НАЧАЛО Регулации

Представител на голям европейски регулатор иска забрана за копаенето на Биткойн

ЯНУ. 19, 2022 22:08 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Представител на голям европейски регулатор иска забрана за копаенето на Биткойн

Ерик Теден, новоназначеният заместник-председател на Съвета на надзорниците на Европейския орган за ценни книжа и пазари (ESMA), призова регулаторите в целия Европейски съюз да наложат пълна забрана за копаене на криптовалута чрез алгоритъма за доказателство за работа (PoW) в скорошно интервю с Financial Times.

Той предложи да се даде предимство на доказателството за залог (PoS), алтернативен алгоритъм за консенсус, който се счита за по-енергийно ефективен:


Решението е да се забрани доказателство за работа. Доказателството за залога има значително по-нисък енергиен профил.


Теден разглежда добива на Биткойн като пречка за постигане на целите за климата на Парижкото споразумение.


Той обаче поясни, че не се застъпва за пълната забрана на криптовалутите.


"Национален въпрос"


Биткойн е бил безмилостно критикуван за неблагоприятното си въздействие върху околната среда от години, но забраната на добива в Китай допринесе за екологизирането на най-голямата криптовалута.


ПРОЧЕТИ ОЩЕСингапур налага ограничения на крипто рекламите


Според проучване, публикувано наскоро от Биткойн Майнинг Съвета (BMC), делът на възобновяемата енергия, използвана за добив на Биткойн, се е увеличил до 58.5% от четвъртото тримесечие.


Теден обаче твърди, че Биткойн сега се заема с възобновяема енергия в Швеция, родната му страна, като по този начин се превръща в "национален проблем":


Биткойн вече е национален проблем за Швеция поради количеството възобновяема енергия, отделена за копаене.


САЩ наваксват


Консумацията на енергия за добив на Биткойн (BTC) също става все по-спорен въпрос в САЩ, които наскоро се очертаха като най-големият център за добив в света след забраната в Китай.


Подкомисията за надзор и разследвания на Камарата на представителите на САЩ по енергетиката ще проведе изслушване за добив, базиран на доказателство за работа, този четвъртък. Публикуваният от комисията меморандум обрисува доста негативна картина на индустрията, сочеща прекомерна консумация на енергия, емисии на CO2 и електронни отпадъци. Освен това позиционира доказателството за залог като по-чиста алтернатива.


Главният изпълнителен директор на Bitfury Брайън Брукс и други участници в индустрията се появиха в списъка на свидетелите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (4)
Free Bitcoin ЯНУ. 19, 2022 1,145,000+ holders.
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Регулациите за стабилни монети трябва да са по-либерални - Хестър Пиърс

Докато говори на годишния симпозиум на Digital Monetary Institute в четвъртък, Пиърс прогнозира, че регулирането на стабилните монети може да бъде на хоризонта.“Мисля, че едно място... Може да видим н...
МАЙ. 15, 2022 11:13 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Върховният съд в Шанхай обяви Биткойн за виртуален актив с икономическа стойност, защитен от китайския закон

Съдът отбеляза, че криптовалутата има икономическа стойност.Върховният народен съд в Шанхай обяви, че Биткойн се квалифицира като виртуален актив, защитен от китайския закон, въпреки забраната за търг...
МАЙ. 13, 2022 11:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Южна Корея иска да въведе цялостно крипто законодателство през 2023 г.

На 11-ти май южнокорейският вестник Kukmin, позовавайки се на изтекъл правителствен документ, съобщи, че администрацията се стреми да въведе "Основния закон за дигиталните активи" (DABA) през следваща...
МАЙ. 12, 2022 19:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Централната банка на Аржентина забранява на финансовите институци да предлагат крипто

Това се случи само дни след като две банки заявиха, че са отворили търговията с крипто за своите клиенти.На 2-ри май голямата частна банка Banco Galicia и изцяло дигиталната Brubank обявиха, че ще пре...
МАЙ. 6, 2022 11:08 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света