НАЧАЛО Биткойн

Oтлив на $54 милиона от крипто инвестиционните продукти – Биткойн е начело

май 17, 2023 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Oтлив на $54 милиона от крипто инвестиционните продукти – Биткойн е начело

Според седмичния доклад на CoinShares през седмицата, приключваща на 13 май, инвестиционните продукти за дигитални активи са били свидетели на нетен отлив в размер на $54 милиона.

Тази тенденция на отлив се запази в продължение на четири последователни седмици, което води до кумулативен отлив от приблизително $200 милиона, равняващи се на 0.6% от общите управлявани активи през този период.

Биткойн (BTC) представляваше по-голямата част от изходящите потоци – близо $38 милиона, което е 80% от общия размер на изходящите потоци. Обратно, осем алткойна отбелязаха приток, както бе съобщено от CoinShares.

През изминалата седмица Биткойн отбеляза отлив от $37.5 милиона, докато шорт Биткойн продуктите отбелязаха отлив от $10.4 милиона. Тези данни показват, че инвеститорите са се съсредоточили предимно върху Биткойн, според CoinShares.

При други активи отливът беше сравнително по-малък, като при инвестициите в множество активи се наблюдаваха изходящи потоци от $6.7 милиона, а при BNB на Binance (BNB) – $500,000.

От положителна гледна точка, Етериум (ETH) и TRON (TRX) отбелязаха входящи потоци от по $200,000, а Cardano (ADA) – $500,000. При токена на Ripple (XRP) не бяха отчетени нито отливи, нито притоци. Колективно, при другите активи се наблюдаваха входящи потоци на обща стойност $500,000.

Като цяло всички категории взети заедно доведоха до отливи в размер на $53.7 милиона.

От CoinShares подчертаха, че изходящи потоци се наблюдават в множество региони, което показва, че основните настроения, водещи до тази тенденция, не са ограничени до конкретен брой инвеститори.

Най-големите изходящи потоци бяха отчетени в Германия, като през тази седмица те възлязоха на $30.5 милиона. Съединените щати се нареждат на второ място с изходящи потоци в размер на $12.4 милиона.

Бразилия стана свидетел на изходящи потоци в размер на $7 милиона, а Швейцария регистрира изходящи потоци в размер на $4.2 милиона. В Швеция се наблюдаваше отлив на обща стойност $400,000.

Австралия и Канада бяха единствените държави, които отчетоха положителни входящи потоци, съответно със $700,000 и $200,000. Входящите и изходящите потоци на Франция не бяха отчетени, а всички останали държави не регистрираха движения.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Може ли Биткойн да достигне $1,000,000 до 2025 г.?

Биткойн ентусиастите често правят оптимистични прогнози за бъдещата стойност на любимата си криптовалута. След неотдавнашния мини-бичи полет се спекулира, че Биткойн, най-голямата дигитална монета в света, потенциално може да достигне цена от $1 милиона до 2025 г.

юни 2, 2023 7:00 2 мин. четене

Изкуственият интелект предсказва прогреса на Биткойн за 2023 – Кога е следващият бичи пазар?

Изкуственият интелект (AI) представлява нова граница в областта на криптовалутните инвестиции, и много се очаква от неговата способност да предсказва трендовете на пазара на Биткойн.

юни 1, 2023 19:33 5 мин. четене

Според този Биткойн кит Avorak AI е изправен пред “най-малката съпротива срещу 100x” 

Avorak AI получи положителни оценки от виден инвеститор и Биткойн търговец, чието мнение, че Avorak AI е изправена пред “най-малката съпротива за 100x ръст”, показва силна вяра в растежа на платформата и потенциалните печалби за инвеститорите. 

юни 1, 2023 17:40 4 мин. четене

Шефът на Mastercard хвали блокчейн, Tradecurve приближава търговията до масите

Основните финансови услуги започват да тестват криптовалути. Въпреки това, много от тях остават до голяма степен нерешителни да се ангажират напълно с блокчейн пространството поради неговата нестабилност, несигурност и липсата на доверие в някои случаи.

юни 1, 2023 17:39 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.