НАЧАЛО Други

Предимствата на хотелските резервации върху блокчейн

ЯНУ. 25, 2019 10:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Предимствата на хотелските резервации върху блокчейн

Светът много се промени, откакто Сатоши Накамото представи на хората едно от най-впечатляващите и важни изобретения на нашето време - Биткойн и неговата основна технология, блокчейн.


Не много отдавна, хората, институциите и правителствата напълно пренебрегват криптовалутите. Днес ситуацията е обърната, тъй като правителствата са принудени да признават и регулират криптовалутите. Но най-важното е, че блокчейн с всеки изминал ден доказва, че това е технология, способна да промени основите на начина, по който правим бизнес.

Интернет веднъж революционализира начина, по който хората правят нещата, а сега има много хора, които вярват, че блокчейн е всъщност следващата логична стъпка към отдалечаване от централизираното и скъпо управление и към самостоятелно управлявани, напълно автономни системи.

Блокчейн се оказа особено подходящ, когато става въпрос за промяна на статуквото в сектора за резервации, както и в туристическата индустрия.


Сегашната ситуация на пазара на хотелски резервации


Както сме сигурни, че можете да си представите, индустрията за хотелски резервации е меко казано масивна. Не само че има огромен брой доставчици с невероятно широка гама от предложения, но основният проблем на индустрията е голямото присъствие на посредници. Както бе споменато по-горе, Интернет веднъж направи революция в начина, по който хората правят нещата и една от главните причини за това постижение е свързана с факта, че премахва посредници от глобалните пазари.

Ето защо, заявявайки, че блокчейн е второто поколение на дезинтегрирането на глобалните пазари, това изобщо не е пресилено. Разбира се, тъй като интернет направи своя отпечатък в света на онлайн резервациите, много хотели и подобни институции скоро осъзнаха, че туристическите агенции все още са необходими на пазара. Онлайн туристическите агенции до известна степен опростяват процеса на резервация на хотели, което прави задачата по-достъпна и за двете страни.Основният проблем с тези онлайн туристически агенции е фактът, че обикновено таксуват с големи комисионни своите потребители, въпреки че те изглежда предлагат най-добрата сделка. Тъй като тези видове услуги налагат високи комисиони на места за настаняване, това от своя страна води до повишаване на цените или до по-ниско качество на услугата. Друг голям проблем е този на централизацията. В повече от един случай, този тип централизация доведе до различни ценови манипулации.

Това ни води до следния въпрос: Може ли блокчейн да промени всичко това?


Как блокчейн може да промени индустрията за хотелски резервации


Ако има нещо, в което блокчейн да е добър, то това е да изрязва посредниците. Блокчейнме напълно децентрализиран, автономен и с отворен код. Това означава, че може да бъде подкрепен и контролиран от всички участници и не може да бъде манипулиран, за да се облагодетелства една от страните.

Блокчейн също са в състояние да предлагат лесен начин на клиентите да си взаимодействат с търговците на дребно (отстраняване на посредника, както е уточнено). Тъй като блокчейн също са неизменни и осигуряват висока степен на анонимност, те са перфектни като надеждни платформи за плащане. С помощта на блокчейн, всички взаимодействия между търговец на дребно и клиент могат да бъдат записани по веригата, където са идентифицирани с помощта на уникални частни ключове. Има и други предимства. Например всеки блокчейн има ниски бариери за влизане. Освен това, клиентите могат лесно да се свързват с платформа, базирана на блокчейн, като просто използват мобилните си телефони.


Единствените изисквания са установяването на връзка с услугата блокчейн и настройка на портфейла, както и някои лични данни.


Блокчейн също може да доведе до по-висока степен на прозрачност в индустрията за хотелски резервации. От само себе си се разбира, че това не позволява на участниците на пазара да се мамят. На тази мрежа, всеки участник, бил той собственик на хотел или гост, може да види транзакциите и как се използват средствата.

И накрая, но не на последно място, това е също въпрос на разходи, тъй като въвеждането на система, базирана на блокчейн, е много по-евтино от създаването и поддържането на онлайн уебсайтове. Това се постига чрез автоматизация, която също е нещо, с което блокчейн са повече от подходящо оборудвани за работа с интелигентни договори, които могат действително да заместят правните договори на хартия. Тази автоматизация в крайна сметка ще доведе до по-ниска степен на измама. Например, нека си представим, че клиент / гост иска да избегне плащането. Чрез интелигентни договори средствата се вземат в escrow и се прехвърлят в хотела след престоя на гостите, автоматично.

Един допълнителен аспект, който си струва да се обмисли, е силата на токенизираните активи. Чрез въвеждането на система за възнаграждения, базирана на блокчейн, търговците на дребно могат да възнаграждават своите клиенти с токени.


Блокчейн ли е бъдещето на хотелските резервационни системи?


Понастоящем всички доказателства сочат, че наистина е така. Резервацията на хотел все още е много фрагментиран и проблематичен пазар. Въпреки че по-голямата част от индустрията е мигрирала онлайн, все още има много проблеми, които изискват фиксиране. Въпреки това, с въвеждането на блокчейн, индустрията за хотелски резервации скоро ще премахне посредниците, ще стане по-прозрачна, ще намали разходите и определено ще увеличи доверието и честността между всички участващи страни.

Не само това, но и с помощта на интелигентни договори, целият процес на резервация ще стане автоматизиран (автоматичните актуализации на стаите на уебсайта на хотела, както и автоматичните плащания). Разбира се, все още съществуват различни бариери пред прилагането на блокчейн. Интеграцията с вече съществуващите традиционни системи може да се окаже проблем, както и ниските скорости, които обикновено се свързват с блокчейн. Повечето традиционни системи за хотелски резервации могат да обработват повече от 200 000 транзакции в секунда.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

5 съвета за висока продуктивност от Career Show

Постигането на висока продуктивност на работа обаче често се оказва сериозно предизвикателство. Нерядко задачите, които сме си поставили в началото на деня, не само че не намаляват, а дори се увеличав...
ОКТ. 16, 2021 12:14 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бившата звезда на UFC Хабиб Нурмагомедов става представител на криптовалута

В съобщение, публикувано в профила му в Instagram, Нурмагомедов описва GMT като "най-напредналия токен в света".Той продължи да сравнява блокчейн с интернет, прогнозирайки, че блокчейн и Биткойн ще из...
ОКТ. 16, 2021 15:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Блокчейн геймингът набира популярност

Според доклада за блокчейн игри на DappRadar за Q3, уникалните активни портфейли, свързани с децентрализирани приложения за игри, достигат общо 754,000 за периода. Това представлява почти половината о...
ОКТ. 15, 2021 16:28 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Пенсионен фонд в размер от $69 милиарда проучва крипто пространството

Стюарт Симънс, директор на QIC и отговорник за валутите, твърди, че държавната компания няма да инвестира много от самото начало поради липсата на регулаторна яснота относно криптовалутите в Австралия...
ОКТ. 15, 2021 14:12 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света