ. 14, 2022 20:24 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света