НАЧАЛО Блокчейн

Превръща ли се Етериум в пазар за такси oт транзакции?

МАЙ. 20, 2020 11:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Превръща ли се Етериум в пазар за такси oт транзакции?

Досега средната такса за транзакция е $0,15 или 0,00085 ETH. Въпреки това, средната такса за транзакция само за месец май е $0,29 или 0,00143 ETH, според данни от CoinMetrics.

Средната такса за транзакция на Етериум се е увеличила с над 160%. Миньорите се радват на по-високи приходи за сметка на потребителите, но това може да се промени в близко бъдеще.

Транзакциите на Етериум са по-скъпи


Таксите за транзакции на Етериум се увеличават през месец май, като средната такса за транзакции нараства до почти $0,30 този месец.

Това е причина за безпокойство, тъй като прави използването на мрежата по-скъпо.

Но има аномалии, при които преобладават по-високите цени на транзакциите. В Synthetix, например, средната такса за транзакция за издаване на SNX е $7,4 към момента на писане.Реализацията на основната стойност на Етериум зависи от възможността безпроблемно да осъществява транзакция през мрежата.

Няколко проекта, изградени в мрежата, страдат от намален обем на транзакциите, ако активността на потребителя спадне поради високите такси. Децентрализираните борси са в състояние да загубят най-много, тъй като се нуждаят от уреждане на веригата за потвърждение на транзакцията.

Причините за високите такси за транзакции са безброй, но една теория се крие в нарастващите възходящи настроения за всички криптовалути след последното халвинг събитие на Биткойн. В предишния мечи пазар, много инвеститори бяха натрупали Tether (USDT) в очакване на пазарна промяна.

Времето за разгръщане на тази странична ликвидност може би най-накрая е дошло.

Стабилните монети представляват около $10,5 милиарда от общия пазар на криптовалути, от които $7,3 милиарда съществуват на Етериум.

Тъй като Етериум е дом на по-голямата част от обемът на стабилните монети, масово изселване от стейбълкойните в по-спекулативни активи като BTC и ETH може да обясни повишаването на таксите за транзакции.

Миньори, доказателство за залог и мащабируемост


През 2020 г. миньорите печелят средно на ден по 631 ETH от такси за транзакции. Но през май тази средна стойност е нараснала до 1,216 ETH - близо 2x увеличение.

Докато потребителите търпят тежестта на високите такси за транзакции, миньорите са развълнувани от увеличените приходи.

Виталик Бутерин отбеляза, че текущите такси, спечелени от миньорите, са по-високи от прогнозните награди за ETH 2.0. Това поражда идеята, че Етериум се развива като пазар на такси, където търсенето на блок пространство повишава таксите за транзакциите.Иновациите в мащабируемостта, като оптимистични събития, се опитват да решат високи такси за транзакции, като позволяват да се уреждат повече транзакции със същото количество блоково пространство.

При подобрена мащабируемост приходите на миньорите ще бъдат първата жертва.

За да компенсира пропуснатите печалби, мрежите на Етериум ще трябва да се борят с повече потребители, така че те да могат да печелят приходите си чрез повече транзакции с по-ниска такса, а не от няколко транзакции с висока такса.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (1)
Nikol МАЙ. 20, 2020 Всеки регистриран преминал KYC верификация на акаунта получава 30 000 CNG токена равни на 300$!За всеки регистриран потребител през вашият реферален линк получавате още 300$ в CNG токени.https://coinsbit.io/referral/4d5bfc3c-68c2-4a0d-a097-8f3b446af154
Изкажете мнение
Още Блокчейн новини

Американски производител на плодове започва да използва блокчейна на IBM

Информационен бюлетин за плодове и зеленчуци Packer съобщи на 17-ти май, че California Giant ще използва блокчейн за споделяне на данни между всички точки на веригата на доставки. Фирмата използва инт...
МАЙ. 19, 2020 21:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Блокчейн пречи на монополите, а не ги създава - Виталик Бутерин

Заедно с Тибо Шрепел, антитръст академик, Бутерин твърди в нов доклад, че блокчейн и антитръст агенциите 'имат обща цел’ - да спрат явната централизация на икономическа власт. Със заглавие ‘Антит...
МАЙ. 19, 2020 11:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Германска банка си партнира със сингапурски финтех консорциум за блокчейн

Въпреки че в предприятията все още не са подробно описани конкретни проекти, върху които ще работят заедно, в съобщение за печата се съобщава, че партньорството ще включва проучване на блокчейн прилож...
МАЙ. 17, 2020 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

VeChain с нова блокчейн система за управление на медицински данни

Приложението, което VeChain разработи с фирмата за дигитални медицински решения I-Dante, сега се използва в Спешното отделение на Средиземноморската болница на Кипър, една от най-големите здравни и...
МАЙ. 17, 2020 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света