НАЧАЛО Алткойни Биткойн

През януари 2019 стартира конструкцията на 36-мегаватовата Биткойн ферма в Мароко

ОКТ. 31, 2018 20:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 През януари 2019 стартира конструкцията на 36-мегаватовата Биткойн ферма в Мароко

Компания за добив на Биткойн , формирана от фирма за частни капиталови инвестиции в САЩ, планира да започне изграждането на 36-мегаватова ферма в Мароко от януари следващата година, съобщава Ars Technica във вторник, 18-и септември.


Soluna, продукт на базираната в Ню Йорк Brookstone Partners, възнамерява да се възползва от местните закони, като евентуално ще продаде най-малко 20% от продукцията си на мароканското правителство.Схемата, известна като споразумение за закупуване на електроенергия (PPA), ще позволи на компанията да създаде опора в региона с възможност за разширяване на продажбите отвъд границата през следващите години, обясни изпълнителният директор, Джон Белизер.

"Мароко има действащ закон, който ефективно гарантира PPA за доставчиците на енергия", каза той пред публикацията.

Ние ще започнем с това и ще започнем да растем от там.


Soluna се надява, че местните закони ще се променят, за да позволят повече от сегашните 20% от мощта да бъдат продадени.

"В зависимост от бъдещия ни капацитет можем да се ангажираме с по-големия търговски посредник в страната и извън нея, за да купят нашата мощност", продължи Белизер.

Tова ще изисква промяна в правната рамка.


Мароко се е позиционирала като една от малкото юрисдикции в световен мащаб, за да обяви официално забранени плащания за криптовалути.

Този ход дойде през ноември миналата година и оттогава насам се видяха подобни ходове от Индия, Иран и други, като последният обаче намекна, че може да промени решението си този месец.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Ето какво следва за тези три криптовалути, според Майкъл Ван де Поуп

В нова пазарна актуализация Ван де Поуп казва, че Биткойн наскоро си възвърна ключова ценова област, което показва, че активът се подготвя за ново рали.“Вчера имахме красив повторен тест, така че цена...
СЕП. 19, 2021 00:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ел Салвадор на трето място в света по инсталация на битомати

Според данни от Coin ATM Radar, Ел Салвадор са надвишили броя на криптоматите в Обединеното кралство, след като до момента са разположили 205 криптомата, за да улеснят местните транзакции с Биткойн и ...
СЕП. 18, 2021 22:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 1 милион жители на Ел Салвадор ползват новия Биткойн портфейл на страната`

1.1 милиона граждани са изтеглили портфейла ChivoСпоред туита на президента Наиб Букеле, приблизително 1.1 милиона салвадорци вече са готови да използват Биткойн като законно платежно средство в стран...
СЕП. 18, 2021 14:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е единствената криптовалута на институционално ниво, според Майкъл Сейлър (видео)

В ново интервю за Bloomberg, Сейлър заяви, че Биткойн (BTC) е в собствена лига, тъй като разделя всички крипто активи в три различни категории."На пазара има три неща - има първокласен актив, актив от...
СЕП. 18, 2021 20:23 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света