НАЧАЛО Регулации

Предложението на Украйна за стъпки за регулиране на крипто

ЮЛИ. 21, 2018 23:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Предложението на Украйна за стъпки за регулиране на крипто

Националната комисия за ценни книжа и фондови борси в Украйна (NSMCS) посочи, че Съветът за финансова стабилност (FSC) обмисля по-нататъшно крипто регулиране в страната.

 


FSC е украинският орган, отговорен за оценката и минимизирането на риска в националния финансов сектор. Съветът се състои от управителя на Националната банка на Украйна, министъра на финансите, ръководителите на Комисията за национални ценни книжа и фондовите борси и Националната комисия за държавна регулация на пазарите на финансови услуги и управляващ директор на Фонда за гарантиране на депозитите.

На този етап Украйна все още не е одобрила законодателство за легализиране на криптовалутите в страната, въпреки повишената активност в крипто пространството. Законодателните преговори, за които се съобщава, че разглеждат блокчейн и съхранението и търговията с криптовалути, отдавна се очакват от борсите и миньорите.Ръководителят на NSMCS Тимур Кромаев наскоро предложи, че начинът да се постигне напредък в тази насока е да се признаят криптовалутите като токени и финансови инструменти, което след това ще наложи правителствени регулации и правила за лицензиране, които в момента липсват. Това, което той предлага, ще бъде "важна първа стъпка в изграждането на консенсус между правителствените агенции и финансовите регулатори".Тази регулаторна рамка би била необходима, твърди Кромаев, за да гарантира, че крипто пространството в Украйна може да осигури високо ниво на взаимодействие между всички участници и прозрачност на пазара.

Предложенията на Кромаев не са нови, тъй като той бе настоял за правилно регулиране през май, което предполага, че развиващата се крипто индустрия се превръща в "неразделна част от икономическите и финансовите отношения".

Миналия месец украинските регулаторни органи обърнаха вниманието си към крипто-минното дело, когато украинската правителствена агенция обяви, че няма планове за регулиране на копаенето в страната.


Държавната служба за специална комуникация и защита на информацията на Украйна направи съобщението след искане за изясняване на статута на крипто минната промишленост от Борда за доставка на по-добро регулиране (BRDO), организация, която насърчава икономическата свобода и ефективни регулации в страната.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Турция забранява използването на криптовалути за разплащане

В доклада се посочва, че на доставчиците на платежни услуги също им е забранено да включват дигитални активи в своите бизнес модели "пряко или косвено“.Това се случва, след като PayPal направи съобщен...
АПР. 17, 2021 12:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Криптовалутите могат да бъдат таргетирани от регулаторите, според директора на Kraken

Редица служители - от министъра на финансите на САЩ Джанет Йелън до президента на Европейската централна банка Кристин Лагард - алармират за използването на Биткойн за пране на пари, финансиране на те...
АПР. 16, 2021 15:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Британците затягат мерките за бизнесите с криптовалути

Банки, бизнеси с крипто активи: "REP-CRIM"Политиката на регулатора се промени, тъй като принуждава бизнесите, които работят с дигитални активи, да подават доклади за финансови престъпления, за да помо...
МАР. 31, 2021 20:49 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Великобритания ще се фокусира върху регулация на стабилните монети

Глен направи своите коментари по време на изказване на конференция, организирана от City & Financial Global във вторник, предаде Reuters.За Глен решението на Великобритания да даде приоритет на ст...
МАР. 31, 2021 13:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света