НАЧАЛО Други

Прекратено ICO за $50 милиона в Австралия

ОКТ. 23, 2018 10:36 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Прекратено ICO за $50 милиона в Австралия
ICO, проведенo от австралийската крипто компания Global Tech Exchange (GTE), преустанови дейността си, цитирайки изискванията на австралийската комисия за ценни книжа и инвестиции (ASIC), съобщава сайтът на компанията в понеделник, 22 октомври.

Според Business Insider Australia, ICO-то стартира през лятото на 2018 г. от GTE, за да създаде образователна платформа за търговия и обмен и имаше цел за набиране на средства от $50 милиона.


Фирмата бързо спечели популярност, след като беше одобрена от Майкъл Кларк - бивш австралийски капитан по крикет и национална знаменитост. От август GTE го цитира на уебсайта си като одобряващ проекта:

Аз съм наистина развълнуван да участвам в Global Tech. Тяхната амбиция и хъс са нещо, с което аз веднага резонирах и нямам търпение да науча повече за блокчейн технологиите.


Кларк публикува по-късно цитата в своят Twitter профил и веднага бе предупреден от последователите си за общите противоречия около ICO.

Причините за затварянето на ICO-то остават неясни - ASIC все още не коментира въпроса след искането на Business Insider. На хартия, този ход се явява инсцениран от самата GTE, която очевидно доброволно е подала заявление до ASIC да дерегистрира нейното ICO.

Според уебсайта на GTE, компанията вече е върнала всички средства на инвеститорите. Изявлението също изрично отбелязва, че Майкъл Кларк "вече не е свързан с Global Tech Exchange и програмата за обучение и осведоменост за блокчейн на GТЕ".

ICO на GTE отбелязва шестия крипто crowdfunding проект, който ще бъде закрит в Австралия от април 2018 г. Както бе съобщено през септември, ASIC разкри, че петте други ICO, забранени преди април, бяха прекратени поради липсата на необходимите мерки за защита на инвеститорите от страна на набиращите средства.
Само една от тях обаче беше спряна за постоянно, докато други трябваше да бъдат преструктурирани, отбеляза регулаторът.tron g>

През тази есен, ASIC разкри плановете си да увеличи контрола върху крипто борси и ICO, за да гарантира, че всякакви "заплахи за вреди" от зараждащата се индустрия са смекчени в рамките на нейния регулаторен обхват.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Нов проект раздава безплатни криптовалути

Глобалните амбиции на WorldcoinСам Алтман, бивш президент на Y Combinator и настоящ главен изпълнителен директор на OpenAI, официално представи Worldcoin, приблизително четири месеца след като новинат...
ОКТ. 23, 2021 03:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционeн гигант се насочва към търговията с криптовалути

Pimco, инвестиционен посредник на стойност $2 трилиона, потенциално може да започне да търгува с криптовалути на спот пазара, потвърди главният инвестиционен директор на фирмата Даниел Ивасцин пред CN...
ОКТ. 22, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Diem Association: 'Ние не сме Facebook'

Американските законодатели поставиха под съмнение дали е правилно да се позволи на Facebook, а оттам и на Diem, да управляват криптовалута, предвид опасенията за поверителността, повдигнати през после...
ОКТ. 22, 2021 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100 милиона потребители притежават криптовалути в Индия

Според статистически данни, Индия е дом на най-големия брой собственици на крипто в света. Следват съответно САЩ и Русия на второ и трето място.Защо търговията с криптовалути е популярна в Индия?Една ...
ОКТ. 22, 2021 17:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света