НАЧАЛО Други

Прекратено ICO за $50 милиона в Австралия

ОКТ. 23, 2018 10:36 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Прекратено ICO за $50 милиона в Австралия
 
ICO, проведенo от австралийската крипто компания Global Tech Exchange (GTE), преустанови дейността си, цитирайки изискванията на австралийската комисия за ценни книжа и инвестиции (ASIC), съобщава сайтът на компанията в понеделник, 22 октомври.

Според Business Insider Australia, ICO-то стартира през лятото на 2018 г. от GTE, за да създаде образователна платформа за търговия и обмен и имаше цел за набиране на средства от $50 милиона.


Фирмата бързо спечели популярност, след като беше одобрена от Майкъл Кларк - бивш австралийски капитан по крикет и национална знаменитост. От август GTE го цитира на уебсайта си като одобряващ проекта:

Аз съм наистина развълнуван да участвам в Global Tech. Тяхната амбиция и хъс са нещо, с което аз веднага резонирах и нямам търпение да науча повече за блокчейн технологиите.


Кларк публикува по-късно цитата в своят Twitter профил и веднага бе предупреден от последователите си за общите противоречия около ICO.

Причините за затварянето на ICO-то остават неясни - ASIC все още не коментира въпроса след искането на Business Insider. На хартия, този ход се явява инсцениран от самата GTE, която очевидно доброволно е подала заявление до ASIC да дерегистрира нейното ICO.

Според уебсайта на GTE, компанията вече е върнала всички средства на инвеститорите. Изявлението също изрично отбелязва, че Майкъл Кларк "вече не е свързан с Global Tech Exchange и програмата за обучение и осведоменост за блокчейн на GТЕ".

ICO на GTE отбелязва шестия крипто crowdfunding проект, който ще бъде закрит в Австралия от април 2018 г. Както бе съобщено през септември, ASIC разкри, че петте други ICO, забранени преди април, бяха прекратени поради липсата на необходимите мерки за защита на инвеститорите от страна на набиращите средства.
Само една от тях обаче беше спряна за постоянно, докато други трябваше да бъдат преструктурирани, отбеляза регулаторът.tron g>

През тази есен, ASIC разкри плановете си да увеличи контрола върху крипто борси и ICO, за да гарантира, че всякакви "заплахи за вреди" от зараждащата се индустрия са смекчени в рамките на нейния регулаторен обхват.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Джак Дорси издаде първия си туит под формата на NFT

Публикуван от Дорси на 21-ви март 2006 г., туитът, който гласи "just setting up my twttr", вече е получил оферта за $88,888.88 от потребител, наречен "@ Crypto888crypto“.just setting up my twttr— jack...
МАР. 6, 2021 18:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Марк Кюбан инвестира неразкрита сума в NFT платформата Mintable

Фирмата написа в туйт, че се гордее, че Кюбан е инвеститор, а също така се възползва от възможността да наеме персонал в това, което вероятно е пряк резултат от инвестициите на Кюбан и нарастващото тъ...
МАР. 5, 2021 15:48 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-голямата верига киносалони в Тайланд приема Биткойн

Според доклад от четвъртък на местната информационна агенция Siam Rath, Major Cineplex обяви стартирането на пилотния си проект за плащане с криптовалута в подкрепа на иновациите и новите технологии.З...
МАР. 5, 2021 18:14 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Crypto.com заделя $200 милиона за инвестиране в крипто стартъпи

Обявено на 4-ти март, новото венчър предприятие, наречено Crypto.com Capital, бе пуснато, за да ускори растежа на крипто стартъпите и да ускори растежа на индустрията като цяло, се казва в прессъобщен...
МАР. 5, 2021 08:48 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света