НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Президентът на Венецуела вдига цената на Petro с повече от 100%

ДЕК. 3, 2018 19:49 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Президентът на Венецуела вдига цената на Petro с повече от 100%

Нарастването се случи след заповед на президента на страната, който работи усилено, за да може криптовалутата в крайна сметка да бъде успешна.

Венецуелската криптoвалута Petro се увеличи от 3600 Bs.s до 9000 Bs.s (суверенни боливари).Мадуро обяви увеличението на цената на Petro срещу националната валута на страната, в четвъртък миналата седмица, което влезе в сила на следващия ден.

Известен икономист в страната, Леонардо Буниак, не е доволен от внезапното увеличение. Той казва, че това обезценява суверенния боливар с повече от 100%. Той добави също, че Petro не може да се разглежда като истинска криптовалута, ако президентът може по всяко време да нареди увеличение на цената ѝ.


Когато президентът установи, че Petro струва 9000 боливара, той каза, че не е криптовалута, а предварително определен дълг, който не може да бъде добиван. Невъзможно е да се мисли, че това е крипто, когато неговата стойност не се дължи на взаимодействието между предлагането и търсенето.

Мадуро се похвали по-рано тази година, че цената на Petro е свързана с минерални ресурси в страната и ще бъде първата криптовалута, която има реална стойност, която да я подкрепя. През август 2018 година, президентът обедини националната криптовалута с основната валута на Венецуела - суверенния боливар. Точно с това действие Буниак не е съгласен.

Това да закрепиш боливара към Petro означава, че не го закрепяш за нищо.

Въпреки че все още няма портфейл за криптовалутата, в доклада се посочва, че венецуелското правителство все още продава дигиталната валута и издава на купувачите "сертификат за покупка".

Президентът обяви в края на ноември, че страната ще проучи туристическия си потенциал, а Petro ще бъде една от валутите, която ще бъде въведена като средство за заплащане на услугите.


Изглежда, че Мадуро дава всичко от себе си за да засили приемането на Petro, но методите му може и да се окажат грешни.


Понастоящем, псевдо-портфейлът не е наличен за операционни системи Windows и Linux, а Google наскоро премахна приложението за Android от своя Play Store. Няколко други нередности обкръжават цифровата валута, като несъответствие между обещания брой блокове и съществуващия, както и липса на обществена информация за дейностите на мрежата.

Тези проблеми, съчетани с факта, че президентът регулира пряко цената на Petro, могат да бъдaт сериозна пречка за неговото признаване като криптовалута, както и за приемането му извън страната, въпреки че президентът силно желае да види как това се случва.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Илон Мъск подкрепя приемането на Dogecoin от AMC

Изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск подкрепи плана на AMC да приеме меме криптовалутата Dogecoin (DOGE).Изпълнителният директор Адам Арон проведе анкета, за да разбере дали Twitter иска веригат...
СЕП. 22, 2021 08:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Този алткойн се покачва след листинг на Coinbase

Adventure Gold (AGLD), който е родният крипто актив на Loot Project, който сега е листнат в Coinbase Pro.Проектът пусна незаменими токени “Loot Bag” (NFT), които по същество представляват текстови фай...
СЕП. 21, 2021 22:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

'Dogecoin милионерът' загуби половин милион долара

Някои статистики за загуби от DogecoinКонтесото написа в Twitter, че тъй като мнозина го упрекват, че е показал портфолиото си само когато DOGE е нагоре, той е готов да демонстрира и загубите си от кр...
СЕП. 21, 2021 18:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

XRP е ценна книга, според известният трейдър Питър Бранд

Като се има предвид това, регулаторната несигурност, свързана с криптовалутата, създадена от Ripple, няма да попречи на търговеца ветеран да я притежава "при правилните обстоятелства".Бранд, дългогоди...
СЕП. 21, 2021 14:56 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света